Rumble czy Renekton?
Jakiego bohatera kupić?
Dżem truskawkowy czy wiśniowy? Ludzie, precyzujcie jakoś te pytania, a nie tylko wymieniacie postacie.
Bo większość to pustaki i czekają aż wszystko będzie podane ładnie na tacy.
Rumble czy Renekton?
Voila. Rumble to AP , Renek to AD.
Ale obie postacie nadają się na topkę i są raczej sytuacyjnymi (counter) pickami, z nietypowym systemem skilli (fury i overheat). Może dlatego je wybrał.
Powiedz jaki styl gry preferujesz, wtedy będziemy w stanie ci odpowiedzieć...
@NegNie widzę żeby topka nim grała, bo nie interesuje mnie ta twoja "topka". Używając tego słowa miałem na myśli, że jest jednym z lepszych junglerów. Dalej graj sobie tym czym gra topka, a potem płaczcie, że Tryn AP OP, Yi AP Op, Rengar AP OP, po czym lecą dla nich niepotrzebne nerfy. Ja gram tym, czym mi wygodnie, a jeśli twoim jedynym argumentem jest topka i nim nie grałeś, to nie mamy o czym dyskutować.
Przeczytaj jeszcze raz mój post i się zastanów o czym piszesz.
@Neg
Twoim argumentem jest to, że nie gra nim topka, bo nazywanie go usless'em nieuzasadniając tego, nie biorę pod uwagę. EOT.
@NegTwoim argumentem jest to, że nie gra nim topka, bo nazywanie go usless'em nieuzasadniając tego, nie biorę pod uwagę. EOT.
Nie. Spytaj się każdego junglera 2k+ ELO, co myśli o Skarnerze w S3. Poza tym nigdzie nie pisałem, że nie gra nim topka i dlatego jest useless. Czytania ze zrozumieniem uczyli bodajże już w podstawówce, więc nie wiem co Ty robisz na tym forum - do nauki!
@UP
Jak ci ten twój 2k+ ELO (btw. nikt nie widzi elo) powie, że Anivia w S3 może junglować, to też będziesz uważał, że jest do tego zdolna? Po tych wypowiedziach wnioskuję, że twierdzisz iż Skar jest usless'em, bo inni nim nie grają. Używaj argumentów, a nie wyskakujesz z opiniami innych. Szczerze, to nie wiem po co na siłę chcesz udowodnić, że Skar jest usless'em.
Tyle, że skarner nadal się nadaje w jungle.....Składasz shurelie, odpalasz w+shurelia+buty 5 i koleś nawet jeżeli odpali flasha to nie ma prawa ucieć przed ultem.Dalej ma przyjemną jungle, biega na +70-80% hp.Może i w dzisiejszej mecie są lepsi postacie w jungle, ale skarner jest obecnie niedoceniany.
Idąc Twoim tokiem rozumowania to do jungli nadaje się nawet Soraka ze swoim starcallem.
@Neg
Miałem w teamie duo junglerów(soraka i veigar) oboje z latarnią biegali.XD
Zaś twoim zdaniem liczy się tylko topka.
Tak btw, ciekawe w czym soraka jest podobna do skarnera, bo moim zdaniem raczej niczym, nie da rady czyścić jungli, zrobic dobrego ganku....No ale co tam porównujmy sorakę do skarnera, obyś zaraz nie zaczął porównywać karmy do dariusa, bo naprawdę będzie z tobą źle.
Ale obie postacie nadają się na topkę i są raczej sytuacyjnymi (counter) pickami, z nietypowym systemem skilli (fury i overheat). Może dlatego je wybrał.Powiedz jaki styl gry preferujesz, wtedy będziemy w stanie ci odpowiedzieć...
Styl preferuje defensywny ... no i zeby latwo mi sie farmilo cs'y ..
Przecież jak Soraka złoży Shurelie, buty 5, Yomumu i odpali ghosta to gank udany w 100% (normalnie jak skarner) - do tego obniży resisty i da silenca, w niektórych wypadkach może nawet przytankować turreta, bo ma heala. Chcesz argumenty na Skarnera? Proszę - 0 counterjungli i brak dasha (ratuje go tylko W + core item Shurelia). I skończ z tą topką, bo nigdy nie pisałem tego, co Ty próbujesz mi wmówić. Wyskakujesz z jakimś Darkiem i Karmą, o co Ci chodzi? Jak już mówiłem - czytanie ze zrozumieniem kolego.
Styl preferuje defensywny ... no i zeby latwo mi sie farmilo cs'y ..
Skoro defensywny, to raczej Rumble (chociaż też nie bardzo). Renekton musi grać bardzo agresywnie w early, żeby robić coś potem. Rumble też nie należy do postaci defensywnych, ale już bardziej się do tego nadaje niż Renekton.
Brak dasha ? A shurelia w i buty 5 to mały argument do mobilności ? Ok, a twoje porówanie soraki do skarnera było jakby nieudane, bo widzisz ulti skarnera nie ulecza, a łapie kolesia, a no tak, przecież oni nie mają ani 1 skilla podobnego hehe, więc może stąd te porówanie karmy do darka ?
Mówisz co ja tak do ciebie i tej topki ? Hmm bo chyba z raz albo 2 wspomniałeś o topce, potem jak zaś wspominałeś o graczach na 2k elo, więc może stąd to czepianie się ?
Brak dasha ? A shurelia w i buty 5 to mały argument do mobilności ? Ok, a twoje porówanie soraki do skarnera było jakby nieudane, bo widzisz ulti skarnera nie ulecza, a łapie kolesia, a no tak, przecież oni nie mają ani 1 skilla podobnego hehe, więc może stąd te porówanie karmy do darka ?Mówisz co ja tak do ciebie i tej topki ? Hmm bo chyba z raz albo 2 wspomniałeś o topce, potem jak zaś wspominałeś o graczach na 2k elo, więc może stąd to czepianie się ?
- Przeczytaj ten post i topce jeszcze raz, proszę.
- Dziwne, żebym wspominał o graczach 600 elo, którzy grają właśnie Soraką w jungli.
- Shurelia, shurelia... Podczas gdy inni junglerzy mają już BT, BotRK lub Warmoga, Ty kończysz składać Shurelie. Normalnie super rozwiązanie - stajesz się bardziej supportem niż junglerem.
- Porównałem Sorake do Skarnera, ponieważ pisałeś "buty 5, shurelia + W i gank udany". Chodziło mi o to, że nawet Soraka z takimi itemami może zrobić ganka. Zamiast skupiać się na DMG'u czy survi Ty wolisz złożyć itemy pod movement speeda, tylko po to, żeby kogoś złapać.
- Właśnie dlatego, że Skarner musi złożyć Shurelię i mieć ulta, żeby w ogóle coś zrobić jest on może nie tyle useless, co po prostu nie opłacalnym pickiem.
Widzisz i tutaj jest to:
- Shurelia, shurelia... Podczas gdy inni junglerzy mają już BT, BotRK lub Warmoga, Ty kończysz składać Shurelie. Normalnie super rozwiązanie - stajesz się bardziej supportem niż junglerem.
Nie każdy jungler skupia się na dmg (no chyba, że się mylę), maokai też nie ma dmg, tylko survi i co ? Mundo też, jest pare takich postaci.
- Porównałem Sorake do Skarnera, ponieważ pisałeś "buty 5, shurelia + W i gank udany". Chodziło mi o to, że nawet Soraka z takimi itemami może zrobić ganka. Zamiast skupiać się na DMG'u czy survi Ty wolisz złożyć itemy pod movement speeda, tylko po to, żeby kogoś złapać.
Ofc sir, ma też slowa i może złapać i pociągnąć przeciwnika.
- Dziwne, żebym wspominał o graczach 600 elo, którzy grają właśnie Soraką w jungli.
A no tak zapomniałem.W lolu istnieją gracze albo na 2k elo, albo na 600 elo, gracze na 1200,1300,1400,1500,1600,1700 itd. nie istnieją.
Pisałem przecież, że zamiast złożyć DMG albo survi, Ty składasz item dla supportów. Poza tym lepiej wzorować się na lepszych graczach, niż z takim samym ELO lub mniejszym jak Ty.
Shurelia tylko item dla supportów ? G/z, za chwilę też się dowiem, że aegis też jest tylko dla supportów, albo buty 5.Nie dość, że na start stackujesz sobie golda dzięki philosopherowi, to potem jeszcze ci to daje cdr, życie i dużo ms-a po odpaleniu.Skarner ma świetne ganki i sam w sobie dobre survi.
Co do mojej gry, nigdy nie widziałeś jak gram, nie wiesz ile mam teraz elo, więc o czym ty do mnie rozmawiasz ?? W lola gram od czasów, kiedy riot miał tylko amerykański serwer (sam teraz gram na eu).