Jakiego bohatera kupić?

Ale to jest temat o LoLu. A w LoLu słowo dash oznacza szybki doskok.

Bardziej krótka szarża niż doskok ale zwał jak zwał ważne , że działa.

Dash od doskoku różni się tym, że dash jest non-target i jest to po prostu przesunięcie się postaci x metrów w jakąś stronę (co innego teleport, np. u Kassadina), a doskok to nic innego jak rzucenie się na cel, czyli jest target.

Jaką proponujecie postać dla nooba w jungle (dopiero zaczynam junglować), maks. do 3150 IP? Najlepiej żeby była AD (oprócz Shaco).

W sumie w LoLu rozróżnia się tak właściwie dashe i blinki. Blink - np. flash czyli przemieszczenie się z jednego punktu do drugiego przerywające utargetowanie na nas (o tym nie każdy wie) - taki "teleport" na krótką metę, stoimy, na chwilę "znikamy" z mapy i znajdujemy się w innym punkcie, dash to po prostu "prześlizgnięcie się" tak samo jakbyśmy dostali 2000 movement speeda np. na te ułamki sekundy ;) Zarówno blinkami jak i większością dashów możemy "ominąć" wąskie ściany.

Trynd? Oprócz autoattacku i wcisknia Q do uleczenia się nic poza tym do robienia przy nim.

Co do noob junglera, powiedziałbym raczej że Xin niż Yi.

Ale blinki to targety i przez ściany ciężko przeskoczyć :P Taka Diana, Akali. Najłatwiej dasha od blinka odróżnić tym, że blink jest w uj szybkim doskokiem do wroga. Np: Diana/Akali mają blink, bo natychmiastowo przenosi ich do wroga (animacja to tylko bajer, bo jesteśmy untargetable), a Lee Sin z Q ma dasha, bo leci wolno. Co do noob junglera to polecam Warwicka.

Noob jungler? Jax jest cholernie łatwy, Evelynn również

Cassiopeia czy Orianna czy Vladimir?

Szukam postaci która się szybko nie znudzi, da wiele funu a zarazem pomoże mi się wybić z brązu.

Pierwsze dwie panie mają ulti potrafiące zmieniać tf-y. Vladek też jednak to nie jest typowy midowiec. Jeśli miałbym wybierać to raczej pani numer jeden bo zdecydowanie lepszy ult i lepsze aoe.

Cassiopeia jest bardzo dobrym chempionem wg. mnie na wybicie się z brązu , lecz jeżeli ogarniesz oriannę to po prostu będziesz carrował grę . Co do vladimira wypowiedzieć się nie mogę , ponieważ nie grałem .

Tadam! Biorę Jaxa do jungli, muszę dokupić runy i sprawdzę jak się sprawuje :)

Jax z dobrymi runami masterkami oraz buildem niszczy system junglując. Na topie teraz w S3 jest słabym pickiem.

Jax ma cholernie łatwe ganki. Nie posiada jak większość junglerów skill shota ani nie musi też czekać do 6 na skill do ganków. Dlatego tak może napsuć krwi. Niestety w lacie już nie jest tak mocarny jednak jeśli się ogarnia to sprawia nadal problemy.

Własnie muszę jeszcze dozbierać runy, bo junglować daje radę, ale pod koniec pierwszego routa mam mało hp i nie mogę gankować, przez co jestem nieco bezużyteczny. Zgaduję, że marki na prędkość ataku, a quinty na Flat AD?

a co powiedzie mi o twisted fate warto go kupic chce dużo frajdy

Twisted Fate to cholernie ciężka postać, chociaż dla mnie. Jeśli jesteś nowy to nie polecam, ale jeśli jesteś w miarę ogarnięty możesz spróbować, drogi nie jest.

TFem w early staraj się tylko farmić, jego spelle bardzo ułatwiają farmę jak i sporego sustaina na lini, a także ma lekki poke z Q w przeciwnika. Od 6 lvla staraj się gankować inne linie lub pomagać zmieniać sytuacje 2v3 na 3v3 niczym Shen.

Pamiętaj o wybraniu karty przed użyciem ulta, złotą jak masz zamiar dorwać 1 osobę, lub czerwoną jak są zbici w kupie i nie mają blinków.

Tf to dość specyficzna postać. Jeśli chcesz go kupić to składaj wyłącznie ap. Podstawą jest zapamiętanie losowania się kart. Jeśli to ogarniesz to sama gra Twistedem to straszna przyjemność. Nie potrzebujesz jakoś bardzo blue a od 3 lvl twój harras z Q jest już dość bolesny. Z ulta gankujemy tylko wtedy , gdy jesteśmy pewni , że nikt nas nie zestunuje, nie zginiemy lub cel nie ucieknie. Niestety lecz jest on pickiem dość ciężkim i na niektóre postacie dość nieopłacalnym. Jednak po dość dobrym ogarnięciu i ze złożonym rebadonem i lich banem możemy na spokojnie carrować gry swoim chorym dmg.

A co sądzicie o Nocturnie ? Ganki ma (z tego co widziałem) ładne, ale czy dobrze radzi sobie w dżungli ? Zastanawiam się nad kupnem tej postaci, ale nie jestem co do tego przekonany.