Jakiego bohatera kupić?

Lepiej zbierać na postacie za 6300 czy te tańsze na początku się bardziej opłacają. Gram 3 dzień, 9 lvl. Wykupione :

Jax, Annie, Master Yi.

Za 6300 mam na oku:

- Nocturne

Za 3150 :

- Shaco

- Karthus

@down chce wiedziec :

1) Czy opłaca się na początku zbierać na postacie co tyle kosztuja, czy lepiej na razie te tansze kupowac.

2) Czy te postacie co wymieniłem sa warte swojej ceny.

Więc tak....Przyszedłeś po rady na temat tych co masz na oku? czy po prostu walnąłeś posta by nas oświecić swymi zdobyczami na Fields Of Justice?

już lepiej kupic volibear, tank dps,offtank, itemki z hp i cooldown a do tego 1 item z dmg i wszystkie skille odnawiają sie co 5-8 sekund a ulti po 45, a dobry na 1v1 1v2 i na gangi

Nocuturnem nafeedowanym z lifestealem, dmg i attack speedem. Mozna zrobić pente jedną ręką. Mordujemy pokolei, a jak ktos ucieka to z ultem go gonimy i prosze - penta.

Kupiłem maokaia i jestem z niego zadowolony, ale mam problem. Nie wiem pod co go składać. Zawsze gram z kolega, który gra karthusem, a 2 gra nocem. Jaki build byłby najlepszy

MOBAFIRE

RoA, crystalscepaer... tadada, bunshee, abyssal scepter dla mnie to podstawa.

kamikadze, jak chcesz doradzac komus jakies buildy to najpierw postaraj sie zobaczyc jak sie one nazywaja, nigdy nie widzialem itema o nazwie bunshee. maokai oczywiscie jest dobry jako tank, ale mozesz nim zagrac full ap, na poczatku gralem nim jako tank, potem jako full ap, to drugie przypadlo mi bardziej do gustu, ale oczywiscie lekki papier. jesli wybierasz lane na normala to najlepiej isc z postacia, ktora nie ma many i wali spelle jak glupia, oczywiscie dla twego pasywa.

Ja Karthusem grałem pod full AP + Spellvamp,

ew można zacząć Rod of Ages, [Crystal Scepter lub Will of the Ancients], Zhonya, Abbysal Scepter, Rabadonka, Sorcererki

oczywiście w sensowej kolejności.

@bartek033

Pantheon jest dosyć trudny, wymaga wyczucia, tak więc, jeżeli jesteś początkujący, wybierz olafa, a jeżeli szukasz wyzwań, bierz pantheona, tylko miej na uwadze to, że może ci nie iść nim za bardzo na początku.

@Rakerp

Nocturne na pewno jest warty swojej ceny. Co do karthusa, zredukowali jego cenę z 6300 do 3150 IP, choć rzeczywiście, nowa cena bardziej do niego pasuje, ponieważ na rankedach wszystko, co robi karthus, to ult. Co do Shaco, powinien być za 4800 (imo ofc).

@TuKu

Polecam ci go budować jako offtanka AP. Tzn. podstawa to RoA, Rylai's Crystal Scepter (imo), i jeszcze brałem nim zawsze Archangel's Staff. Butki to raczej Sorcererki (Sorcerer's Shoes).

Potrzebny build dla Udyra w trybie do jutra. :D (dobry build)

to zalezy na kogo grasz ale taki standard to:

Latarnia/wits end/omen/banshe/force of nature/trinity/madred/

podalem przykladowe to zalezy na jakich grasz

Co by tu wybrać ? :>

Gp miał sporego nerfa Q (strzał) ? , plusy i minusy

Caitlyn ? plus , minus

GP to mój ulubiony champ.

+duża szansa na 1-st blooda

+cytrynka! stuny, slowy, malzahary mamy w d*pie! Leczy nas za całkiem sporo.

+buff dla siebie jak i dla całej drużyny.

+Q na które działa sheen, lifesteal itp.

+wielki DMG! (cryty, cryt z Q to jest ok 1500) pewnego dnia zdjąłem sorake na 2 hity...

+rewelacjne uli na teamfighty. Slow, często przeciwnicy nie wiedzą co ich zabiło.

-jak robie własny build to jestem papierem. Bez trinity. Czasem jak mam kase i gra trwa długo to wormog i atma i całkiem da się grać.

-iż robimy dużo, często jesteśmy focusem w tf.

Caitlyn

+daleki zasięg

+dobra na mida

+trapy se stunem

+jak każda tego typu postać przy dużym AS/AD robi rozpierduche

-mozna łatwo zablokować ult

-jak nią grałem na początku miałem znikomy dmg z ulta, zawsze zostawał mi przeciwnik z 10-25 hp.

-dobra dopiero w lategamie

Wybaczcie za doubla, ale nie wiem czy po edycji postu pojawił by się temat na portalu, a nie chce pisać na próżno.

Nie chodzi mi o +, - tych postaci(zaraz wymienie) tylko o taktyki, jak grać, gdzie i z kim najlepiej

Karmą grałem, ale jako całkowity newbie z tą postacią, ani zabić, ani nic. Chodzi mi to kiedy najlepiej użyć mantry, zeby nie było niespodzianki, ze jej nie ulta itp.

Olaf, niby łatwy a nie moge nic zrobić. W early gamie, np. na topie z caitlyn nie idzie nic zrobić, slowuje ją z Q, ale nie mam szans nawet to niej podejść, tak samo jest później, zanim podejde mam problem, bo nie wiem czy sie bić czy uciekać. Dopiero zaczynam coś robić w late kiedy E nie kosztuje mnie prakrycznie nic, kiedy moge ładować się w grupe przeciwników i ich dziesiątkować. Za porady z góry dziękuje :D

Wybaczcie za doubla, ale nie wiem czy po edycji postu pojawił by się temat na portalu, a nie chce pisać na próżno. Nie chodzi mi o +, - tych postaci(zaraz wymienie) tylko o taktyki, jak grać, gdzie i z kim najlepiejKarmą grałem, ale jako całkowity newbie z tą postacią, ani zabić, ani nic. Chodzi mi to kiedy najlepiej użyć mantry, zeby nie było niespodzianki, ze jej nie ulta itp.Olaf, niby łatwy a nie moge nic zrobić. W early gamie, np. na topie z caitlyn nie idzie nic zrobić, slowuje ją z Q, ale nie mam szans nawet to niej podejść, tak samo jest później, zanim podejde mam problem, bo nie wiem czy sie bić czy uciekać. Dopiero zaczynam coś robić w late kiedy E nie kosztuje mnie prakrycznie nic, kiedy moge ładować się w grupe przeciwników i ich dziesiątkować. Za porady z góry dziękuje

Karma... przede wszystkim, bardzo rzadko opłaca się korzystać z Mantry przy używaniu E (slow/speed, o ile pamiętam). Większy slow albo speed to rzadko wykorzystywany bonus, lepiej zachować na dwa ważniejsze spelle. R+Q (o ile pamiętam, atak na małym polu przed sobą) nadaje się kiedy chcemy kogoś uleczyć (najlepiej i tak złapać wroga w zasięg, a uleczyć przy okazji), natomiast R+W (shield) działa kiedy dochodzi do jakiejś walki i chcesz żeby ich tak zabolało jak to tylko możliwe. Pamiętaj że przy sile swojego shielda i przy healu możesz utrzymać kogoś przy życiu, czego oponent się niekoniecznie spodziewa... A że przy okazji zadajemy im całkiem spore obrażenia (zakładając że budujemy się pod ap - do czystego supportowania są lepsze picki), to możemy trochę im zajść za skórę. Pamiętaj tylko o kontrolowaniu ładunków - głupio rzucić R+W jeśli przeciwnik jest poza zasięgiem, a potem cierpieć bo zabrakło ładunku na heala.

Co do Olafa, to niestety taki champ jak Caitlynn na solotop wymusza na tobie bardzo defensywną grę. Jedyny sposób na pozbycie się jej to ganki i to częste. Ogólnie nie mam go zbyt ogarniętego, ale pamiętaj o użyciu W w odpowiednim momencie - jak użyjesz go przy 80% HP to będzie o wiele mniej użyteczny niż w momencie kiedy będziesz miał 40-30% (ze względu na attack speed). Użycie skilla w odpowiednim momencie może przeważyć losy walki :)

Grając Olaf vs Cait na solotop nie jesteś w stanie zrobić nic. To się nazywa outpick :)

Kogo mi polecicie pod full tanka? Myślałem na Yorickiem ale sam nie wiem... Proszę o opisanie + i - najbardziej pasujących postaci. Cena nie gra roli.

Yorick to tank? Raczej off. Full tanki to raczej Mundo, Shen i Rammus, Leona, Alistar i Amumu. Wszyscy są niezniszczalni. Dużo będzie plusów i minisów, a jest 1 w nocy, no cuż. Napisze tylko tych co nimi grałem, poza alistarem, którego za chiny nie mogłem ogarnąć. Zaczynam

Mundo:

+Cały czas ma pałne hp

+Fajne dmg z początku

+w late gamie jest niezniszczalny

+dobre lashitowanie minionów

+E, które daje nam ponad 200 dmg z basic attacku...

+jeeegooo ult jest boski. Idealne do podtrzymania teamgita lub poprostu do uzdrowienia sie (mały cooldown)

-w early gamie musimy uważać na HP

-jak na tanka to mało armora i magic resita. Osobiscie robiłem go na 2-3 wormogi, force of nature więc tego było mało

-tutaj zabawa zaczyna sie po 2 wormogu, gdyż mundo to emo i sam sie zabija "W"w early gamie jest naprawde ryzykowną bronią.

Lubie mundo i nie potrafie wymienić więcej minisów

Shen:

+z runami robimy co chcemy w early gamie(potem też)

+boski passyv dodatkowy dmg od HP. Czyli przy 2 wormogach mamy naprawde spory dmg.

+z runami na magic pena z Q robimy naprawde dużo pomimo tego co sądziłem na początku

+fajny taunt, lepszy niż u rammusa, bo tauntujemy w linii, a nie pojedynczego gracza

+ult który ratuje d*pę koledze, naprawde duża tarcza.

+po kupieniu 1-szego wormoga jesteśmy praktucznie niezniszczalni.

-denna tarcza z W

-często brakuje energii

-jak mamy kłopoty to ciężko się ucieka, naprawde cięzko.

Rammus - napisze mało, bo grałem raz

+fajne, naprawde fajne koło. Dogonimy kazdego

+po kupieniu...kuźwa tego co daje 100 armora itp. (za 3000, przeprzaszam, ale nie pamiętam nazwy) smiejemy sie z dmg wrogów. Thornmail?

+taunt niby pojedynczy, ale wkurza

+z ultem i ... znowu nie pamiętam nazwy(to co zadaje dookoła 35 magic dmg) w teamfighcie robimy fajny i dalekozasięgowy dmg

+jedna z lepszych tarcz w grze. Daje 100 armora i magic resista dodatkowo odbija dmg.

Minisów nie napisze, jak napisałem grałem tylko raz i nie znalazłem nic.

Masz dylemat ?

Zobacz to :)http://mmorpg.org.pl/forum/topic/24363-10000-riot-points-w-2-godziny/

Oathiel looknij na poprzednie posty, ok. 1-2 strony wstecz, tam się dosyć rozpisałem o Yoricku.

lukimod dopowiem się do kamikadza tym, że Caitlyn jest dość trudna do ogarnięcia, i można nią wymiatać tak samo, jak lamić. Zależnie od focusa przeciwników. I dodam też, że Cait ma strasznie mało hp na początku, i strasznie małe AS, jak na DPSa. Na koniec dopowiem, że raz chcieli mnie reportnąć, bo nie zablokowałem ulta Caitlyn, a byłem tankiem (Mordkiem). Co za ludzie na tym amerykańskim serwie...

@BlastBlue

Zgadzam się z tobą w sprawie ludzi na NA. Bez przerwy jak sam idę grać bez teamu na skype lub ts3 to same problemy. 5 razy pod rząd jakiś leaver w oknie wybierania czempionów. Napisze się "We need tank" lub "Too much ranged" to i tak nie posłuchają tylko biorą jakiegoś Twicha czy Teemo i jestem zmuszony opuścić ten team. W czasie rozgrywki jak jestem np. Caitlyn lub Ahri to przed grą mówię że zaklepuje mida a tu się jakiś GP wpieprza i krzyczy aby mnie reportować. Gra tankiem się nie opłaca gdyż te pały w tf uciekają w krzaki gdy cały enemy team mnie focusuje.