O boże... Nic nie mówiłem o Twoim ELO. Pisałem, że lepiej uczyć się od lepszych niż gorszych lub równych sobie.
Jakiego bohatera kupić?
Neg , proszę odpuść, bo bredzić zaczynasz. Powiedz mi , czego nauczysz się od lepszych? Będziesz powielał czyjś styl? GZ. A potem latają pajace myślące , że potrafią grać i wykonują jakieś "pro" zagrania bo przecież topka tak robi. Naprawdę daruj sobie.
a mówi sie pomarańcz czy pomarańcza?
Neg , proszę odpuść, bo bredzić zaczynasz. Powiedz mi , czego nauczysz się od lepszych? Będziesz powielał czyjś styl? GZ. A potem latają pajace myślące , że potrafią grać i wykonują jakieś "pro" zagrania bo przecież topka tak robi. Naprawdę daruj sobie.
Nauka nie polega na kopiowaniu. Zresztą co Wy znowu z tą topką...
Bo cały czas do niej nawiązujesz. Więc...
Nawiązuje do lepszych graczy, nie topki.
Prośba do moderatora o wykasowanie postów powyżej bo się straszny offtop zrobił !!! A wracając do tematu seju czy elise do jungli ?
Seju jest strasznie niedoceniana a posiada w zanadrzu ulti Amumu na dystans. Ogółem masa CC i innych patentów. Sam nie wiem czemu ludzie nią nie grają. Elise lepiej lata na topie ale na jungli nie jest tak tragicznie jednak po co tracić aż tak dobry topowy potencjał.
Elise ma też potencjał do jungli. Jest to postać stworzona do jungli w nowym seasonie. Pajączki z passywa pullują blue i wychodzi na full hp, poza tym doskok + 1.5s stuna robią swoje. Także ja brałbym Elise, która ma jeszcze dwa ważne plus - 5 skilli i ulti od 1. lvl'a.
Elise tylko na top'a Co do Seju jest, a właściwie był mój main i wiem co potrafi zrobić w TF jak i na gankach także polecam Seju
. Co do jej skilli slow+stun+slow z passywa+szybki dash czego chcieć więcej ??
Możecie polecić jakiś dobry build na AP Eza?
Ioniany > Zmora Licza > Rabadon > DFG > Rylai > Tutaj zależnie od sytuacji
Właśnie nie wiem czy brać Ionianki czy Sorce.
Mógłby mi ktoś napisać jaki build i jaka sekwencja skilli, rozdawanie oraz styl gry (bardziej assassinski) dla Ireli??
Jaki lifesteal? Ja dla Irelii mam runi +13 armora, +12 m. resista i 25% attack speed. Na w jest takie coś, jak ma xin - leczysz sie nawet na turrecie. Itemki? Butki merkurego (i w tf prawie niewrazliwy na cc, bo ponad 80% wytrzymałości masz z dobrymi materiesami), moc trójcy, stróż, ostrze króla, opcjonalnie warmog i coś do defa a jak dobrze idzie to na atak. Ogólnie to offtank: jak cie focusują - reszta teamu rozwali ich, a jak nie to ty ich rozwalisz. Irelia ma mocny mid game. True dmg robie swoje. Postać top/jungle. A strategia? Na lini podskakujesz do wroga przy użyciu minionka (q) stun i walisz.
Skille maxujesz w kolejności R>W>Q>E.
Buty to zależy od enemy topa
phage
wits end
trinity force/icebron gauntlet
guardian angel
blade of the ruined king
ostatni item zależy od enemy teamu .
Oczywiście możesz w innej kolejności kupować itemi, np. w międzyczasie kiedy kupujesz wits enda złożyć arma czy cos.
opcjonalnie warmog
Na irelię radzę nie kupować hp, bo jest mniejsza szansa, że zestunujesz.
I od tego jest q żeby przy pełnym hp doskoczyć do czegoś (ja raz przezkoczyłem 2xq fale minionków + flash i zrobiłem quadre bo uciekali)
Wiem, że to dwie raczej różne postacie, ale prosiłbym o opinie na temat obydwóch z nich, a mianowicie chodzi o Jarvana i Zeda.
Jarvan do jungli albo na topa sprawdza się świetnie ma niezłe survi i CC bardzo pomocny dla drużyny mimo ostatniego nerfa do flagi , Zed natomiast moim zdaniem najlepiej pasuje teraz na mida aczkolwiek w jungli tez się sprawdza jeśli masz już w teamie jakiegoś off tanka możesz nim iść do jungli, Ma nieziemski burst także w teamfightach wskakujesz na adc albo apc i w 2 sekundy jest już 5v4 poza tym darmowy flash co kilka sekund i nie musi się martwić o mane.
Zed też nadaje się na topa. Jest całkiem mobilny i ma silny dmg przez co może ładnie harassować. Na dodatek dobry escape.