Jak najbardziej. Całkiem niezłe survi ma taki WW
Jakiego bohatera kupić?
Witam jak oceniacie obecnie jungle Rengara, warto zainwestować 6,3K ?
Rengar moim zdaniem nie sprawdza się już w jungli tak jak kiedyś dalej jest grywalny ale nie za 6300ip już lepiej kup sobie xina albo nocturna
Kupiłem Rengara, fajnie się nim grało, sprawiał mi dużo radości i zabawy, jednakże K/D nigdy nie było większe niż 2:1. Jest to bardzo fajna postać z dośc unikalnym (predatorowym) mechanizmem, ale niestety w tej mecie lekko UP (szczególnie w jungli, bo na topie jako tako sobie radzi).
No, no, no. Senoritas everywhere! Rengar w jungli po tych nerfach to pomyłka. Bez dobrej pomocy szybko padasz na początku, dość wolny robienie campów i oczywiście średnia ilość HP na gank. Do tego powodzenia w gankowaniu mida bez ulti na pół hp
Serio niektórzy macie dziwne mety .Pamiętam jeszcze jak na lee sinie się maksowało pierwsze W, a teraz maksuje się je 2, zaraz po q, ale i tak moim zdaniem lee sin po tylu nerfach jest już kiepski.Ok dmg w early ma duży dmg i dobre ganki, ale ma zbyt mocno znerfione teraz w, a po ostatnim nerfie można go tylko opłakiwać.Pamiętam jak kiedyś carrowało się nim gry na midzie/topie/jungli, a teraz jeżeli się chce coś znaczyć w team figtach to obowiązkowo trzeba zdobyć pare fragów w early, moim zdaniem powtarzam moim teraz łatwo w jungli carruje się gry jarvanem i nocturnem.Wyskakujesz w early na ganki i jak nie zabijesz to koleś używa flasha, a na 2 ganku jeżeli nie ma wardów masz 100% fraga, oraz łatwo się nimi carruje gry do złota, potem może trudniej, ale także da radę
.
Zaś co do regnara i jego kiepskiej jungli to się z wami nie zgodzę .Przez jego passyva i złożeniu brutalizera w early plus jeszcze do tego double q, to już masakra.Może i ma cięzko wyjunglować, ale jego ganki to wynagradzają.
A diana ?? Jedyne co to nie opłaca się nią junglować, a na mida jeszcze się nadaje, ale już też nie na wszystkich championów.
Hmm rengar i jego ganki skok tyko jeśli jest w krzakach albo podczas ulti czyli gankowanie na bocie w early odpada zawsze jest jakiś ward i zdążą uciec o ile nie poszli aż pod turret twojej drużyny, teoretycznie masz na rengarze slow/snare ale ma to średni zasięg i średni czas trwania także też jakoś tych ganków bardzo nie ułatwi a więc zostają ganki na topie i midzie i znowu jeśli nie pchają za mocno a twój mid lub top nie ma jakiegoś cc to sobie nie pogankujesz przed lvlem 6 a siedzieć w jungli i bić ten 6 lvl rengarem w samej jungli to katorga szczególnie że dosyć łatwo zrobić mu counter jungle i wtedy rengar leży i płacze że jest useless.
A wracając do tematu Ziggs Orianna czy Victor. Żeby zrobić jak najlepszą sieczkę w tfie i przy okazji nie paść zbyt szybko.
Lee Sin kiedyś był OP, teraz jest zbalansowany i tyle. Jakbym chciał grać OP champami to bym go nie wybierał... Co to Diany to jej nerf polegał chyba tylko na zmniejszeniu range, co nie zmienia faktu, że można nią tak zgnoić Katarine, że to się w głowie nie mieści.
Ganki rengara nie są jakieś super pro mega bo jego pasywny skok działa tylko w krzakach i podczas ulti czyli early gank na bot odpada ze względu na zawsze obecny ward więc jeśli nie będą pchali twoich kolegów z drużyny aż pod sam turret to sobie nie pogankujesz za bardzo a więc bot odpada, na midzie jest trochę lepiej ale też nie jakoś bardzo kolorowo bo i owszem dasz radę wejść tak żeby cię nie zauważono ale jeśli twój mid nie ma jakiegoś dobrego cc to i tak przeciwnik wam ucieknie ( tak wiem rengar też ma slow/snare ale ma to dosyć krótki zasięg i czas działania ) za to na topie podobna sytuacja jak na bocie ward i nie ma udanego ganku przed lvlem 6 a spróbuj wbić ten 6 rengarem siedząc cały czas w jungli przecież to katorga.
A wracając do tematu bo się powoli offtop robi zigss orianna czy victor które jest najlepsze do teamfightów i potrafi przeżyć wystarczająco długo w tf żeby móc się zaliczać do apc nie uznaję postaci typu LB czyli glass cannon że wchodzi do tf zabije jedną osobę i czeka na cd albo na smutny koniec.
Najwięcej w teamfightach, według mnie, robi Orianna, na drugim miejscu Ziggs.
Jak radzi sobie Skarner w nowej jungli?
Najwięcej w teamfightach, według mnie, robi Orianna, na drugim miejscu Ziggs.
Ja wole branda
Dobry ekwipunek którym osiągniemy chociaż te 350-400 AP+coś na hp i w team Fight kosimy
Jednak orianna ma łatwiejszy aoe, no i CD zdecydowanie mniejsze.
Racja, kiedyś jak grałem i miałem w przeciwnym teamie rengara, czy to w dżungli czy na topie to bałem się podchodzić do krzaków.
Teraz, nawet największym papierem (shaco np.) chodzę obok, lub nawet wchodze do środka bo wiem że nie ma tak jak kiedyś.
Skoczył i nawet nie widziałeś kiedy, skąd, jak, leżałeś a ten jakby z uśmiechem wracał do krzaków nietknięty.
Czasy tyrani Rengara się skończyły xD. Nadal jak jest nafeedowany, albo jak jest w rękach dobrego gracza potrafi być bardzo silny, ale to już nie jest ten sam rengar.
Identycznie jest z Lee Sinem, jest szybki i nawet mocny, ale co z tego?? Wystarczy go dorwać moim Volimisiem i nie ma co zbierać po "ślepaku".
Czesc wszystkim dzisiaj szukam postaci ktora daje duzo radosci z gry cos czym mozna sie fajnie pobawic i wycarrowac gre ala ziggs czy tez singed wiem ta postac jest jedyna w swoim rodzaju ale moze znajdzie sie cos jeszcze ? generalnie nudza juz mnie postacie z super ultra dmg chce pograc czyms co innych wprowadza w szal a mi wywala banana na gebie cos polecacie?
Jeśli chcesz pograć czymś ciekawy wymagającym to polecam Elise/Nidale ich skille pozwalają na ciekawe kombinacje i dają dużo fanu Jesli chcesz typowego trolla to według mnie Temmo jest tak wkur.. champem, a no i te akcje gdy sobie biegniesz a nagle za sciany Blizt sciaga Cie w objecia 5 wrogów.
Jezeli chcesz powkurwiac ludzi to albo teemo albo shaco. Teemo to wiadomo grzeby wszedzie do tego pod ap to masakra(dostal nerfa ale i tak robia dmg), oczywiscie chodzi tylko o trolling bo moim zdaniem teemo jest ogolnie sredniawy. A shaco jak to shaco, goni go 5 zniknie.. postawi pacynki w krzakach ktos idzie fear, a jak sie ogarnia ulti to fajnie mozna nabrac ludzi . Trollowalem kiedys ludzi wukongiem, biegniesz naciskasz "s" i moze sie wydawac jakbys postawic tego klona. Mysle ze z 50% na normalach nadal sie na to nabiera.
Na ten trick wukonga dalej się ludzie nabierają nawet na rankedach.
@Jaksha
Ja od siebie polecam właśnie Nidalee(AD bruiser) i Elise(AP bruiser:3). Osobiście specjalizuje się w grze na solotopie więc właśnie te postacie ''mainuje'' bardzo łatwo nimi wycarryiować.
Jeśli chcesz trollować przeciwników to AP Blitzcrank - w mid game ma taki dmg że co bardziej papierowe postacie składa na ulti, ewentualnie jeszcze podbicie z buffem Lich Bane'a (a w late już z samego graba zabija). Podobnie jest także z AP Shaco (jeżeli masz runy flat ap obstawisz krzaki na początku gry i gdy przeciwnik w nie wlezie to masz firstblooda/double killa). Fajnie gra się także GP i Panthem pod kryta. Możesz też spróbować AD Veigara i Ryze'a - obaj mają dmg zarówno ze skilli jak i z autoataku co bardzo denerwuje przeciwny team (nie ma to jak mieć 350 AD 1,5 AS i walić po 600 z Q). Lecz jednym z fajniejszych manewrów jest ADC Nasus lub Sion - znajomy bierze postać, która może łatwo i boleśnie harrasować wrogów zniechęcając ich do farmy, a później jungler się dziwi jakim cudem Nasus/Sion ma w 10 minucie 90 CS i zgarnął 1/2 jego hp na hita/ma 2k hp (samemu też daje rady, ale na więcej niż 120 CS w 15 minucie nie ma co liczyć).