1350? Zależy, jakie Typy bohaterów lubisz, ad carry, offtanki, tanki, ap carry..
Jakiego bohatera kupić?
Zamierzam kupić junglera, ale nie mogę się zdecydować: J4, Lee czy może Skarner? Trudny wybór, każdy ma swoje + i -, ale dlatego pytam się Was.
Cała trójka ma ulti na ganki ;*
Lee ostatnio dostał nerfy i nie just już taki mocny, Skarner jest troche słabszy przez zmiany dżungli, a J4 jest w tym momencie jednym z lepszych czempionów w grze. Ma jedne z najlepszych ganków ze wszystkich dżunglerów, szybko czyści, i snowballuje jak bestia. Wbiłem Diament grając nim dużo, więc działa na każdym elo.
Kupuje na pewno całą trójkę, chodzi mi tylko o kolejność. Lee dostał tego nerfa, ale dalej jest mocny, poza tym podoba mi się jego mechanika gry i to, że trzeba dużo nim grać żeby go ogarnąć. Na pewno się szybko nie znudzi. Muszę to jeszcze przemyśleć, pooglądam na YT jakieś filmiki i zdecyduje.
Nie słuchaj ich, Lee jest nadal za***isty. Nie kupuj skarnera tylko, bo przy obecnej mecie offtanków z 4k resami, i ADC z duża mobilnością jest słaby. J4 też jest przekozacki, robimy 2 ganki. Jeden bez ulta aby wszyscy wy**ali się z flashy (ewentualnie jak nooby to ubić), a drugi gank wskakujemy z ulta, 2 kille murowane.
@UP trochę kulturki.
Lee według mnie lepiej sprawuje się na topie. Why? Szybciej uzbiera na BT i będzie mógł niszczyć wrogów.
A co maxować na nim? Wszyscy widzę, że maxują Q, ale na wymaxowanym E ma się 60% slowa, co do jungli chyba jest bardziej przydatne niż większy DMG z Q. Co o tym myślicie?
Maksujesz 1 Q potem E i na końcu W.
Na nowej jungli tylko Q.
Lepiej zburstować przeciwnika lee sinem niż się z nim napierdzielać gdy on ma slowa, a też może mieć jakiegoś blinka. Wgl. Lee Sin jest lepszy na topie i midzie niż na jungli.
a Diana dobry champion?
Diana po nerfach? Proszę Cię...
Takie nerfy to nie nerfy. Diana nadal jest bardzo dobra, polecam ją w 100%.
Od dłuższego czsu nie grałem w LOLa(jakieś 5 miesięcy) stąd mam kilka pytań.
1. Jak budować teraz WW? Jakie buty? Madred's Bloodrazor znikł, a przynajmniej nie umiem go znaleźć, da się go czymś zastąpić?
2. Co jest teraz op na TOPie z postaci AD?
Up
Ja na WW buduję buty merc, wit ends, frozen heart, sunfire cap, i jakieś itemy sytuacyjne w zależności co mi jest akurat potrzebne.
@Azargo
Zamiennik Bloodrazorów to teraz Blade of the Ruined King (coś takiego, też bije % dmg, ale nie daje AS). Topowe postacie na topa to IMO Jayce, Irelia, Yorick, Elise.
Postacie na topa to Darius, Jayce, Irelia, Nidalee, Elise i Olaf.
Dzięki za szybką odpowiedź.
@Laruk
Build identyczny z tym, z którym przed chwilą grałem
I co sprawdziło się ??