~15 CS=1 kill. ADC nie potrzebuje killi tylko ogólnie farmy. Jak nie zawalisz early, to będziesz kosić.
Jakiego bohatera kupić?
Vayne jest chyba najslabszym AD Carry w early, ale za to najlepszym w late. Jeżeli grasz Vayne i dojdzie do 40-50min i nie nafeedowaliście wrogów, to macie wygraną.
mam jeszcze pytanie co to znaczy w early
Early game - od poczatku rozgrywki do ok. zpushowania turreta (około 15-20 min)
@UP imo nope.
Early game kończy się gdy już każdy ma 6lvl i ulta. Potem mid game i chyba po pojawieniu się barona zaczyna się endgame czy coś w tym stylu.
Vayne to bardzo dobry adc z true damage (Alistar w 98% przegrywa z nią) ale jej wielkim problemem jest mały zasięg ataku co jest podatna na kontrowanie.
@up late game a nie end game ^^
a jest może jakić mobilny adc? grając varusem jak mnie złapią to padam bo 0 możliwości ucieczki nie licząc flasha który nie zawsze jest dostępny. są jacyś mobilni adc?
@Up wydaje mi się że talon (choć wydaje mi się że full ADC to on nie jest) jego ulti jest bardzo przydatne przy ucieczkach.
A jeśli chodzi o APC to Akali.
tristana ma odskok, caitlyn ma siatke.
Mobilni adc? Corki, Draven, Sivir.
Ez ma "flasha" , draven ma dasha, w zasadzie prawie kazdy adc, cos ma
Thresh ma podrzucenie + slowa i przyciągnięcie z Q, potężnego slowa z ulta i przyciągnięcie które działa jak ogłuszenie
ADC? Graves/Draven/Vayne/Ezreal/Corki(jeden z najlepszych, ez ma krótszy, ale o dużo niższym CD).
@Frosty Gdzie ty widzisz u Draven'a dasha?
Dla mnie dash to jest szybki doskok do przeciwnika a nie dostanie prędkości poruszania się.
To nie dash. Dasha to ma Graves. Draven ma speeda.
No też właśnie. To samo tyczy się np. Sivir z ulta.
Dasha ma Jax, Renekton,Shaco,Rengar,Kha'zix,Lee Sin,Akali itd.
mialem na mysli greavesa
Zlagowalo i dwa razy to samo napisalo :>
Oj Avitus, bardzo się mylisz. Jax,Lee,Kha maja doskok. Raptem Rene nas jeszcze dasha
Oj no zapędziłem się :c