Standardowo offtank Ja go robiłem tak: Buty mres (lub armor), Black Cleaver, Frozen Mallet, Bloodthrister, Last whisper, na końcu coś na survi lub Trinity(? sam nie robiłem, ale widziałem jak ludzie robią i całkiem dobrze sobie radzili). Skill order: E>Q>W.
Jakiego bohatera kupić?
@up Wukong to Assasyn ale można z nim robić co się chce.
http://www.solomid.n...build-guide  Sam korzystałem i powiem tyle: Ja pierniczę działa!
Porady?E-Q-W combo do harrasu.Q resetuje AA więc używaj go od razu po AA.Trzeba wyczuć kiedy użyć ulta i w sumie tyle.Wukong to chyba jedna z najprostrzych postaci w lidze.
buty(pod def zalezy od syt.) + tłuczek + frozen malet + nowy tiamat i jestes OP reszta sytuacyjnie pod tanka aczkolwiek ja odrazu koncze skladac Black Cleaver pozniej atma i banshe , przetestuj mi sie na takim buildzie gra najlepiej
Wukong to nie assassyn, a buriser. Tzn. też opiera się na skillach, ale jest tankowaty.
Grał już ktoś Quinn?Widziałem jej skille i na ,,papierze'' wyglądają świetnie.
Dobra to znowu ja. Wiem, że najlepszą skarbnicą wiedzy na temat build'ów jest solomid.net, ale ja chciałem spytać tutaj jak budować Elise gdyż mam ją już w posiadaniu. Przy okazji możecie napisać jakie linie preferujecie dla niej ew. możecie podrzucić jakieś linki z fajnymi grami Elise różnych graczy chociażby wrzucane na yt.
Dzięki za odp.
Xemavvi
Pytania o buildy kieruj tu:
Elise jest postacią uniwersalną. Może iść praktycznie wszędzie, kiedyś widziałem na supporcie radziła sobie nawet nieźle. Jest to jeden z powodów dla których jest tak często banowana. Jeżeli ktoś wybierze postać, która ją kontruje, lub gracz sobie z nią nie radzi(głupi Wukong ._.) np. na topie to jest bardzo możliwe, że zamieni się liniami i pójdzie na mida.
Jeżeli chcecie coś podłapać, to polecam Streamy. Ci bardziej znani, są na twitch.tv. Z tych lepszych grających na topie to np. Dyrus, WingsOfDeath i chyba Voyboy, ale co do niego to nie jestem pewien.
Zbieram pieniążki na nowego supporta więc leci pytanie:Jaki support jest wg.was najlepszy.Na razie gram Tarikiem bo jest OP(jedyny minus to to że jest gejem).
Taric jest najlepszy. Co jak co ale armor i mr dla adc to jedne z najważniejszych czynników.
+ stun i redukcja armora, z Corkim w dodatku, OP.
Up- Moim zdaniem najlepiej działa Gej+Graves lub + Ez. Zdecydowanie mają okazje na zadanie swojego kolosalnego dmg.
Czemu kiedy on was pyta jakiego suppa polecacie mu oprócz tarica, bo nim już gra to wy piszecie, że taric op. ?
Ja od siebie polecę Leone. Hard cc. Jeżeli gramy z corkim na 6 bursta nikt nie przeżyje.
Nie spytał się jakiego polecamy tylko jaki jest najlepszy. Naucz się czytać. A Taric i tak jest aktualnie najlepszym suppem.
My nie polecamy, tylko dyskutujemy przy okazji. W dodatku reszta może coś podłapać i będą wiedzieć na przyszłość. Btw. Ja polecam "Trasha". Grab gorszy od Blitza, ale 99% slowa+kockback i shield z przyciągnięciem to uzupełniają.
Jak ma stuna to i dobrze z Caitlyn bo lepiej wyceluje ze swojego Q.
Akurat Taric z Cait się słabo prezentuje. Są dla niej lepsi partnerzy.
Uzupełniając wypowiedź Misiaela, Nunu. Najlepszy support pod Caitlyn/Kog'Maw.
Wracając do tematu supportów. Zależy od tego jakich supportów wolisz, ponieważ Taric, jak już wspominałem ze 2 strony wcześniej, jest dobry we wszystkim. Z agresywnych supportów to Leona/Blitz/Alistar(coraz rzadziej pickowany, a szkoda). Support lubujące się w pasywnym stylu gry + jakiś tam poke: Soraka/Sona/Jana. Nunu zalicza się do obu, wszystko zależy od gry, AD Carry. O Threshu nie mam wyrobionego zdania, ale raczej support agresywny. Jeżeli grasz Tariciem to Leona powinna być najlepszym wyborem. Jest jeszcze Karma, ale z niej support raczej słaby. Niby ma tego heal, tarczę i przyśpieszenie/spowolnienie(DMG robi na 100%, ale czy spowalnia to nie jestem pewien), ale IMHO lepiej sprawuje się jako AP Carry.
Grałem Threshem i powiem tyle że fajny.Q to nie gorsza wersja graba blitza tylko trochę inna.Jest wolniejsze i dłuższe przyciągnięcie co w TF daje drużynie więcej czasu na reakcję.W może przyciągać junglera do ganku oraz mała tarcza.E używamy po Q by jeszcze bardziej przybliżyć przeciwnika do nas.Ult używany do wszystkiego.Bardzo fajne jet to że ma atak dystansowy i można fajnie obijać z daleka lub gonić.
Thresh wg mnie ma 2 "ścieżki".
1. Grasz jako supp, więc używasz głównie tarczy, knocka i ulta, masz w cholerę armora i ap.
2. AD! Pasywka z Q robi swoje, do tego dzięki całkiem ładnym cc i ranged aa nie daje przeciwnikowi uciec. Dzięki duszom dodatkowo masz armora i nie padasz tak łatwo.
A aktywne Q musi być użyte w odpowiednim momencie, bo jesli jest jako taka spokojna gra na linii, to łatwo tego uniknąć, o wiele łatwiej niż graba Blitza.