Skończ z tymi double postami, bo sam za nie dostałem warna. Lepiej uważaj
Jakiego bohatera kupić?
Napisalem posta w tym temacie, ktory sie nie pojawil, pomimo odswiezenia strony xx razy, jestem ciekawy czy jak cos napisze, to czy go zobacze. W dziale league of legends, widze jednak, ze niby moj post jest najnowszy, po wejsciu w temat go nie ma.
Przy okazji, co sadzicie o Elise, mam 28 lvl, i dopiero sie szkole - dobrze gra mi sie nidalee, fizzem i teemo
Wezme chyba renektona ;> wydaje mi sie latwiejszy i da mi wiecej zabawy dzieki za dobry opis
Renekton czy Zed?
Imo Renekton z bardzo silnym early na topie. Zarąbisty dash do nękania wroga etc. Jak się nafarmi i zdobędzie parę zabójstw robi masakrę.
Nienafeedowany ssie ostro w late. A Zed daje mnóstwo frajdy jak się zrobi ciekawą akcje
A ja mam dylemat.
Kogo na mida?
Myślałem , o dianie albo fizzie.
Pomożecie?
Lubie jak postać ma mechanizm jakiegoś doskoku , czy coś
Gram fizzem - i doskok ma swiwetny, a nawet 2. Jak masz troche ap, to zjadasz ludzi na jedno combo
A graleś może Kennenem ?
Mi się nim super gra na midzie i niby jako takiego doskoku nie ma, ale ma za to świetny system ogluszeń.
Kenena już mam i niczym mnie nie zachwycił :>
Ziggs posiada doskok (może trochę slaby, ale zawsze) i ulti dobre na tf'y.
Nie nie nie . Ziggs odpada , nie wiem czemu nie lubię nim grać xD
Bardziej zastanawiał bym się nad Dianą , Fizzem , czy na przykład Elise / Kha Zix :/
Diana by bardziej do jungli pasowała ,A od siebie na mida polecam fizza gdy masz runki na ap i magic pene to po 5-10 min gry gwarantuję ci zabójstwo.
Dlaczego bawisz się w coś tak oklepanego ... Ja od Siebie mogę polecić Ci Kassadin'a. Wg. mnie jeden z lepszych hero na mida ap. Ew. Le Blanc ale ona raczej skupia się na focus'ie 1 hero i that's all. No i tych,które wymieniłeś to tak, Diana jedna z lepszych mid dobrze zbudowana robi z 4 liter jesień średniowiecza, Fizz jak już ktoś wspomniał trochę ap i nie ma przeciwnika. Kha 'zix jak sam się przekonałem to jeden z lepszych mid. Teraz tylko kwestia czego szukasz oprócz doskoku . Bo równie dobrze mogę Ci polecić Panth'a. Ostatnie moje gry 3-4x killi nad dedy.
Diana moim zdaniem to slaby pick jezeli w early sie nie nafeeduje to w late ssie + latwo ja skontrowac wystarczy uniknac jej Q co nie jest duzym problemem jezeli sie pogra troche na nia , a Fizz zawsze bedzie dobrym pickiem mimo ze bedzie mial malo fragow to i tak ADC ma na combo
A akali/katarinka?
Akali do 6 lvl troszkę ssie ale potem to jest takie oto combo.
Q->R->Q->R->Q->R
W idealne do troloOOwania.
e takie sobie.
Katarinka
na starcie z q + 1 b att. nawet spore dmg
combo: q->e->w->r i typek pada
tf e->r i tf wygrany
w daje speeda po ataku + mały cooldawn
e 20% mniejsze obr. na klate + doskok i nawet spore dmg.
Jak chcesz na Akali zrobić combo Q>R>Q>R>Q>R, to polecam wrócić do Tibii.
Ja osobiście polecam Katarinę Dobrze ogarnięta potrafi zrobić sieke w tf'ach
Panowie , mam wszystkich , których wymieniacie, akali to mój main tak przy okazji Chodzi mi kogo kupić na mida z tych , których podałem , moja wina bo troche tego nie sprecyzowałem , żebyście mi poradzili z tych wymienionych przeze mnie . Więc jeszcze raz : kogo kupić na mida : Kha Zix , Diana czy Fizz?
Fizza nie mam. Pomiędzy Dianą I Kha Zixem polecam ci Kha, kontruje on większość postaci na mida i łatwo się nim farmi. Diana też zła nie jest, ale po ostatnim nerfie coraz rzadziej widywany pick.