Jakiego bohatera kupić?

Talon to aktualnie counter mid na praktycznie każdego, więc jeśli cię to interesuje to go bierz. A Zed jest średni. Dużo zabawy z cieniami jednak na dłuższą metę są lepsze picki.

Zed jest bardziej mobilny i mniej polega na ulcie, w late ma wiekszy dmg niż talon, nadaje się na topa, mida a nawet na jungle (ostatniego nie testowałem ale można sprawdzić)

Ma dosyć niskie cd na skillach i posiada energię zamiast many co pomaga mu wytrzymać początek, potem staje się silniejszy.

Talon typowy counter na ap carry. Ma moim zdaniem nieco lepszy roam od Zeda po 6lvlu. Stanowczo lepszy na początku. Gorszy mechanizm ucieczki.

Obie postanie mają średniackie CC na uwagę zasługuje silience Talona, Zed posiada slow, jednak aplikuje go wyłącznie cień. Talon też ma aoe slow.

Zed jest trudniejszy = większy fun z gry nim, da się nim przeprowadzać ciekawsze akcje.

Przyjemnie się ogląda jego montage.

Wiem że postacie różniące się bardzo ale: Sejuani czy Lulu?

1.Kto wspiera lane bardziej?

2.Kto bardziej pomaga TF?

@up Cień nie aplikuję slowa.Tylko jak oboje z cieniem traficie to slowujecie,dlatego tak ciężko tym trafić przez co zed do jungli może być ciężki.

@up Aplikuje tylko o 10% mniejszego.

Co do pytania w TF bardziej wspomaga lulu z ultem i polymorphem

Sejuani to dobry jungler zajmuje się bardziej inicjacją. A jako Jungler wpomaga wszystkie linie.

Co sądzicie o Volim??

Kupiłem go 2 dni temu i wszystko mi mówi idź cały czas w HP, a ja na przekór idę też troche w ad.

Czy robie źle??

Jeśli masz słabe / przeciętne statystyki to kup więcej HP, armora, mresa, jeśli jednak idzie Ci dobrze i nie potrzebujesz więcej tankowatości kup trochę AD. Twój build powinien zależeć od obecnej sytuacji w grze.

Jakie staty tym Volibearem? Bo się zastanawiam czy nie kupić, jeszcze nie widziałem nikogo, kto by nim nie niszczył. NERF pls ;D

Jayce czy Elise na mida? :)

Jayce na mida? Czyżby nowa meta?

Staty.. powiem Ci jedno- praktycznie cała gra zależy od pierwszych 2 killi, jeśli zrobisz je w miare szybko, potem leci jak z górki, ale jeśli padniesz jest cieżko, oczywiście można się nieźle odbić.

Staty:

1. mecz nie mogłem odkopać :D

2. mecz 33 6 6

3. mecz 5 2 3 (poddali się a zniszczyliśmy tylko po 1 wieży i 2 na mojej lini.

4.mecz 12 4 10- najlepszy w teamie. Szybka dosyć wyrównana gra.

Po tych kilku meczach mogę stwierdzić że:

Po 1. Volibear jest cholernie wytrzymały- szczególnie jeśli ma się min. 3k hp i KUPIONE OBLICZE DUCHA (20% do tego biernego skilla tj. 30% regeneracji HP= łącznei jeśli Ci spadnie poniżej 30% regeneruje Ci 50% a nie 30%)

Po 2. Jeśli już podejdzie pod wroga nie ma sensu uciekać- prosty przykład skill pod W jeśli ma się ponad 3k hp spokojnie można wziąc 500 ugryzieniem + po 150/200 atakiem, ryk itp.

Po 3. Volibear jest dobry na solo topa ale w tf jest wprost miażdżący

Po 4. jak będziesz grał to uważaj jak używasz biegu, jest strasznie wnerwiający (dla przeciwnika) jeśli się jest niedaleko swojej wieży; sam tak zabiłem kilkanaście osób- sru pod wieże, kilka uderzeń i nie ma.

Po 5. Uważaj na bijących z dystansu i nie dawaj się ponieść :D

Gra się bardzo fajnie, lecz początek jest trudny- identycznie jak z Xin Zhao.

Jayce na mida? Czyżby nowa meta?

Dzisiaj wlasnie gral Czarek jaycem na midzie zrobil 370 cs'ow w 40 min :P no i wycarowal gre dla mymu

Co do Volibeara jest to w miarę dobra postać na jungle (słabszy niż w sezonie 2 ale ostatni patch nieco mu jungle usprawnił). Zaczynasz od W (zwiększenie attack speeda, gdy zbierzesz 3 stacki poprzez autoataki możesz użyć skilla skalującego się z twoim max hp mnożone przez każdy brakujący % hp przeciwnika - czasem można wycisnąć nawet i 900 dmg) następnie E (fear dla minionów, slow dla champów) i Q (przerzucenie) i wskakujesz na jakiś lane. Do używania W przy gankach trzeba mieć wprawę, więc na początku korzystaj do ubezpieczania killa (jak już cię turret focusuje wtedy użyj). Na solotopie sprawdza się dobrze, o ile nie mamy na nim mobilnych czy ranged postaci. Buduje się go głownie pod full tanka (warmogi, aegisy i inne radnuiny) + Wits End ewentualnie gdy enemy team ma jakieś problemy z focusowaniem Ciebie złóż BT/Hydrę/Zephyr.

Sejuani czy Nocturne do jungli?

1.Kto ma lepsze ganki?

2.Kto ma lepsze CC?

3.Kto lepszy w TF?

4.Kto szybciej czyści jungle?

5.Kto jest bardziej przydatny?

Ogólnie po Tierach i skillach myślę że Noc lepszy ale po tym filmiku mam wątpliwości

Cassiopeia vs LeBlanc vs Malzahar.

Ogólnie to są dwa różne style gry - tu mamy offtanka (jak nie full tanka) a z drugiej strony typowego asasyna.

Ja też Ci polecę Seju, jedna z moich ulubionych postaci, dla tych co twierdzą że nie da rady ją carrować niech posłuży przykład - staty 11/2/16 i 2 triplekille w jednej grze. Mimo że jej potencjał pokazuje się w late game to i tak da radę gankować już na 2 lvlu. Wyciska naprawdę chory dmg jeżeli trafisz z Q (50% obrażeń więcej z W dla przeciwnika z nałożonym pasywem) i te 70% slowa z "każdym" autoatakiem too op. Nie muszę wspominać o ulcie który jest rangedową wersją ulta amumu (z nieco mniejszym zasięgiem). Ja zawsze rushuje warmoga, z maczety składam niebieski kamyk (w mid game bez pasywa przy 5 przeciwnikach masz ok 100hp/s z W), randuin/sunfire i sytuacyjne pod pancerza/resy/hp. Buty tabi/mercury czerwone albo pomarańczowe (jeżeli supp nie raczy złożyć).

@DrMagister

Co do tego passywa Voliego i Spirit Visage, to w lolu tak to nie działa. Spirit Visage zwiększa już posiadany (nie wiem jak to nazwać) heal o 20%. Dokładniej, jeśli healuje twoje 30% hp, to z SV będzie healować 30% + 50% z 30%, czyli 45%.

Takie pytanko czy Vi sprawdzi się w jungli ?? Bo mam ją zamiar kupić i jej przeznaczeniem u mnie ma być tylko i wyłącznie jungla więc jeśli się nie sprawdzi to szkoda tracić kasę,

Vi ma tak szybka jungle i na tyle dobre ganki (6 lvl 2 doskoki z CC OMG), że powiem tobie, op jungla.

Takie pytanko czy Vi sprawdzi się w jungli ?? Bo mam ją zamiar kupić i jej przeznaczeniem u mnie ma być tylko i wyłącznie jungla więc jeśli się nie sprawdzi to szkoda tracić kasę,

sprawdza sie w jungli, co wiecej, bardzo dobrze sie w niej sprawdza, jest doskok na ganki, na 6 jest piekny ult z podrzutem(i doskokiem), ma dosyc dobry dmg, spell, ktory wyeliminuje od razu te male potworki przy kazdym wiekszym, chociaz, czy przypadnie ci do gustu? nie wiem, musisz sam sprawdzic.

Siema all,

mam mały dylemacik zaczynam od nowa przygodę z LoL'em ( po 2 latach grania zrobiłem sobie półroczną przerwę na HoN'a i teraz staram się połączyć te 2 MOBA ). I kupiłem na początek Kassadina na mida. Teraz myślę nad czym na topa( najlepiej połączenie z jungle)/bota. Mam takie picki z których chcę wybierać. Więc na topa Fiora/Kha Zix/ Rengar/Vi a na bota Varus/Vayne/MF. Jeżeli macie jakieś inne pomysły z chęcią je rozważę. Ogólnie chodzi mi + i - tych postaci jak i również skonfrontowanie ich ze sobą. Dzięki za Odp. ;)

@Edit

Poprawiałem literówki