Jakiego bohatera kupić?

Powiem ci że wg. Mnie noc jest najłatwiejszym jnglerem xD Wielokrotnie próbowałem grać jakimś xinem,rengarem,shenem...itd i dopiero przy nocu nauczyłem się tam grać. Gra sama w sobie jest przyjemna , ulti jest extra zwłaszcza na max poziomie , jeżeli walniesz pełne combo to wysadzasz nieżły dmg.

Moje pytanko : Vi czy Khazix ?

Chodzi mi o postać pod top,jngla ... z tego co grałem Vi to świetnie nadaje się na solo top ale khazixem nie grałem a z tego co widzę to niezły z niego char.. co możecie mi powiedzieć o tych 2 postaciach ?

Wg. Mnie Vi lepsza. Na topie ma free arm pene, escape, gapcloser i dmg. W jungli ma dobre ganki, dobrą counterjungle, a jungla jest nią ogólnie łatwa. Kha'Zix imo najlepszy na midzie. Do 6 lvl ganki w jungli średnie, blue kończy na ~200 hp, więc wejdzie Vi i Kha'Zix ogląda szare tło. Na topie jego W sprawdza się gorzej niż na midzie z racji tego, że na topie budowany jest armor, a Q traci siłę w otoczeniu minionów. Tak więc imo Vi lepsza.

Nadszedł czas żebym i ja poprosił o pomoc. Poszukuje postaci. Nie może być suppem ale inne pozycje jak najbardziej. Czego chcę? Funu z gry, możliwości carrowania(może nie łatwego ale w ogarniętych rękach jak najbardziej. Chcę by postać była wymagająca jednak po nauce gry musi pokazywać potencjał. Mam nadzieje , że mi coś znajdziecie.

Ja tam jestem lamus, ale polece ci fizza :D Pierwsza postac melee ktora umiem grac i jest szalona zabawa :D

Po 5 killach zaczynasz robic taki dmg, ze solo tylko ludzie z duza iloscia hp sie uratuja :D

Właśnie brałem go pod uwagę ale poczekam też na inne propozycje.

@up

Lee Sin.

Szukasz postaci do TF'ow czy może skusi Cię postać do 1vs1/2? Kurcza tak naprawdę jest wiele fajnych picków np. Diana, Poppy którą rzadko widuję, Ziggs, Zyra, MF, Irka, Jarvan, Nautilius, Rumble, Twitch to postacie które dla mnie do prawie połowy S2 były ciekawymi pickami. W dobrych rękach robiły z 4 liter przeciwników jesień średniowiecza.

Chcesz funu z gry no to proszę bardzo weź sobie Shaco i denerwuj przeciwny team pułapkami , weź Wukonga i spraw żeby swoje ulti posłali w clona , weź Yorika albo Morde i nagle w tf jest 6v5 lub 6v4 , albo też możesz wziąć Teemo i zaspamować całą jungle pułapkami tak że będą się bali do niej wejść :)

@Misiael - Do twoich wymagań pasują Renekton, Nidalee, Zed i Singed. W rękach doświadczonego gracza nie powinni przegrać z nikim, a każdy z nich świetnie snowballuje. Działają na każdym elo i nie są aż tak często banowani.

Up@-Brakuje mi tylko Zeda ale raczej go nie kupię. Nie powiem, kiedyś się bawiłem Singedem i fakt faktem jest on straszną bestią. Rene również. Tylko top Nidalle nie za bardzo ogarniałem. Co do pozostałych postów to posiadam Lee Sina, Shaco, Twitcha, Mf, Zyre, Jarvana, Morde.

Są jeszcze Riven, Olaf i Elise, jednak Elise jest bardzo często banowana

Riven posiadam i nie wiem czemu ale nie poświęciłem jej za dużo czasu chociaż jest świetna. Olafa kupiłem niedawno i nie próbowałem jeszcze solo topa. A ogarniające Elise widziałem i z chęcią bym kupił bo na moim ELO bany to najczęściej: Blitz,Darek,Amumu,Malphite,Shen,Kassa,Morgana więc miał bym wolną rękę w pickowaniu. A więc czas zacząć ogarniać z powrotem topa.

A Talon? Możesz go budować pure AD i trollować przeciwników w TF'ach, ADC nie zauważy nawet kiedy zginął, a jego doskok jest dość spory więć nie ma problemu że się padnie, zanim zdąży wykonać atak

Bracia! Co wybrać?

Kassadin- Grałem, szło mi świetnie. Lubie go :D

Akali- spodobała mi się, przyznam, nie grałem.

Miss Fortune- Grałem, też było świetnie. Lubie ją :D (Musze dozbierać)

Czy może kupić już część run (mam 3200 PZ) ??

Tak pewnie mnie zhejtujecie, żal 25 lvl i nie ma run!!!111oneoneoneoen11!!!11

Bracia, co wybrać?

Kassadin- grałem, szło mi świetnie

Akali- nie grałem, ale podoba mi się jej styl gry.

Miss Frotune- grałem, było świetnie ( musze dozbierać)

Czy może runy?? Żal 25lvl i nie ma run !!!!111Ononeonone1111!!!11one!1

Jak narazie mam tylko 3200 pz i beznadziejne runy, ale radze sobie bez.

SORY ZA DUBLA ALE NIE POKAZAŁO MI POPRZEDNIEGO POSTU I WYSŁAŁEM DRUGI RAZ. Usuńcie ten, jeśli się da.

Polecam Akali, ostatnio stała się bardzo mocnym czempionem nawet na wyższym elo, podobnie z Miss Fortune. Kassadina nie polecam, dobry gracz zbyt łatwo go pokona.

@DrMagister Akali to wyśmienita postać na low elo, miss fortune jest teraz broken, tzn. zbyt op, ale patrząc na to, że masz dopiero 25 lvl i nie masz ani 1 strony run to kup runy, zależnie czy wolisz grać postaciami pod ap, a może pod ad.

Ja dopiero od gdzieś tak 28 lvl zacząłem zbierać.

Ok dzięki, a jeśli brałbym ( xD) te runy to za 3200 pod AD jakie kupić, moglibyście mniej więcej opisać jakie kupić??

1 esebcje AD z 3 kręgu już mam (+ 2, ileś AD), 1,4 pancerza (3 krag) i +5 pkt przebcia ( 2/3 krag) - śmieci, wiem.

@UP

Standardowe runy na offtanka, ADC. Więc tak, pod AD pospolite to będą:

Marki - Flat AD/Arm. Pene

Seale - Flat Armor

Glyphy - Flat M. Res/ M. Res per lvl

Quinty - Flat AD/ Arm. Pene

Arm. Pene lepsze po late game, Flat AD na early. Łatwiejsze lasthity.

Pod AP standardowe będą:

Marki - M. Pene

Seale - HP per lvl/Mana Regen per lvl (HP per lvl lepsze, z uwagi na to, że nie każdy AP ma manę)

Glyphy - M. Pene/ AP per lvl

Quinty - Flat AP