Człowieku, proszę Cię Chcesz nas zasypać ref-linkami ?
To już drugi temat, w którym to proponujesz
Jakiego bohatera kupić?
Tamten mi przepadł ;( A wo gule to jest przydatne xD Jak komuś się nie chce siedzieć cały dzień na wbijaniu 50k IP i płaceniu za RP xD
"Przepraszam za Offtop ale nie mogłem się powstrzymać" Człowieku ogarnij się ja wiem chcesz sobie nabić referali ale tu już naprawdę było setki takich ludzi i byli na tyle irytujący że nie opłaciło im się a poza tym jakie 50k ip kogo ty nabrać próbujesz chyba jakichś niepełnosprytnych. A wracając do tematu zastanawia mnie czy opłaca się kupować Maokai bo do tej pory nigdy nim nie grałem zazwyczaj gram albo nukerami w stylu Lux, Malz, bądź meele dps Trynda Shacko i sporadycznie Garenem jako tankiem także nie wiem czy opłaca mi się kupować to drzewko co dobrego o nim możecie powiedzieć ?
Drzewko to tank. Pasyw pozwala na leczenie się co jakiś czas (po 5 spellach w pobliżu jego auto odnawia 7%HP), rzut sadzonkami (irytujący jeśli Mao zdobędzie trochę AP), stun (z dashem, niemożliwym do przerwania AFAIK), podrzucenie ze slowem i ult pozwalający na zmniejszenie obrażeń w zasięgu (chroni wszystkich ally) i odbijający to co zakumuluje w przeciwnika (odpowiednia formuła jest, nie znam dokładnie). To zdecydowanie nie jest melee dps o ile mi wiadomo (skaluje z AP), a co do nukera... to jednak daleko mu do typowego castera. Postać nietypowa, rzadko widywana... nie wiem czy warto brać w ciemno. Obejrzyj kilka filmów z Mao na yt
Wiem SORRY bo się okazało że na tym konta hackują. A co do tematu to też ci go polecam ponieważ co prawda nim nie grałem ale widziałem z nim filmiki, i dość dobry jest, bo wiadomo w LoL'u żaden champ nie jest idealny.
Zapraszam na mojego Stream'a, gdzie właśnie będę testował nową postać - Ahri
@Laruk
Myślę, że mógłbyś być zadowolony z Maokai'a jeśli lubisz mieć szeroki wachlarz możliwości.
Maokai może być grany na 2 sposoby i oba są dość elastyczne a nowe masteries pozwalają naprawdę dopasować go pod siebie ;p nie mówię o runach gdyż to kwestia indywidualna
1. Full tank, ponieważ Mao jest naprawdę wytrzymały i posiada sporo CC więc jest to jego naturalnym przeznaczeniem przy czym ciągle potrafi zaleźć za skórę niczym drzazga z nieheblowanej deski Polecam zacząć od Ruby Crystal co zwiększa nasze survi oraz o 12hp podnosi ilość życia jaką odnawia nam pasyw(w early game to naprawdę sporo) lecimy w Rod of Ages jeśli idzie nam świetnie(np. bardzo dobra farma, kill, asysta), jesli idzie dobrze robimy Catalyst the Protector co pozowli zostać w linii znacznie dłużej. Jak idzie nam średnio Kindlegem i buty co da nam większą kontrolę w linii. Zaś jeśli idzie słabo(mamy problem z farmieniem albo co gorsza "zaliczyliśmy plecy") Heart of Gold pomoże nadrobić straty. Last hity staramy się zaliczać z autoattack'u a szyszki używamy do harrass'u i sprawdzania krzaków i powinno być cacy
- doskonale radzi sobie na solo top ze względu na swój "pasyw".
- wszelakie duo lane jest dla niego dobre
* sprawdza się nawet jako pseudo support na bocie ze względu na slow oraz root i darmowe wardy ale wtedy Soul Shroud praz Aegis to
absolutny "must have" jednak granie nim w ten sposób wymaga naprawdę dużo skill'a gdyż nie możesz leczyć swojego carry i trzeba
dużo myśleć naprzód. Wszelkie itemy z aurą mile widziane ze względu na synergie z twoim ulti, po prostu kiedy jesteś w pobliżu
enemy team nie może za dużo zdziałać.
2. Offtank, jego cooldown'y nie są zbyt wysokie więc tutaj naszym celem powinno być Trinity Force(i proszę nie mówić, że to fail itd. itp. po prostu trzeba ogarniać co się robi:) gdyż combo(wrzucamy E po czym W, walimy auto attack, spowalniamy Q, auto attack, wybucha szyszka i za moment zchodzi cd z W oraz chiwlę później Q jeśli trzeba można dorzucić ulti, które ma bazowego 100/150/200 dmg i wchodzi proc z TF) potrafi sciągnąć nawet z offtanka 1/2hp. Dobrym wyborem będą też Boots of Mobility, co pozowli nam się sprawnie przemieszczać pomiędzy liniami przy czym brak Tenacity musimy uzupełnić Moonflair Spellblade(50 ap i 35 tenacity) który jest stosunkowo tani, reszta według potrzeb.
- może w wyjątkowych sytuacjach iść na mid jeśli przeciwna drużyna nie ma "hard middler'a".. ale trzeba pozostawać w ciągłym ruchu,
zaczynać ringiem(by wyrabiać z maną) i przede wszystkim nie spamować! Jak pierwsze ulepszamy .E. aby szybko farmić (już na 3 lvl'u
zabija 3 czarodziejów z ringiem ofc.) i daje tylko po punkcie w .Q. oraz .W. żeby móc wykonać śmiertelne combo(wiadomo - nie gdy
jest na full hp, najpierw trzeba sobie przygotować grunt na "squishy" nieświadomym zagrożenia jakie stanowi dla niego "ospały"
Ent Czarodziej.. więc Sheen powinien być naszym pierwszym celem by nasze combo stało się naprawdę groźne. Przede wszystkim musimy
grać sprytnie i pilnować by nie zostać do tyłu z farmą.
- generalnie, każdy "lane setup" jest dla niego odpowiedni jednakże problem będą stanowić melee dps'y w takich sytuacjach staramy
się utrudniać im farmę swoim .E. i rozwijać bardziej .Q. oraz .W. (Phage przed Sheen'em czy nawet zacząć od Doran's Shield'a) a w
sytuacji kiedy wogóle nie mamy podejścia do minionów - lvl'ujemy .E. i precyzyjnie wrzucamy by zabić przynajmniej 2/3 miniony oraz
zadać dmg przeciwnikowi.
- Jungle? NIE, po prostu NIE.
3. Full Mage, tylko jeśli mamy ogarniętą premade ekipę..
Build...
1.Rod of Ages - wiadomo mana, hp oraz AP czyli wszytko co trzeba
2. Sorcerer's Shoes - wkońcu chcemy być magiem ;p
3. Rylai's Crystal Scepter - więcej życia or AP i ten piękny pasyw
4a. Abyssal Scepter - przeciwnicy głownie APbased? ..57 magic resist oraz 70ap! pasyw to wisienka na torcie, cały nasz team ma większy dmg
dzięki redukcji ich magic resist'a
4b. Zhonya's Hourglass - enemy team opierający się głównie na PPM(autoattack xd)? Chwyć za klepsydrę i śmiej się w twarz rozszalałemu
Tryndzie! A gdy jego 5 sekund "ch(w)ały" dobiegnie końca... brutalnie uświadom mu ten fakt.
5. Deathfire Grasp - CD reduction, mana regen oraz AP! A także fantastyczny aktyw - zabiera 30% aktualnego hp celu + kolejn 3,5% za każde
twoje 100 ap. Miodzio! fantastyczny skill by się przywitać z naszym celem.
6. Rabadon's Deathcap - którego nikomu nie trzeba przedstawiać, tylko jeśli gra toczy się naprawdę długo. APratio na naszych skillach nie
jest tak oszołamiające jakby się mogło wydawać ;p a po drugie rush'ując do czapy nie mamy praktycznie wcale survi co przekłada się na
częstotliwość kontaktu z glebą. Jak padasz w 3 sec to kosmiczna ilość AP staję się bezużyteczna ;>
Trochę się rozpisałem ale mam nadzieję, że pomogłem Gram głównie tankami także zawsze służę radą w sprawie tego typu champów. Czy to tu czy to w grze
Nick w grze: Hejtmi lub czasami siedzę też na drugim acc: Nahukany. Oba konta EUNE oczywiście
Dzięki za pomoc Chyba jednak go po weekendzie jak wróce do Polski kupie
Odświeże troche temat. Zastanawiam się teraz nad kupnem byle jakiej postaci. Ale jest 1 warunek. Chce taką postać, którą prawie nikt nie gra:)
Orianna, Soraka, Jarvan jest też dosyć rzadki.
Hejtmi aleś się rozpisał
zagrałbym yorickiem ale nie wiem czy on robi damage jakiś
Yorick jest dość fajny, ja go buduję zwykle pod offtanka, jak przywołasz wszystkie ghule na raz, to niezłe ma bonusy.
Zwykle to robię tak, że harassuję używając tego ghula, co wybucha i spowalnia, oraz tego, co ma life steala, a do ganków to pierw ten spowalniający, wyskakuję z włączonym Q, i dobijam z wysysającego ghula. Dobry jest, jak mamy frozen mallet. Buduję go pod ad, ponieważ ap to bzdura, żadna jego umiejętność nie ma bonusowego dmg od ap.
Damage robi, i to całkiem duży, jeżeli tylko go ogarniemy. Zapomniałem go dodać na liście champów rzadko spotykanych, i właśnie z tego powodu ludzie nie wiedzą, jak go kontrować. Mój build to, choć może wam wydać się bzdurny:
-doran blade
-berserki (berserker's greaves)
-frozen mallet
-warmog
-atma
-bloodthirster
-dorana zamieniam na phantom dancera
movement speed się przydaje, szczególnie, jeżeli chcemy harassować lub dobijać z Q, warmog+atma to podstawa każdego offtanka, frozen mallet+Q to dobra mieszanka, za jednym hitem przywołujemy ghula, spowalniamy przeciwnika, a sami jesteśmy szybsi, dopóki ghul żyje. Ja go polecam.
edit: zapomniałem napisać o ulcie. przypomina trochę pasyw kog mawa. możemy go użyć na sojuszniku bądź na nas. Tworzy wtedy naszego klona, jeżeli zginiemy, a klon nadal żyje, wstajemy z martwych i możemy dobić przeciwnika. Całkiem przydatne, ale trzeba mieć dobre wyczucie, kiedy tego użyć, ponieważ łatwo tego ulta zmarnować (podobnie jak u trynda).
Yorick ma duże dmg .Ja sobie dzisiaj kupiłem xeartha i vayne fajne postacie
.
Mało ludzi jeszcze gra takimi postaciami jak branem czy swainem albo też fizz (gram na us więc nie wiem jak jest na eu)
@Up twój build jest na serio dziwny
@BlastBlue
No muszę, że wyjaśnianie i tłumaczenie sprawia mi przyjemność ;p Mam nadzieję, że przyjemnie się to czytało i czasem się uśmiechnąłeś. Starałem się by nie był to suchy tekst a raczej wypowiedź jak do ziomka kiedy mu coś tłumaczysz - rzetelnie i rzeczowo ale z "lekkim jajem" Lecz po kliknięciu "Dodaj odpowiedź" zadziwiła mi informacja, że tekst zawiera za dużo emotek ;p a było ich około 12-14 na cały tak długi tekst... i było mi smutno jak musiałem je usuwać gdyż nie wiedziałem, które są ważniejsze xD Jedna emotka wyraża więcej niż tysiąc słów
:D
@TuKu
Polecam Ci... KARMĘ! Zachętą powinna być przede wszystkim jej niska cena a mianowicie tylko 3150 IP za tak uniwersalną postać. Jednak według mnie najlepsze jest to, że fantastycznie porusza biodrami kiedy idzie xD W tej chwili nie mam czasu się szerzej o niej rozpisać ale w dniu jutrzejszym możesz się spodziewać podobnego tekstu do tego o Maokai'u.
Edit:
@GrucA
Czemu uważasz, że jest dziwny? Według mnie jest właśnie dobry bo podnosi jego mocne strony do poziomu "God-like!"
Ale build jak to build czysta teoria w grze i tak musisz dopasować się do enemy team'u To nie jest 10 przykazań wykute w kamieniu a płynny twór, który musi dopasowywać się jak rzeka do swoich brzegów. No chyba, że jesteś fala powodziową(staty zbliżone do 8/0/X) to wtedy można sobie pozwolić na dyktowanie warunków
Hejtmi nie mam nic do rozpisywania się, a jak już się ktoś rozpisze na temat, to przynajmniej to pomaga.
Powiem ci GrucA, że jak zagrasz yorickiem, to jak walniesz w ap, to równie dobrze możesz wyjść z gry. Jego skille nie mają żadnego bonusu od ap. Jako, że Yorick na full dpsa nie pasuje (ma wszystkie staty równe), ja go buduję pod offtanka ad, bo jak złożysz mój cały build to przeciwnikowi możesz na całe combo (takie, jak do ganku, napisałem w poprzednim poście) zaj**ać pół życia, nie mówiąc już o tym, że z łatwością dobijesz przeciwnika (przeciwnik będzie miał nałożone dwa slowy, a my z bonusem od ghulów + phantom dancer, z ponad 200 ad, nie mówiąc o attack speedzie). Build stawia na dobre survi, duży burst, gdy kupimy frozen malleta to od razu mamy survi i dodatkowe 18 ad + slow oczywiście. Warmog to kolejne survi, po warmogu atma, czyli jeszcze raz surv oraz świetny pasyw. Bloodthirstera to głównie biorę z powodu duzego bonusu do ad (nawet jeśli nie jest wystackowany) i life steala, co pomaga w 1v1. Yorick atakuje stosunkowo wolno, więc phantoma biorę, żeby jeszcze bardziej wzmocnić yoricka w 1v1. Jest jeszcze jeden powód: jeżeli chcemy dużo ciukać z Q, to musimy mieć movement speeda. Phantom jest dodatkiem do przyspieszającego bonusu skilla Q, a to pomaga, jeżeli chcemy dobić kogoś uciekającego. Dalej wydaje ci się dziwny?
Hejtmi który masz lvl konta w LoLu?
Hejtmi nie mam nic do rozpisywania się, a jak już się ktoś rozpisze na temat, to przynajmniej to pomaga.Powiem ci GrucA, że jak zagrasz yorickiem, to jak walniesz w ap, to równie dobrze możesz wyjść z gry. Jego skille nie mają żadnego bonusu od ap. Jako, że Yorick na full dpsa nie pasuje (ma wszystkie staty równe), ja go buduję pod offtanka ad, bo jak złożysz mój cały build to przeciwnikowi możesz na całe combo (takie, jak do ganku, napisałem w poprzednim poście) zaj**ać pół życia, nie mówiąc już o tym, że z łatwością dobijesz przeciwnika (przeciwnik będzie miał nałożone dwa slowy, a my z bonusem od ghulów + phantom dancer, z ponad 200 ad, nie mówiąc o attack speedzie). Build stawia na dobre survi, duży burst, gdy kupimy frozen malleta to od razu mamy survi i dodatkowe 18 ad + slow oczywiście. Warmog to kolejne survi, po warmogu atma, czyli jeszcze raz surv oraz świetny pasyw. Bloodthirstera to głównie biorę z powodu duzego bonusu do ad (nawet jeśli nie jest wystackowany) i life steala, co pomaga w 1v1. Yorick atakuje stosunkowo wolno, więc phantoma biorę, żeby jeszcze bardziej wzmocnić yoricka w 1v1. Jest jeszcze jeden powód: jeżeli chcemy dużo ciukać z Q, to musimy mieć movement speeda. Phantom jest dodatkiem do przyspieszającego bonusu skilla Q, a to pomaga, jeżeli chcemy dobić kogoś uciekającego. Dalej wydaje ci się dziwny? Hejtmi który masz lvl konta w LoLu?
Ale ja nie mówie , że ten build jest zły , a robienie go pod ap to czysta bzdura.Ja go wole budować całego na tanka i kupić shena (100% mocniejszy hit) manamoona (żeby mieć coś many ;p) buty mercury itd po prostu tank , a dmg sam w sobie ma dobre ;d.
przez większość czasu na: Hejtmi 30 lvl EUNE 640+ wins (normal)
dla beczki lub testów: Nahukany 21 lvl EUNE
Można dodać w grze zbieram ekipę do teamu ale jeśli masz już własny chętnie polecę duo ranked/normal ;p
btw. niestety chwilowo brak mikrofonu... ale jak jakiś TS czy coś to zawsze mogę posłuchać a to już lepiej gdy ktoś mówi co, gdzie, jak niż pisać bo na to nie zawsze jest czas
P.S. Nie trawię płaczków i tylko trochę mniej osób, którym szybko puszczają nerwy i grają na "pałę".
ehh... mam 25 lvl na US, wszyscy moi kumple z klasy(i nie tylko) grają na US, ale mam też konto na EUNE (5 lvl). Nie mogę pobierać dwóch updatów na raz, bo mam ograniczony transfer danych (miesięcznie). TS'a nie mam niestety. Ale nie ma co offtopować, po prostu z przyczyn technicznych nie pogram z tobą... szkoda.
@BlastBlue
Wiesz jakbyś chciał to ewentualnie mógłbym Ci odstąpić to swoje konto z 21lvl'em
Tak jak mówiłem, nie mogę ściągać i eu, i us, albo to, albo to. Na US mam więcej kumpli (też z 30 lvlem). Nie, że nie chciałbym grać z tobą, bo chętnie bym spróbował chociaż ten jeden mecz.
PS czekam na kolejną "rozpiskę" na temat Karmy