Jakiego bohatera kupić?

Nie gram dużo bo mainuje ADC ale jak muszę to zazwyczaj Skarner i robię nim masakrę. Pędzę jak ferrari i adc przeciwników nie ma życia.

Szczególnie w S3, gdzie Skarner jest useless.

Może i jest ale mi to wisi. Póki coś potrafię ogarnąć jest OK.

Szczególnie w S3, gdzie Skarner jest useless.

Zanim zaczniesz kogoś krytykować, to trzymaj się tego żeby TWOJE informacje były zgodne z prawdą. Renekton zdobywa +5 furii za każdy autoattack (w przypadku spadnięcia poniżej 50% hp regeneracja furii jest zwiększona do 8 per hit). Problem z tym, że jeśli Rene chce robić ganka, musi wymierzyć czas w przeciwieństwie do innych junglerów - jeśli będzie zmuszony do siedzenia w krzakach, to cała jego furia znika. Ach, w dodatku wbicie 50 furii oznacza że nie może użyć skilli na minionach, bo wtedy całe farmienie jej na nic. A jeśli użyje tylko pierwszego dasha, to ma jakieś 20 sekund w plecy - czas na drugą aktywację + spory cd na tym skillu. I znowu - odbicie się od fali minionów wymaga przede wszystkim tego, żeby Rene trafił na lane w momencie kiedy miniony kierują się do walki. Nie trafi -> musi czekać -> traci furię, co powoduje mały kłopot.

Nie twierdzę od razu że jego ganki są słabe, ale na pewno do najlepszych nie należą. Dołóżmy do tego wolne tempo czyszczenia campów oraz jego zależność siły od posiadanego eq w późniejszej fazie gry - i mamy powód, dla którego NIKT nie rozważa gry Renkiem na jungle. W przeciwieństwie do Skarnera, który ogarnięty potrafi naprawdę zrobić przeciwnikowi niezłe kuku.

Zgadzam się co do Jarvana. Już to jego auto niechaj zostanie ale ulti powinno dostać porządnego nefra. Kiedyś grałem z gościem, który na każdego teamfighta (tak co minute) miał gotowego ulti. A o ataku i masakrycznym survi już nie wspomnę.

Właśnie o to chodzi. Stun to auto attack, a nie skill obszarowy. Nie ma pewności, że uda ci się go użyć. Tak samo, że akurat miniony tak ci się ustawią, że dashem trafisz. Może być puste pole i nie masz jak tego zrobić. Plus to co piszą inni. Furia mu spada. Renekton po prostu NIE NADAJE SIĘ DO JUNGLE. Tyle w temacie. Skarner useless nie jest. Jest tankowaty co sprawia, że jest przydatny. Do tego szybko czyści jungle, ma szybkie, sprawne ganki oraz w tf się przydaje.

Że niby Skarner usless w jungle? Przecież on jest czołowym junglerem w S3. Perma slow, supress, shield z bonusem do MS, czego chcieć więcej od junglera? W dodatku jungle robi na ~70% hp(szybko), a i counterjungla mocno u niego stoi.

Co do Renka w jungle, to niby można, ale ja nie próbowałem, więc się nie wypowiem.

@UP zgadzam się z kolegą. Skarnerem gra się świetnie w jungli, fakt że w late jeśli się porypie ze 2 itemki słabnie to i tak jest bardzo przydatny teamowi. Tarcza, kolec, przyśpieszenie, krwiopijstwo, czego chcieć więcej??

Skarner jest good, ulti ma dobre. Moze i dostal x nerfow bo nie powiem, kiedys byl lepszy. Ale nie widze wiekszych nerfow

Y? Nie dostał nerfów, tylko są zmiany w jungli i teraz jest już po prostu useless.

Że niby Skarner usless w jungle? Przecież on jest czołowym junglerem w S3. Perma slow, supress, shield z bonusem do MS, czego chcieć więcej od junglera? W dodatku jungle robi na ~70% hp(szybko), a i counterjungla mocno u niego stoi.Co do Renka w jungle, to niby można, ale ja nie próbowałem, więc się nie wypowiem.

Czołowym junglerem? Widziałeś, żeby ktoś grał Skarnerem w S3? Counterjungle ma bardzo słabą.

Akurat Skarner dostał mocne nerfy przed sezonem trzecim, a potem jeszcze doszła zmiana dżungli, która mu nie pomogła. Wcześniej był jednym z lepszym junglerów, ale teraz nie opłaca się nim grać, bo wszystko co robi skarner, ktoś robi lepiej.

Ja wgle nie odczułem tego by Skarner miał jakiekolwiek nerfy, a już grałem przeciwko niemu kilka razy i dalej świetnie sobie radzi. Gdyby serio stał się taki useless to na forum LoLa by były tematy, że Riot zwalił z nim sprawę, a nic takiego nie ma.

A masz tematy o Trundlu itp.? Po prostu topka nie marudzi to po co zakładać tematy. Useless może nie jest, ale tak jak powiedział Evil "wszystko co robi Skarner, ktoś robi lepiej".

Akurat Trundle jest najlepiej zbalansowaną postacią w grze. Wyszedł już dawno temu, a dostał tylko jednego malutkiego buffa na koszt Q i pare bug fixów. Ludzie nim nie grają tylko dlatego, że nie ma wielu dobrych graczy Trundla, którzy pokazaliby jego siłe.

Pasyw mu też zmienili. Kiedyś jak ginął to leczył wszystkich sojuszników dookoła. Teraz to on odradza sobie trochę hp za każdą jednostkę wroga któa zginie w pobliżu. Do tego ma dobre cc. Z Q może zdebuffować wrogiego carry,a z ulta zdebuffować wrogiego tanka. Jednocześnie sam się doładuje.

On nigdy nie leczył wszystkich, jego pasyw zawsze tak samo działał. Nie wiem skąd ty to wziąłeś.

Trundle to bestia na topie. W dzisiejszej mecie polegającej na stackowaniu hp jest praktycznie idealny.

@Neg

Nie widzę żeby topka nim grała, bo nie interesuje mnie ta twoja "topka". Używając tego słowa miałem na myśli, że jest jednym z lepszych junglerów. Dalej graj sobie tym czym gra topka, a potem płaczcie, że Tryn AP OP, Yi AP Op, Rengar AP OP, po czym lecą dla nich niepotrzebne nerfy. Ja gram tym, czym mi wygodnie, a jeśli twoim jedynym argumentem jest topka i nim nie grałeś, to nie mamy o czym dyskutować.

Oglądanie jest dla noobów którzy nie wyrobili swojego stylu. Jedyny streamer którego aktualnie oglądam to Siv HD. Może nie jest jakiś pro ale przynajmniej robi show i te troll buildy.

Co sądzicie o Dianie? Z tego co widziałem, early ma bardzo dobre, ale w late trochę słabnie. Dalej da się nią coś ugrać ?

Diana świetnie burstuje sfocusowany cel, chyba jedna z najlepszych assassynów w grze. Bo co za problem kliknąć Q>R>W? ^^