Jakiego bohatera kupić?

Up-Ale potem spytał się konkretnie o Kha Zixa.

CzyEzreal będzie dobrym championem do rozpoczęcia przygody z rolą ADC?Jakieś porady co do bycia ADC?

Eza bym nie polecił ze względu na 3 skillshoty. Bardziej Graves/Corki, coś w tym kierunku. Rady? farm, farm, farm, farm, farm, farm, farm, farm, arm, farm, farm, farm, farm, farm, farm, farm, arm, farm, farm, farm jak najwięcej. To najważniejsze. W TF bijesz najbliższy cel. ADC nie musi targetować enemy ADC/APC. Musisz przeżyć jak najdłużej, zadając przez ten czas największy dmg. Jeżeli ADC/APC jest kryty przez bruiserów, bijesz ich. Bezpieczeństo najważniejsze. Reszta to skill ;)

@ProGmr, ale graves też ma 3 skillshoty, a corki 3, ale mimo to graves będzie najlepszy ze względu na early game i łatwo się nim outfarmi.Polecam też mf-ke

@UP

Rzeczywiście ciężko trafić Gravesem z Q i W, a z ulta to już w ogóle. Ezem często bijesz ultem z dużych odległości. Corkiego Q to nie Q/W Eza, a ult strzela do 6 razy jako AoE z CD skilla niezauważalnym.

Tak się pytam o Kha'zixa, bo na IEM'ie składał ktoś tam z fnaticu właśnie Manamuna.

Ezreal jako 1. adc to kiepski wybór. Ja bym ci polecił Caitlyn i Ashe.

Ja polece vayne (teraz staniala), jak sie wyfarmisz to w late niszczysz kazdego;p troche slabe ma early ale cos za cos:p

Kupiłem Mf.Zagrałem 2 mecze.W żadnym z nich nie miałem supporta,chociaż w 1 był alistar to był to najbardziej gówniany support jakiego wydziałem.Ogólnie dzięki za polecenie jej,ma spory potencjał i dmg tylko muszę ogarnąć jak to z niej wydobyć.

Farfocl ,niestety nie zgadzam się z Tobą kolego ponieważ nie każdy ma tyle czasu na grę. Hmm myślę autorze o tym byś sprecyzował prośbę w kierunku carry ,tank ,support? wtedy można było by pomyśleć i pomóc :)

@UPRzeczywiście ciężko trafić Gravesem z Q i W, a z ulta to już w ogóle. Ezem często bijesz ultem z dużych odległości. Corkiego Q to nie Q/W Eza, a ult strzela do 6 razy jako AoE z CD skilla niezauważalnym.

Aha, a czy ja gdzieś napisałem, że jego skillshotami jest trudno trafić, czy po prostu stwierdziłem fakt, że on ma skillshoty, zresztą jakby nie patrzeć każdy adc ma chociaż 1 skillshota.

Każdy? No nie wiem, weźmy np, Vayne.

No dobra, vayne a jakiś jeszcze ?? :P

Zależy. Jeżeli grając Vayne musimy trafić z E w przeciwnika żeby zestunować go o ścianę to taki jakby skillshot.

@GrucA

Przyczepiłeś się o skillshoty, więc oczywistym dla mnie było, że chodzi ci o skill w ich używaniu, bo po co byś o tym wspominał?

Moim zdaniem najlepszy adc to tristana i juz uzasadniam swoja wypowiedz :) adc musi jak najdluzej utrzymac sie w TF czyli Tristana jest idealna z ulti odrzuca przeciwnika a z W odskakuje od niego niczym ez | + Q daje Ci ogromny % as a w late masz duzo wiekszy zasieg niz Caitlyn . Ogolnie farmienie tristana jest dziecinnie proste :)

Tylko trzeba przeboleć autopush w early :D No i nie ma jakiegoś super dmg, czy boosta do niego ani bursta, ale escape nadrabia wszystko :D

No i wszystkie skille z przelicznikiem ap. Za to w early oprócz tego autopusha ma też jebuckiego bursta. Dobry support (np. Blitz xD) i first blood gwarantowany :)

@GrucAPrzyczepiłeś się o skillshoty, więc oczywistym dla mnie było, że chodzi ci o skill w ich używaniu, bo po co byś o tym wspominał?

No wiesz, nie każdy lubi skillshoty, a znam przypadki kiedy to zamiast przed siebie za siebie odpalali.......

Bywają i takie przypadki, chociaż do niedawna były bugi jak np. kassadin, gdy po ulcie jego E leciało za niego.

(I czemu znowu nie mogę cytować WTF?)