Jakiego bohatera kupić?

Mało ludzi jeszcze gra takimi postaciami jak branem czy swainem

Brand rzadkim champem? Żartujesz chyba. Najczęściej widziany caster w grze. :)

Yorick jest bardzo dobry, ale o ile pamiętam gra Nasusem przeciwko Yorickowi była przyjemna. Nawet gdy odrzucał mnie od bicia minionów to mogłem stackować swoje Q. Na każdego znajdzie się outpick :)

Karma jest teoretycznie supportem, nie posiada ulta (to bardziej drugi pasyw niż ult, dostępny od początku). Może rzucić shielda, przyspieszyć/spowolnić, zaatakować w małym cone. Jeśli dodatkowo użyje mantry ("ult", jeden ładunek co ~30sek) to leczy (Q), zadaje obrażenia przy rzuceniu shielda czy też dwukrotnie zwiększa bonus ze speedem. A że pasyw zwiększa jej AP zależnie od tego, ile HP straciła... potrafi wylurować wroga, by nagle użyć ataku z mantrą (heal) i shielda z mantrą (kolejne DMG). Są lepsze picki jako support i lepsze jako carry, ale to nie zmienia faktu że dobra Karma potrafi mocno namieszać w szykach wroga (skalowanie...) :)

Dla mnie Karma jest trudna :D

Czasem sobie nią pogram. Według mnie użyteczna jest jako support, ponieważ AP ze zstraconego HP to max 50. Najlepiej według mnie spisuje się z offankiem(wukong, volibear, lee sin etc.) wukong i lee sin mają doskok, volibear ma Q, więc ładujemy w takiego "łancuch" tarcze z mantrą, i potem go leczymy. Jak mamy pole do manewru to latamy dookoła przeciwników, bo przecięcie lańcuchem daje DMG. Jako dmg... hmm. dobrze opanowana robi dużo, chociaż mały zasięg tych skilli, oryginalny, słaby ult nie pozwalają nam na dużo. 30 sec w teamfighcie to naprawde dużo, a my z niecierpliwością waląc o klawiature czekamy na mantre. Kupiłem, nie żałuje, bo jest to fajna odskocznia, ale jak bym miał wybór teraz to za to 3150 kupił bym Sone.

Moim zdaniem Karma jest jedną z najlepszych postaci pod względem uniwersalności osobiście zawsze składałem ją na typowego maga aczkolwiek trzeba i tak pamiętać żeby pomagać teamowi healem , shieldem i boostem do prędkości i zazwyczaj jako mag były staty bardzo ładne na plus i dość często wygrana pamiętam też dobre pare dueli z innymi magami na przykład z Casio i rzadko kiedy potrafiła mnie rozwalić zazwyczaj dostawała ostre baty. Ogólnie bardzo polecam tą postać a teraz plusy i minusy:

+Zarąbisty DMG i to już w early game

+Uniwersalna

+Dobre survi dzięki tarczy

+Ładny AoE Heal

+Świetny pasyw im mniej hp masz tym mocniej bijesz i leczysz oraz mocniejszą tarczę rzucasz

+-tylko 3 spele aczkolwiek każdy ma 2 tryby

-Poza slowem zadnego więcej CC

-Wejdzie na ciebie więcej niż dwóch oponentów = instant dead

Witam.

Ostatnio kupowałem samych magów (Ahri,Le Blanc) i mam ochotę na jakąś odmnianę.

Zastanawiam się nad Udyrem i Olafem. Walczyłem z nimi i przeciw nim i najbardziej mi imponują.

prosiłbym o + i - tych czempionów oraz jakieś wskazówki w graniu i buildach. :)

Szkoda, że wypowiadają się ludzie głównie, którzy pograli chwile i chcą zgrywać na forum PRO.

Jak ktoś potrzebuje pomocy w grze to Kontakt:

GG: 10713487

Nick w grze (serwer west): Valkolec

Valkolec to moje drugie konto więc bez spiny dlaczego tylko 300 winów :)

Avitus.

Udyr to super pick. Bardzo przydaje sie do teamu. Jedyny jego minus to wszystkie jego skile są mele distance. Czyli nie ma nic na odległość.

Szukając odmiany od maga, spróbuj złozyć jakiegos offtanka

Irelia, Nasus, Olaf, Udyr, Lee Sin,

Moje ostatnie pytanie brzmi: Czy mógłby mi ktoś dopasować chara? Oto moje wymagania: assasin lub offtank, duże dmg fizyczne lub magiczne, łatwy do opanowania, da mi dużo zabawy z grania, i to chyba wszystko, a i cena nie ma znaczenia byle by tylko spełniał wymagania. ;)

Zakupiłem Udyra i jestem zadowolony z niego zwłaszcza z dżunglowania :). Postanowię też kupić Olafa na gwiazdkę :D.

@Avi

Według mnie dla twoich wymagań najlepszy byłby Jax. Robiony pod hybrydę AD/AP kosi wszystkich jak się go w całości ogarnie. Pasyw daje ci HP z ilości AD i AP. Tylko nie wiem jaka jest u niego sytuacja z Unikiem.

....pod hybrydę AD/AP kosi....

Mam pytanie co to hybryda?

I do wymagań zapomniałem dopisać dużą szybkość ataku.

Hybryda, czyli zarówno kupujesz itemki na AP i AD.

Połaczenie ap/ad.

ie wiem co to AP, AD. Myślałem o Talonie i Nocturnie, którym assasinem się lepiej gra?

Hybryda to kupujesz itemy na Moc umiejętności i Obrażenia od ataku.

Co do szybkości ataku Jax zyskuje ten efekt z pasywu Ulti, które rozpędza jego latarnie do ogromnych prędkości. Ponadto co trzeci atak zadaje większe obrażenia.

@Valkolec

Spine to ja wyczułem w twoim poście... ale ok.

"Szkoda, że wypowiadają się ludzie głównie, którzy pograli chwile i chcą zgrywać na forum PRO."

Poczułem, się dotknięty... nie zgrywam pro po prostu mam do czynienia z tym tytułem od 1 bety... i stwierdzam, iż społeczność tej gry robi się coraz bardziej żałosna. W szczególności opinia o nas polakach jest tragiczna po przez nie ogarów i małoletnich trollów więc doszedłem do wniosku, że dzieląc się moją wiedzą i doświadczeniem w LoL wpływam bezpośrednio na poprawę tego stanu rzeczy. A jeśli uważasz, że ktoś udzielił nie kompetentnych odpowiedzi to go popraw i tyle a nie takie pier... że ktoś chce zgrywać pro. W ten sposób nikomu nie pomagasz a jedynie wytwarzasz aurę wyższości w okół swojej osoby. BTW... nie jest moi celem "flamewar" z Tobą i mam nadzieję, że nie poczujesz się urażony tą wypowiedzią. Bless.

Dość ciekawą postacią jest Gragas, lub Veigar .

Z czego gragas potrafi wyciągnąć całkiem pokażny dmg / pod AP, Veigar również .

Postacie dość tanie, dające dość dużo frajdy .

Dość ciekawą postacią jest Gragas, lub Veigar .Z czego gragas potrafi wyciągnąć całkiem pokażny dmg / pod AP, Veigar również .Postacie dość tanie, dające dość dużo frajdy .

Tylko że bez obrazy, ale teraz dajesz champów z d*py, ani nie pasujących do tego co ktoś chce kupić, ani nic. Lubię obu champów których podałeś, ale reklamowanie ich bez względu na to co ludzie piszą jest... dokończ sam.

Co do Talona/Nocturne'a. Pierwszy to champ, który w moim subiektywnym odczuciu wymaga skilla (odpowiednia kolejność umiejętności, wejście w teamfighty w dobrym momencie, ubijanie odpowiednich celów). Dobrze radzi sobie na solotop, nieźle neguje niektórych na midzie, podfarmiony ma potencjał do zadawania sporych obrażeń swoim combo. Inna sprawa że najczęściej widzę że jest dość papierowy, więc raczej polega na korzystaniu ze skilli i trzymania się w bezpiecznej odległości. Za to taki Nocturne to dobry wybór na jungle, a jego assassinowanie polega na czymś innym niż w przypadku Talona - skille pozwalają łatwiej gonić, zatrzymać wroga (fear), a także doskoczyć przez praktycznie pół mapy. Poza tym zazwyczaj widuję takich którzy zadają gros obrażeń z auto i są bardziej wytrzymali niż taki Talon (chociaż to może złudzenie). Najczęściej Noc w drużynie = jungler. Krótko mówiąc - dwaj asasyni, dwa różne podejścia do zabijania.

Hm, a co powiecie o Vladimirze? Czy opłaca się go w ogóle kupować, da się nim zgarniać fragi? Pytam się ponieważ wieeele osób płacze o buffa i nie wiem co mam myśleć :)

Brand rzadkim champem? Żartujesz chyba. Najczęściej widziany caster w grze. Yorick jest bardzo dobry, ale o ile pamiętam gra Nasusem przeciwko Yorickowi była przyjemna. Nawet gdy odrzucał mnie od bicia minionów to mogłem stackować swoje Q. Na każdego znajdzie się outpick Karma jest teoretycznie supportem, nie posiada ulta (to bardziej drugi pasyw niż ult, dostępny od początku). Może rzucić shielda, przyspieszyć/spowolnić, zaatakować w małym cone. Jeśli dodatkowo użyje mantry ("ult", jeden ładunek co ~30sek) to leczy (Q), zadaje obrażenia przy rzuceniu shielda czy też dwukrotnie zwiększa bonus ze speedem. A że pasyw zwiększa jej AP zależnie od tego, ile HP straciła... potrafi wylurować wroga, by nagle użyć ataku z mantrą (heal) i shielda z mantrą (kolejne DMG). Są lepsze picki jako support i lepsze jako carry, ale to nie zmienia faktu że dobra Karma potrafi mocno namieszać w szykach wroga (skalowanie...)

Jak dla ciebie brand jest casterem to ty chyba w tibie grasz ;/.Jeżeli widzisz tą postać raz na 3 dni i gadasz , że często go widzisz to też pozdro.Branda nie widziałem już od ponad 2 tyg , a jest to jeden z najlepszych nukerów.

Witam mógłby mi ktoś polecić jakiegoś tanka zastanawiam się nad Pantheonem czy to dobry wybór ??

Pantheon to offtank, robisz go pod dps + troche defensywnych itemow. Wg. mnie, najmocniejszym tankiem jest Singed, nie dosc, ze jak zrobisz mu dobre itemy to jest nie do zabicia, to na dodatek ma poisona, slowa i moze wyrzucac przeciwnikow z teamfightow. Aczkolwiek to zalezy od ogarniecia.. niektorzy ogarniaja go inni nie, nie mowie tez, ze inne tanki sa lamerskie.

przed chwilą zagralem mecz i grała ze mną postać Olaf jestem mile zaskoczony możecie mi doradzić kto lepszy Olaf czy Pantheon ? i kto prostszy do opanowania?