Jakiego bohatera kupić?

@up niby tak tylko że Zeda moim skromnym zdaniem nie opłaca się budować na offtanka a jak taki zed trafi na topie na garena to ma pozamiatane bo ogarnięty garen go zniszczy już na samym początku i jedyny ratunek zeda to jungler tylko że jeśli jungler przeciwników pojawi się dość wcześcnie to zed nie ma życia już wogóle i pozostaje mu napisać GG wp.

Hej. Szukam postaci AP która może też supportować. Zastanawiam się pomiędzy Nami, Zyrą i Lulu. Czy można z nich zrobić dobre AP? Tylko Lulu grałem bo była w rotacji ostatnio i całkiem przyjemnie się nią gra.

Z Garenem akurat to wiele postaci ma problem.

Co do postaci AP co może supportować to nie wiem jak z Nami pod AP. No i w jaki sposób chcesz to robić? Chodzi tobie, że idziesz na bot lane z AD Carry, ale robisz champa pod AP jak np. Nidalee?

No dokładnie coś takiego. Z tego co patrzyłem to ludzie grają Nami na midzie więc chyba daje rade pod AP. Chodzi tez o to, że jak chcę to mogę sobie supp zrobić, ale jak nie mam ochoty to mogę zrobić AP i będzie to przyzwoicie działać. Chcę czegoś wszechstronnego i ciekawego, trudniejszego do ogarnięcia żeby mieć większą satysfakcję ; )

Tak można każdego supporta zrobić, że pod AP, bo każdy da radę. Podobno Nami jest trudna (nie wiem, bo nie grałem). Dobry AP support jak na moje to Zilean. Ma dobre ulti, slow/speed no, a bomby świetnie harassują przeciwnika pozwalając naszemu carry farmić spokojnie.

Najlepszy support i midlaner w jednym to chyba Lux. Na midzie niszczy większość champów, a i na supporcie nie jest zła, dzięki dość dużej (podwójnej) tarczy i niezłemu CC (snare, slow z dosyć niskim CD). Ult już bardziej pod steal killa, ale zawsze lepiej, żeby ADC miał asystę niż nic.

Dodam jeszcze Karmę.

Za chwilę mają zmienić jej mechanikę, ale aktualnie jest świetnym połączeniem supporta z apc :)

Podobno nowa Karma ma być bardziej mid lanerem niż supportem, bo w tej postaci jest teraz bardziej popularna.

Może Morgana? Nie wiem tylko jak obecnie stoi z banami na rankach, ale jej shield, snare i ult to coś bardzo miłego, a na midzie potrafi się utrzymać przez dłuuugi czas dzięki spellvampowi...

Witam, mam problem z wyborem postaci którą mam kupić.

Zastanawiam się nad Vi i Fizzem , wiem że postacie bardzo się od siebie różnią i są na inne linie ale mają fajne skille ;)

Jak byście mogli napisać + i - obu postaci i jak w byście mieli wybrać pomiędzy nimi kogo byście kupili ;d

Najpierw to powiedz na jakiej linii najlepiej tobie idzie. Fizz to mid, czasem top się trafi. Vi to top albo jungle. Sprecyzuj, gdzie ci się lepiej gra.

Właśnie macie na to nie patrzeć na jakich liniach oni graja tylko kogo wy byście kupili z tej dwójki i jakie sa ich zalety a jakie wady ;)

Ale tak nie da się patrzeć. Ja bym wziął Vi, bo nią lepiej by mi się junglowało i siedziało na solo topie.

A ja wziąłbym fizza bo bardzo lubię siedzieć na midzie a poza tym jest go ciężko zkontrować i w teamfightach potrafi dojechać apc i adc w kilka sekund. I widzisz jeśli nie powiesz jaką linie preferujesz to potem i tak dalej zostajesz z tym samym pytaniem :)

Bierz fizza, na Vi troche pancerza, HP i robi się bezużyteczna. Nwm może to mój styl gry taki jest ale bardziej się boje FIzza niż VI.

Witam, poszukuje supportu którym dobrze gało by się w late game. Posiadam Tresha lecz w late game jest on "bezużyteczny" ( albo po prostu w late game nie umiem nim grac) posiadam również sorake która gra mi się bardzo dobrze lecz za prosto. Grałem również LULU lecz nie przypadła mi do gustu. Co możecie mi polecić?? (Rozmyślałem nad NAMI)

Witam, poszukuje supportu którym dobrze gało by się w late game. Posiadam Tresha lecz w late game jest on "bezużyteczny" ( albo po prostu w late game nie umiem nim grac) posiadam również sorake która gra mi się bardzo dobrze lecz za prosto. Grałem również LULU lecz nie przypadła mi do gustu. Co możecie mi polecić?? (Rozmyślałem nad NAMI)

zilean, taric ewentualnie zyra

Fizza nie jest aż tak ciężko skontrować, Malzahar radzi sobie z reguły bez większych problemów. Wystarczy że mu się agresor załączy i Fizz ma spory problem. Co nie zmienia faktu że to piekielnie dobry champion.

Jak się nim gra? Irytująco dla wroga. Masz dasha do przeciwnika, masz osłabienie heala i truciznę, masz cholernie wkurzający odskok, który potrafi uniknąć 90% skilli (nawet lecącego do ciebie ulta veigara, co robi z niego wymarzoną kontrę na yordla), wreszcie masz ulta który dobrze rzucony może odwrócić losy meczu. Problemem - przynajmniej kiedy ja nim grałem - było szybkie wysrywanie się z many po zrobieniu combo. A walka wręcz z minionami wymusza na tobie grę agresywną, bo większość midów będzie cię harassować na potęgę. W zamian za to robisz spore zagrożenie gankami.

EDIT: @down: oczywiście, Fizz na jungle też jest fajny, nie mówię że nie. Mimo wszystko jednak gra się nim głównie na midzie, i temu zaprzeczyć nie możesz :)

@UP

Kto mówi, że Fizz jest tylko na mida a Vi do jungli?

Fizz do jungli jest bardzo fajny.

Vi na mida to również miazga ^^

Więc to wszystko zależy od tego co Ci się bardziej podoba z wyglądu, stylu gry i skilli.

A co do Thresha supporta to chyba jednak nie umiesz nim grać. W late game jest świetnym tankiem, potrafi też zadać jakiś dmg. Moim zdaniem lepiej budować go na ap tanka niż na off tanka, który bije głównie z autoataku. Taki thresh to cie grabnie, trochę do siebie przyciągnie (a w tym czasie nie może bić z autoataków jak cię trzyma na kosie) a potem na ciebie leci (Zostawi z tyłu latarke to za nim może wbić od razu jakiś offtank np. toper), następnie prawie wszystkich podbija i robi ulta by nikt nie uciekał. Wtedy skupia na sobie uwagę wszystkich i może sobie zginąć. A reszta team robi swoje. Ot taka filozofia. Pomijając to, że latarką potrafi nie raz uratować komuś dupsko :P