Jakiego bohatera kupić?

Powiedzcie jeszcze coś o tym Renektonie w jungli. Mam już uzbierane IP, ale nie wiem kogo wziąć. Runki pod jungle mam, więc czyszczenie nie będzie problemem. Pisaliście, że na początku ma trudno wyczyścić, ale od tego jest team, żeby pomógł i dał pulla, poza tym zawsze mogę poprosić supporta o hard pulla, więc to nie jest żadnym problemem. Jak jest u niego z counterjunglą, gankami itp?

Sorki, net się zaciął i nie zauważyłem tego.

Witam. Poszukuję championa do 1350IP. Postać najlepiej żeby miała:

-stun, spowolnienie lub doskok,

-walcząca z dystansu lub wystarczająco dużo hp aby wytrzymać np. combo Annie

-lane jest mi obojętny

-najlepiej żeby była mało popularna(to nie wymóg, to dodatek do wymogów :D)

Tryndamere'a i Ryze'a już posiadam. Pozdrawiam :) (Jeśli to istotne, to mam 6lvl)

A Jax lub Udyr? Bo nie chcę tanka chcę AD Carry.

Jax bd najlepszy, spełnia wszystkie twoje wymagania. Aż tak bardzo nie jest teraz popularny.

A co tego, że musi dużo wytrzymać to zależy jedynie od builda postaci.

Dzięki, chyba kupię Jaxa. Mam jeszcze jedno pytanie. Lepiej sprzedać Trynda za 292RP i kupić boosty, czy go zostawić? Jeśli by ktoś mógł, to poproszę link do najlepszego Buildu Jaxa AD Carry

Renekton do jungli się nie nadaje. Bardziej pod solo topa. Renekton słabe ganki będzie miał jak na moje, łatwo mu zwiać będzie.

Co do AD carry to range champów się tak robi (wiem, przeczytałem, że masz 6 lvl to się uczysz dopiero). Co do buildów to wejdź sobie na Moba Fire lub Solo mid. Jak na moje obie są dobre i w obu znajdziesz porady

Renekton do jungli się nie nadaje. Bardziej pod solo topa. Renekton słabe ganki będzie miał jak na moje, łatwo mu zwiać będzie.Co do AD carry to range champów się tak robi (wiem, przeczytałem, że masz 6 lvl to się uczysz dopiero). Co do buildów to wejdź sobie na Moba Fire lub Solo mid. Jak na moje obie są dobre i w obu znajdziesz porady

2x dash + 1,5s stuna to słaby gank?

Tak słaby, bo żeby był 2x dash musisz pierwszym przejść przez przeciwnika. Nie ma też gwarancji, że uderzysz stunem. Renekton bardziej nadaje się na solo top, gdzie może w ten sposób harassować przeciwników. Lepiej już wziąć do jungle Jarvana za tą samą cenę.

Renek to bestia na topie więc nie bawmy się w junglowanie nim. Rozumiem te stuny i inne patenty brzmią obiecująco ale do pewnego momentu Renek jest słaby. Jeśli już mamy mówić o typowo twardych tankach-junglerach to zdecydowanie Skarner, Mao i jak kolega wyżej powiedział, Jarvan. Po prostu mają lepsze mechaniki które nie zmuszają do nabijania furii ilekroć chcę się gankować.

Renek to bestia na topie więc nie bawmy się w junglowanie nim. Rozumiem te stuny i inne patenty brzmią obiecująco ale do pewnego momentu Renek jest słaby. Jeśli już mamy mówić o typowo twardych tankach-junglerach to zdecydowanie Skarner, Mao i jak kolega wyżej powiedział, Jarvan. Po prostu mają lepsze mechaniki które nie zmuszają do nabijania furii ilekroć chcę się gankować.

Dokładnie, jungle krokodylkiem to marnowanie jego potencjału. Poza tym jest jedna bardzo ważna cecha - początkowo jego survi oraz prędkość czyszczenia campów jest zdecydowanie zbyt wolna. Ganki - nawet jeśli niezłe - to za mało, zbyt dużo potencjału tej postaci tracimy.

do jungli Olaf the best ^^ po olafie mal moze shyvana

Up- Aktualnie Xin jest najlepszy. Olaf się skończył moim zdaniem w jungli. Miecie topa. A Malphite to insta ban. O Shyvanie nawet nie mówie bo za wolno czyści moim zdaniem.

Xin dostał nerfy, nie jest już tak mocny. Olafa dżungla jest tak mocna jak zawsze, Shyv jest dalej OK, a Malph jest słaby.

Shyvana wolno czyści ? Ma jedną z najszybszych jungli w grze, jednak nie idzie zgankować, przez brak CC. Teraz najlepszy imho Jarvan i Xin ( Proszę nie gadać mi o nerfach, bo znerfili mu dmg z E i z Ulti. Mechanika Q = 2 Hity i podbicie wciąż mocna niezmiennie )

Up- Właśnie to jest najgorsze. On masakruje na gankach. I zawsze przegrywam gdy na niego gram. Kocham po prostu moich adc nieskładających BotRK.

Shyvana nie ma słabych ganków. Z W dostaje bonusową prędkość poruszania się plus odpycha używając ulta. To starczy, biorąc pod uwagę, że samotnego lane'a nie gankuje. Olaf w jungle dobry wybór lecz lepiej sprawdza się na solo topie, bo kontruje wiele postaci. Xin wciąż wymiata. Ma dobre skille, a nerfy, jak na moje, wiele nie zmieniły. Malphite nie jest słaby. Jungle nim idzie sprawnie. Co prawda ganki może robić dopiero od 6, ale dużo postaci dopiero na tym etapie może zacząć. Na dodatek Malph bez itemów na dmg wciąż może zadawać te dmg co jest jego zaletą.

J4 nie potrzebuje nerfa jak na moje. Aż taki niebezpieczny nie jest. Jak grasz z głową, masz wardy itp. to i tak ciebie nikt nie zgankuje. Najlepiej grać postacią co ma dobrego escape lub taki dmg, że nawet z gankiem zrobisz double killa :D

Może i nie potrzebuje, ale dostaje po łapach - mniejszy przyrost armora per lvl, rzucona flaga już nie dubluje bonusów Jarvana, w dodatku ta sama flaga już nie będzie dawać armora sojusznikom (tylko attack speed). W zamian za to pojawi się skalowanie many na W i nieco więcej shielda za każdego championa w pobliżu. Krótko mówiąc: nerf do statów, mocny nerf do flagi, buff do shielda.

Skarner? Serio? Widzę, że dużo grasz w jungli (szczególnie w S3). Poza tym wbicie 50 pkt furii to zaledwie 5 AA, które same wchodzą podczas wraithów czy wolfów.

@Blaumro - co do trafienia dashem w przeciwnika to wystarczy wpaść w miniona i tyle. O co Ci chodzi z trafieniem stunem? Nie rozumiem. Przecież to jest jak AA, więc jak niby mam tym nie trafić?