Jakiego bohatera kupić?

Mam 26lv. i chce kupic postac latwa do ogarniecia za 1350 albo 3150, najlepiej tank. co polecacie?

Z typowych tanków... Rammus. Ogólnie łatwa mechanika gry, powinieneś spokojnie dać sobie z nim radę. Poza tym dojdzie jeszcze kilka offtanków lub po prostu tanky championów (taki Nasus przykładowo spokojnie może pełnić rolę tanka w teamie dzięki ultowi i zadawaniu mocnych obrażeń za pomocą Q niezależnie od buildu, a to tylko jeden z kilku).

Odnośnie Yoricka, to jest co prawda dość ciężki (przynajmniej na mnie sprawiał takie wrażenie), ale póki nie trafi na lane z Nasusem to jest całkiem mocnym pickiem z tego co słyszałem.

W sumie rammusem wbijasz na oponie, klikasz W i jak trzeba to kogos tauntujesz, i tyle z taktyki, tak samo Shen, wbijasz na E, klkasz W i walisz spokojnie z Q i basic attacku. Za 1350 jest Garen którego taktyka gry brzmi tak : spin. Koniec, a tak na serio to Q>E>W(chyba ze sytuacja nakaże 1-sze użyć W to wtedy niech się dzieje wola nieba. Co to nasusa, dla mnie jest super, 5 sekundowy slow, może poważnie komuś przeszkodzić.

Możesz dozbierac do 4800 i kupic Jarvana IV , też naprawde fajny :D

Jest jeszcze Cho'Gath, Mordekaiser, naprawde fajny dmg, ma mordekaiser i na mida jest świetny, cho'gathem mało grałem, ale jego ulti pożera przeciwnikow :D

Mógłby ktoś podać dobry build do master yi żeby miał dobre criticki i szybkość i attack ogólnie jeżeli takowy istnieje dzięki z góry.

MObafire nie gryzie.

A takie pytanie polecacie Morde? wczoraj z nim grałem to ładnie mój team klepal. Prosiłbym o + i ewentualne - tej postaci

Build na Yi:

berserki

phantom dancer

bloodthirster

infinity edge

phantom dancer

bloodthirster

Ja takiego używam i wystarczy, że zawalą bot ganka i gg :)

To znowu ja i mam następne pytanie. Upodobałem sobie 3 championów Tryndamere, Twisted Fate i Warwick. Kim się najlepiej będzie grało bo znam możliwości ich wszystkich tylko nie wiem kogo kupić. Najlepiej jakbyście wypisali + i -.

Trynd:

+wielki dmg

+"spin", który może uratować d*pę. Pacze i widze, ze więkoszć Tryndów nie używa Q do ataku lecz do ucieczki, gdy mamy koniec ulta.

+rewelacyjne ulti

+rewelacyjna farma

+nabijanie multi killi bez problemu

+ogarniętny może zdziałac cuda.

-wedlug mnie mała przeżywalnośc w teamfightach.

-jak w złym momencie użyjemy ulta - lezymy

-według mnie do ok 6 lvl, phantoma i edga mało robi.

Typowa postać do zaczynania teamfightow, robienia sieczki i prowokowania wroga do zniszczenia kompa.

TF

+dobra farma, stun, zawsze mamy mane

+daleki zasięg z Q, z ktorego na AP TF'ie mamy spory dmg.

+jak robimy na AD i mamy dużo attack spedda to z E robimy bardzo dużo

-według mnie kijowe ulti, maly zasięg

-papier,że boli

Bardzo ciekawa i przyjemna postać. Sam go lubie :D

Warwick coraz żadziej spotykany na jungli

+super passyv, ktory daje HP za każdy hit

+(nie wiem ktory to spell)mamy bodajże 40% movementu więcej za przeciwnikiem, który ma mało HP

+w mid, late gamie jesteśmy niezniszczalni

+ult który rozgniata wroga, dając nam do tego duzo HP i możliwość do dalszej rozpierduchy.

W tej postaci nie widze nic ciekwego poza stale pałnym HP.

Nie grałem WW więc nie moge dac minusów, choć według mnie z "łapy" ma mały dmg.

Brał bym Trynde, bo dużo osób chce dużego dmg, a on to ma. Nie jest trudnyoraz ma oklepany build.

Teraz ja: Szukam offtanka/fightera za 6300. Głównie myślałem nad Wukongiem i Lee Sinem. Wiem że Wukong jest teraz darmowy - 1-sz gra 10/4/14. Chodzi mi o porady, + i - tych czępionow.

Trynd:+wielki dmg+"spin", który może uratować d*pę. Pacze i widze, ze więkoszć Tryndów nie używa Q do ataku lecz do ucieczki, gdy mamy koniec ulta.+rewelacyjne ulti+rewelacyjna farma+nabijanie multi killi bez problemu+ogarniętny może zdziałac cuda.-wedlug mnie mała przeżywalnośc w teamfightach.-jak w złym momencie użyjemy ulta - lezymy-według mnie do ok 6 lvl, phantoma i edga mało robi.Typowa postać do zaczynania teamfightow, robienia sieczki i prowokowania wroga do zniszczenia kompa.TF+dobra farma, stun, zawsze mamy mane+daleki zasięg z Q, z ktorego na AP TF'ie mamy spory dmg. +jak robimy na AD i mamy dużo attack spedda to z E robimy bardzo dużo-według mnie kijowe ulti, maly zasięg-papier,że boliBardzo ciekawa i przyjemna postać. Sam go lubie Warwick coraz żadziej spotykany na jungli+super passyv, ktory daje HP za każdy hit+(nie wiem ktory to spell)mamy bodajże 40% movementu więcej za przeciwnikiem, który ma mało HP+w mid, late gamie jesteśmy niezniszczalni+ult który rozgniata wroga, dając nam do tego duzo HP i możliwość do dalszej rozpierduchy.W tej postaci nie widze nic ciekwego poza stale pałnym HP.Nie grałem WW więc nie moge dac minusów, choć według mnie z "łapy" ma mały dmg.Brał bym Trynde, bo dużo osób chce dużego dmg, a on to ma. Nie jest trudnyoraz ma oklepany build.Teraz ja: Szukam offtanka/fightera za 6300. Głównie myślałem nad Wukongiem i Lee Sinem. Wiem że Wukong jest teraz darmowy - 1-sz gra 10/4/14. Chodzi mi o porady, + i - tych czępionow.

Trynda: jak trafisz na kogoś ogarniętego na przeciwnym lane to się nie wyfarmisz, a co za tym idzie - będziesz bezużyteczny. Nie ma co się rozpływać w zachwytach nad nim, Trynda bez cleanse'a (a tak gra większość) jest piekielnie łatwy do skontrowania. A jeśli ma cleanse... to po prostu trzeba go early zatrzymać. Cait powinna sobie z nim poradzić przykładowo.

TF - ult jest właśnie bardzo użyteczny, to po prostu nie ten czas kiedy spod własnej bazy teleportowałeś się na przeciwnika. AD TF raczej nie ma racji bytu, ale niech każdy gra jak chce. W nowym patchu jego mechanika dostanie kopa (nareszcie), więc może będzie częściej spotykany.

WW - dość wolna jungle w porównaniu z innymi, ale za to wybacza najwięcej błędów. Najprostszy jungler. Jego ganki po zdobyciu lvl6 są mniej zabójcze jedynie w porównaniu z Fiddlem - flash+ult w wykonaniu WW oznacza wyeliminowanie wroga na pewną chwilę z gry. A łapka (skill?) jest słaba, bo duże obrażenia z tego skilla zadaje tylko APWick :P

Małpa. Ogólnie jestem newbie w graniu nim, ale warto zapamiętać kilka rzeczy: doskok zwiększa attack speed (czyli pomaga w farmieniu, o ile nie marnujemy many), Q zmniejsza armora celu, W może obronić nas przed ulti Caitlyn (puszczamy Decoy za plecami i patrzymy jak pocisk dobija klona), dodatkowo ma aspekt psychologiczny (przeciwnik który widzi po raz kolejny nieruchomego Wukonga automatycznie stwierdza że to klon - można to wykorzystać). Ult jest świetny do inita, najlepiej działa w ciasnej grupce.

Lee Sin zaś jest świetnym junglerem, nieźle radzi sobie też na lane. Ogromnym plusem jungle Sina jest fakt, że nie potrzebuje on blue, co może dać naszemu casterowi sporą przewagę już na początku meczu (early blue przy odpowiednim champie może pozwolić nam na przejęcie kontroli nad lane). Do tego super ganki... Ale wymaga pewnego ogrania, Lee spamujący skillami to słaby Lee. Najlepszy counter na Akali.

@UP

Co do WW nie chodzi mi o Q tylko o basic attack. Gilgocze przeciwników.

TF- Grałem nim na AD jak i na AP. Kupujemy ten item, którego nazwy nie pamiętam ale zabiera on 4% życia bohatera dodatkowo i naprawde z 2.000 attack speddem robimy sieczke.

Można grac hybrydą :D

Jeszcze co do Tryndy:ani razu nie widziałem trundy z cleanse poza mną. Dopatrzylem sie tego na yt i jest super.

Myśle ze trynd z exhaustem i flashem bez cleansa tez jest mocny. Jak wyrobimy duzego lifesteala i AS to popimo znikomych ilości MR i Armora stoimyna polu walki dłuzej niż nam to się wydaje.

@UPCo do WW nie chodzi mi o Q tylko o basic attack. Gilgocze przeciwników.TF- Grałem nim na AD jak i na AP. Kupujemy ten item, którego nazwy nie pamiętam ale zabiera on 4% życia bohatera dodatkowo i naprawde z 2.000 attack speddem robimy sieczke. Można grac hybrydą Jeszcze co do Tryndy:ani razu nie widziałem trundy z cleanse poza mną. Dopatrzylem sie tego na yt i jest super. Myśle ze trynd z exhaustem i flashem bez cleansa tez jest mocny. Jak wyrobimy duzego lifesteala i AS to popimo znikomych ilości MR i Armora stoimyna polu walki dłuzej niż nam to się wydaje.

Stoimy na tym polu do pierwszego exhousta i polowy 2 stuna jeśli mamy fart :) Widzialem już setki idiotów którzy brali takie kombinacje że dosłownie głowa boli najśmieszniejszy był typek z healem i clarity. Ja osobiście uznaję tylko 3 buildy spelli cleane i flash , cleanse i exhoust oraz cleanse i ignite. A odnośnie WW to nie wiem czy tak gilgocze dobrze zrobiony pod bloodthrister , infinity edge, phantom dancer , boots of swiftness, warmogi i atma = turet w kilka sekund a przeciwnik jeśli nie ma stuna to nawet soraka nie nadąży z leczeniem go tylko ze to mój set na lane po prostu nie lubie siedzieć w dżungli.

Siema a więc zastanawiam się nad dwoma junglerami Trundle / Rammus który lepiej się spisuje w ganku?? +/- poproszę , grałem Rammusem ale to tylko na lanie ale nie wiem jak się spisuje w jugli..

Rammus na jungle jest słabszy. Moim zdaniem opłaca się go tylko na lane.

Jeżeli jungle to tylko Trundle.

Co ty gadasz? Rammus jungle jest dobry, chociaż to raczej jest wymuszane przez odpowiedni skład przeciwnika. Powerball w przeciwnika, taunt i kulka, później także ult, a sojusznik robi swoje. Inna sprawa że co do jednego się zgadzam - dobry Trundie może bardziej zajść za skórę dzięki filarowi, ale to wymaga o wiele większego skilla niż w przypadku armordillo.

@WW i jego autoattack: dziwne, bo przed chwilą sprawdzałem statystyki. Z czwórki champów - trynda, ww, wukong i garen - największe base AD miał co prawda Trynda, ale za to WW miał największy przyrost co lvl. Inna sprawa że w ostatecznym rozrachunku w przypadku tej dwójki base ad różni się o 2-3AD, więc nie wiem o czym mówisz. Wystarczy dobry build. :)

@Laruk: mówisz o spellach na Trynda czy ogólnie? Bo jeśli to drugie, to niestety fail - brakuje choćby flash+cv, obowiązkowego dla supporta czy teleporta, cholernie przydatnego na sololane (top). To raczej kwestia stylu gry :)

CO masz na myśli mówiąc zrób kilka ,,reff acc,,? Jak za to są ip czy bóg wie co tam to powiedz jak to zrobić. Będę wdzięczny

Wchodzisz na strone lola. Logujesz sie i szukasz zakładki Refer a friend. Tam masz taki link na ktorym sie rejestujesz. Wbijesz tym kontem 5lvl i dostajesz boosta na 4 mecze. Za 10 poleconych masz 975RP

Co do refów na stronce masz rownież co dostajesz za bodajże 100, 500, 1000, 5000 itd. Super sa nagrody, ale praktycznie nie osiągalne.

Co do refów na stronce masz rownież co dostajesz za bodajże 100, 500, 1000, 5000 itd. Super sa nagrody, ale praktycznie nie osiągalne.

Nieosiągalne? Czemu? Pewnie że osiągalne. Inna sprawa że kompletnie nieopłacalne, w przeciwieństwie do boostów/975RP :)

Ogólnie nie polecam grać na low kontach, chyba że pod te 10 referów. Za dużo newbie w grze, niczego się tak naprawdę nie nauczycie.

@Laruk: mówisz o spellach na Trynda czy ogólnie? Bo jeśli to drugie, to niestety fail - brakuje choćby flash+cv, obowiązkowego dla supporta czy teleporta, cholernie przydatnego na sololane (top). To raczej kwestia stylu gry

Pisałem o spellach tylko na Trynda sorki za małą chaotyczność poprzedniej wypowiedzi ale już trochę późno było a ja zmęczony po robocie. A odnośnie cv to zależy czy potrzebne bo jeśli mamy dobrze zgrany team który wie gdzie stawiać wardy to wtedy to cv nie jest aż tak potrzebne (nie mówię że wogóle )a zamiast cv możemy wtedy wziąść teleport który też suportowi się może przydać bo załóżmy sytuacje że jesteśmy na bot a tu nagle próbują gankować mida cudem się uratował zostało mu 1/3 hp to lepiej chyba się telepnąć do niego podleczyć i wrócić na swój lane żeby nie tracił za dużo kasy i co ważniejsze żeby nie pojechali nam turreta.

Niezdecydowanych zapraszam do oglądania moich stream'ów z LoL'a (i nie tylko - ale to soon) :) Może akurat spodoba Wam się jakiś bohater i zdecydujecie się na jego zakup :)

Link: http://pl.justin.tv/geektuba/videos

Siema. Ostatnio LoL mi nie chce odpalić więc mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć ile kosztuje Ahri. Jak dostanę odpowiedź to będzie niespodzianka dla nowych i dla was. Mianowicie link do rejestracji na LoL'u i jak na tym koncie wbijecie 5lvl to macie darmowe RP i IP. Pozdro ;)