Jakiego bohatera kupić?

Witam mam dylemat mam 6300 i chciał bym jakiegoś championa gram najczęściej adc czy fizz mógł by mi sie spodobać albo dajcie jakieś propozycje

Ja kupiłem fizza, i gra mi sie nim swietnie. Gram krotko i nie umialem ogarnac melee postaci, bo najczesciej blokowalem sie miedzy minionami, i nie moglem uciec. Fizz ma pasywke, co pozwala mu przechodzic przez mobki, przez co nie padam :D

Gdy sie go troche nafeeduje, to ma kosmiczny dmg.

Mniej wiecej taki:

To jak zjadł teemo, to mistrz :D

Fizz jest jedną z najprzyjemniejszych postaci do gry, ale jeżeli jesteś przyzwyczajony do gry ADC, to za dużo nie zwojujesz - trzeba się inaczej pozycjonować etc. Sam mam problemy z przestawieniem się na granie jako AD, kiedy większość gier jestem na topie. Z AD może Draven? Bardzo przyjemny, kosmiczny DMG w early, a ogarnięty sam "robi" gry.

Skarner, Lee czy jeszcze ktoś inny?

Skarner, Lee czy jeszcze ktoś inny?
Hmmm.. myśle, że 108 innych championow się również nada :))

A tak na poważnie - pytania jakie są w tym temacie zadawane stają się z dnia na dzień coraz bardziej wytępiałe. Ludzie na miłość boską.. precyzujcie czego szukacie bo jak czytam takie wypowiedzi jak ta wyżej no naprawdę nie wiem czy się smiać czy płakać. Jeśli chodziło Ci o junglera to imo skarner jest lepszy :)

Skoro pytam o dwóch junglerów, to chyba oczywiste, że do jungli. Tak btw. co stało się z Trundlem? Nikt nim nie gra, jest taki słaby czy po prostu niedoceniany?

Trundle siedzi w tym samym zajeździe co Karma. Opuszczony i zapomniany przez wszystkich.

Skoro pytam o dwóch junglerów, to chyba oczywiste, że do jungli. Tak btw. co stało się z Trundlem? Nikt nim nie gra, jest taki słaby czy po prostu niedoceniany?
Pytasz o dwóch junglerów? No nieźle, to skarner i lee nadają się tylko do jungli? Imo twoje pytanie i tak było niesprecyzowane i tyle. A post napisałem na przyszłość dla innych :)

@UP - Rozumiem, że Lee może iść jeszcze na topa/mida, ale Skarner poza junglą to chyba nie ma innych możliwości, co nie zmienia faktu, że spodobała mi się Twoja riposta o 108 championach :D

@2UP - Ale jest on nadal zdatny do grania czy po prostu jest UP i dlatego ludzie o nim zapomnieli?

Trundle w żadnym stopniu nie jest UP, przynajmniej nie był w S2, ale w S3 też powinien sobie radzić - Iceborn Gauntlet, przynajmniej teoretycznie powinien świetnie działać, a obecna meta ze stackowaniem HP jest mu raczej na rękę. Sęk w tym, że jego skill set poza Q i W(chyba, ten klocek w każdym razie, ale to i tak trzeba dobrze wycelować) jest bezużyteczny.

Wracając do tematu Lee i Skarnera. Dwie zupełnie różne postacie. Skarner to jest bardziej utility jungler, kiedy Lee powinien trochę tego DMG złożyć. Ich mechanika także jest zupełnie inna, ale ja osobiście wole Skarnera.

Do pytania dołączę też Jarvana i Nocturna.

Szukam postaci, którą mógłbym zgarnąć kilka killi, najlepiej, jeśli będzie to postać walcząca wręcz. Zastanawiam się nad Zedem, Kha'Zixem i Talonem. Co o nich myślicie ?

@UP

Sprecyzuj swoje pytanie do cholery. To takie trudne? Gdzie chcesz ogółem chodzić? I końcowe-każdy czempion może zgarnąć kilka fragów.

O tych czempionach rozmawialiśmy parę stron temu. Trudno poszukać?

Robak220 - polecam Karme.

Neg, aktualnie mainuje Jarvana na jungli i powiem tyle - do carrowania gier jest strasznie łatwy. Imo ganki ma świetne i robiąc go pod czysty dmg robisz poporstu siekę z enemy :)) Jak nie masz go kupionego to must-have :)

No to teraz zostaje Skarner vs J4.

Ogarnijcie ludzie. Spytal sie o postac, ktora podlapie pare fragow, dodajac do tego trzech, nad ktorymi sie zastanawia. Ciezko opisac?

@robak

Zed mid/top, jungli nie probowalem, ale podobno slabo mu to wychodzi. Na midzie ladnie cisnie AP, tak samo z reszta jak Kha'zix i Talon. Kha' Zix nie ma tego burstu co Zed, czy Talon, ale zabic, zabija. Talon to chyba najstarszy anty AP (z melee AD champów), wiec nie wyroznia sie niczym specjalnym. Zed za to posiada swoj cien, który daje duzo zabawy, a Kha'zix ma system ewolucji, co tez czyni go unikatowym. Dla mnie z tej trojki najlepszy jest Zed. Pojdziesz mida/topa/moze jungle. Talon mid only, bo na topie nie za bardzo daje rade. Kha'zix moze niby mid/jungle, z tym ze w lesie blue konczy na ~100 HP.

A co myślicie o Anivii w jungli?

Ty chyba dopiero początki tej gry poznajesz...

2up- Na starej jungli może tak ale na tej zginęła by nawet na wilkach.