Yorick to tank? Raczej off. Full tanki to raczej Mundo, Shen i Rammus, Leona, Alistar i Amumu. Wszyscy są niezniszczalni. Dużo będzie plusów i minisów, a jest 1 w nocy, no cuż. Napisze tylko tych co nimi grałem, poza alistarem, którego za chiny nie mogłem ogarnąć. Zaczynam
Mundo:
+Cały czas ma pałne hp
+Fajne dmg z początku
+w late gamie jest niezniszczalny
+dobre lashitowanie minionów
+E, które daje nam ponad 200 dmg z basic attacku...
+jeeegooo ult jest boski. Idealne do podtrzymania teamgita lub poprostu do uzdrowienia sie (mały cooldown)
-w early gamie musimy uważać na HP
-jak na tanka to mało armora i magic resita. Osobiscie robiłem go na 2-3 wormogi, force of nature więc tego było mało
-tutaj zabawa zaczyna sie po 2 wormogu, gdyż mundo to emo i sam sie zabija "W"w early gamie jest naprawde ryzykowną bronią.
Lubie mundo i nie potrafie wymienić więcej minisów
Shen:
+z runami robimy co chcemy w early gamie(potem też)
+boski passyv dodatkowy dmg od HP. Czyli przy 2 wormogach mamy naprawde spory dmg.
+z runami na magic pena z Q robimy naprawde dużo pomimo tego co sądziłem na początku
+fajny taunt, lepszy niż u rammusa, bo tauntujemy w linii, a nie pojedynczego gracza
+ult który ratuje d*pę koledze, naprawde duża tarcza.
+po kupieniu 1-szego wormoga jesteśmy praktucznie niezniszczalni.
-denna tarcza z W
-często brakuje energii
-jak mamy kłopoty to ciężko się ucieka, naprawde cięzko.
Rammus - napisze mało, bo grałem raz
+fajne, naprawde fajne koło. Dogonimy kazdego
+po kupieniu...kuźwa tego co daje 100 armora itp. (za 3000, przeprzaszam, ale nie pamiętam nazwy) smiejemy sie z dmg wrogów. Thornmail?
+taunt niby pojedynczy, ale wkurza
+z ultem i ... znowu nie pamiętam nazwy(to co zadaje dookoła 35 magic dmg) w teamfighcie robimy fajny i dalekozasięgowy dmg
+jedna z lepszych tarcz w grze. Daje 100 armora i magic resista dodatkowo odbija dmg.
Minisów nie napisze, jak napisałem grałem tylko raz i nie znalazłem nic.