Jakiego bohatera kupić?

Odnośnie Shena to radziłbym się wstrzymać, bo rework jest w drodze. Ciężko powiedzieć co dokładnie się z nim stanie poza zmianą działania shielda, bo sam team testowy Riotu ma problemy ze zbalansowaniem go w odpowiedni sposób (zaczęli prace miesiąc temu, a w ostatnim info dotyczącym go stwierdzili że trwają jeszcze dyskusje nad tym jak go zmienić; poza tym pierwszeństwo ma Jax).

Cait może i ma mały attack speed, ale za to jej range jest przekichany :)

Odnośnie serwerów, to wszędzie się znajdą idioci. Wczoraj grając Nocturne zostałem słownie zaatakowany przez Trist z mojej drużyny, bo nie próbowałem jej pomóc gdy rzuciła się 1v3 (nie miałem many, a hp było poniżej połowy - wytłumacz tu takiemu, że oddałbym jednego killa więcej a ona i tak by nie uciekła). Ale w tym temacie nie chodzi o to żeby narzekać na community, prawda?

No właśnie Riotsi nie przemyśleli sprawy z usuwaniem dodga - Jax bazuje na tym, i co teraz z ikoną dodga, a zarazem najlepszym (i chyba jedynym) hybrid tankiem w grze?

Będzie mi tego brakowało, była to moja naj postać za 3150 IP...

A co do ludzi, to nie ma co offtopować, tak se tylko powiedziałem, ale zawsze można założyć temat do chwalenia się, jakich czasem idiotów widzimy na serwie :) ale w opinii większości graczy EUNE, to właśnie my, Polacy, jesteśmy właśnie takimi idiotami. Ech, no trudno.

A co do focusowania tanków w tf, to zawsze znajdzie się jakaś p**da, która ucieka, bo "jest squishy". Ale powiem, że jak jeszcze miałem z 13 lvl, to Jaxem brałem na klatę 3 gostków i uchodziłem z więcej niż połową hp. I nie narzekałem, że moi uciekają, przeciwnicy sami się na mnie rzucali. A na wyższych lvlach ciągle uciekają, bo jest to "strategia", a z "noobów" pokroju 10 lvla, śmieją się, że walczą, gdzie się da. Czasem myślę, że ci z niższym lvlem są bardziej ogarnięci niż ci z wyższym(z wyjątkiem 30 lvli), najgorzej jest na lvlach 20-29. Sam mam 26 i jakaś porażka jest.

No właśnie Riotsi nie przemyśleli sprawy z usuwaniem dodga - Jax bazuje na tym, i co teraz z ikoną dodga, a zarazem najlepszym (i chyba jedynym) hybrid tankiem w grze?Będzie mi tego brakowało, była to moja naj postać za 3150 IP...A co do ludzi, to nie ma co offtopować, tak se tylko powiedziałem, ale zawsze można założyć temat do chwalenia się, jakich czasem idiotów widzimy na serwie ale w opinii większości graczy EUNE, to właśnie my, Polacy, jesteśmy właśnie takimi idiotami. Ech, no trudno.A co do focusowania tanków w tf, to zawsze znajdzie się jakaś p**da, która ucieka, bo "jest squishy". Ale powiem, że jak jeszcze miałem z 13 lvl, to Jaxem brałem na klatę 3 gostków i uchodziłem z więcej niż połową hp. I nie narzekałem, że moi uciekają, przeciwnicy sami się na mnie rzucali. A na wyższych lvlach ciągle uciekają, bo jest to "strategia", a z "noobów" pokroju 10 lvla, śmieją się, że walczą, gdzie się da. Czasem myślę, że ci z niższym lvlem są bardziej ogarnięci niż ci z wyższym(z wyjątkiem 30 lvli), najgorzej jest na lvlach 20-29. Sam mam 26 i jakaś porażka jest.

Jax już ma opracowaną jakąś mechanikę z tego co mówi Riot, teraz pracują tylko nad numerkami. Jeśli dobrze zrozumiałem newsa z forum, rework Jaxa pojawi się wraz z nowym championem. Możliwe że jego E będzie działał na zasadzie nowych Tabi, tj. zamiast dawać szansę na uniknięcie obrażeń po prostu będzie otrzymywać xx obrażeń mniej z autoattacków, a stun będzie się pojawiać po x otrzymanych ciosach (stackowanie). No ale to tylko gdybanie :)

BTW. Między lvl 29 a 30 jest bardzo duży przeskok IMHO. Oczywiście nadal zdarzają się dzieci, ale poziom graczy jest bez porównania wyższy i trudniejszy.

Szukam jakiegoś dobrego AD Carry (Tak się chyba fachowo nazywa postać atakująca na odległość jak np. Ashe).

Wymagania:

-Skill do ucieczki.

-Ciekawy passyw.

-W miarę mocne umiejętności.

-Żeby to nie był papier(Opcjonalnie)

Mysle ze vayne bedzie pasowala :)

Właśnie nie Vayne ma za mały zasięg jak dla mnie.

Prosze o inne propozycje i plusy oraz minusy danych postaci .

Rozumiem że ranged carry? Jeśli tak, to bierz Ezia (Ezreala). Jeżeli chodzi o ciekawy pasyw, to z każdym jego skillem rośnie mu AS o 10% (stackuje się do 5 razy). Jego E doskonale nadaje się do ucieczki. Jego ult miażdży. Teraz buduje się go głównie pod AD, choć ja polecam hybrydę, dzięki temu będziemy mieli dobry dmg zarówno z Q, jak i E. Jeżeli chodzi o nazewnictwo, to carry oznacza postać "prowadzącą", ale głównie są tak określani AD DPS, choć różnie to bywa, ale głównie dopasowuje się to do postaci z dużym dmg.

Miss Fortune, niestety ma tylko slowa. Wkurzająca w early, boski ult, duży movment(pasyv :>).

Graveś, ma oslepienie, ma "dasha" którym można przechodzić przez ściany, WIELKi dmg z Q i ulta, pasyv daje nam większe survi, bo co 1hit(bądź sekunde walki) daje nam X magic resa i armora. Do tego duży AS i DMG. Nie wymaga aż takich praktyk "Ezio".

Ko-ko-ko-kog'maw! Super AS, jest to bodajze passyv, dzieki ktoremu po smierci nasze flaki biegna za przeciwnikiem i wybuchaja zadajac spory dmg. Nie znam koga na tyle zaby go dokladnie opisac, ale wiem ze w late gamie, 3 sek. sie przy nim nie ustoi :D

Co do vayne, do Twojego opisu pasuje idealnie. Tylko papierowość psuje całośc. Skill do ucieczki, pasyv do gonienia wrogów, do tego skill do ucieczki (Q z ultem) co do zasięgu, myśle ze u postaci jak vayne nie jest on az taki straszny, dzięki własnie Q, silver boltom knocbackowi i ultowi!

Hmm a co sądzicie o Caitlyn ? myślę że jej pasyw + AS i AD z dużą szansą krytyka może z niej zrobić niezłego rzeźnika.

@UP niezłe lasthitowanie, jednak gdy sie na nią wpadnie to nie ma szans uciec. Jej ult jest do bani bo tank wchodzi i blokuje. W późniejszej grze i w początkowej jest wkurzająca, bo daleki zasięg, właśnie pasyw wpływają negatywnie na mózg. Co po/ułapki ze stunem są również wkurzające bo nie działają na miniony. Jest godna polecenia, ale za 6300 jest dużo fajniejszych i lepszych championów.

@UP niezłe lasthitowanie, jednak gdy sie na nią wpadnie to nie ma szans uciec.

Nie ma szans uciec? A co z jej E(siatka)? 'Caitlyn fires a heavy net to slow her target. The recoil knocks Caitlyn back.' + moze nakierowac worga na wczesniej postawiona klatke, Caitlyn jest jednym z najlepszy ad carry, pod wzgledem mozliwosci ucieczki.

Jej ult jest do bani bo tank wchodzi i blokuje.

Jak ktoś jest na tyle inteligentny, ze ultuje we wroga, ktory stoi za polowa swojego teamu to tak, ulti jest bezużyteczne, CHYBA ZE, chce obic ich tanka, dlatego ultuje sie wtedy, gdy ucieka 1 target, ew. 2, na przykład w early/mid jak ad carry glownie siedzi u siebie na linii, prawde mowiac, jest to jedno z lepszych ulti.

W późniejszej grze i w początkowej jest wkurzająca, bo daleki zasięg, właśnie pasyw wpływają negatywnie na mózg.

Z tego zdania wynika, ze Cait jest wkurzająca przez całą grę(początkowa i późniejsza), zasięg rzeczywiście ma duży, passyw negatywnie wpływa na mózg? nie ogarniam tego stwierdzenia.. passyw: co pare auto atakow, caitlyn strzela heada zadajac 150% dmg do bohaterow lub 250% dmg do miniona.. nie wiem co od tego chcesz..

Co po/ułapki ze stunem są również wkurzające bo nie działają na miniony.

Właśnie o to chodzi, żeby nie działały na miniony, możesz zablokować 3/4 linii, np. stawiając je przy turrecie, uniemożliwiając przejście

Jest godna polecenia, ale za 6300 jest dużo fajniejszych i lepszych championów.

Takie coś to można w każdym przypadku powiedzieć, mając do wyobru jakiekolwiek 2 championy

Wg. mnie po prostu nie do końca znasz sie na bohaterach, przez co możesz kogoś zniechęcić do jakiegoś championa..

Caitlyn jak najbardziej opłaca się kupić, każdy ad carry ma inne atuty, ale jeżeli chcesz kogoś, kto szybko może uciec, i jest ciekawy, to powinieneś zastanowić się właśnie nad Caitlyn.

Zaczynam gre od nowa na EU WEST, i moze macie jakies propozycje na pierwsze chary? ;) Lubie grac AD / Tankami.

Jup czarnego pedała, dostaniesz bonus za tolerancje.....

Jeśli chodzi o tanka, to nowa Sejuani jest bardzo fajna, przyjemnie się nią gra i jest twarda.

Ja robię ją teraz pod full tanka, ale mam zamiar przetestować inne buildy.

Ma niezły dmg nawet bez iteamków na AP :)

Witam. Mam na uwadze kupić kilka postaci , ale nie wiem czy są wystarczająco dobre. Mój styl to raczej coś jak "Rambo , gonie aż zabiję" :D

Zastanawiam się nad:

Gragas

Xin Zhao

Lee Sin

LeBlanc

Lux

+ liczę na wasze propozycje:)

Będę wdzięczny , jeśli ktoś opisze mi tutaj te wyżej wymienione postaci , liczę też na wasze pomysły. POZDRO :D

Hmm podales kilka nie podobynch postaci... Jak napisales ze twoj styl jest jak rambo to odrazu pomyslalem o xin zhao :D bo potrafi wleciec w 2-3 i ich zabic ...

Gragas hmm jest raczej sredni tzn. sam za duzo nie zdzialasz ale za to ulti pomaga twojej druzynie(mam nadzieje ze wiesz ajk wyglada jego ulti)

Lee sin bardzo dobra postac ale rowniez bardzo trudna jesli jestes poczatkujactym garczem nie kupuj wymaga dluzszej gry aby moc cos zdzialac np. mam go i potrafie doleciec z q do przeciwnika i z w do kolegi (choc to jest proste) ale caloksztalt lee sina jest trudny bo zle uzyte ulti przeszkadza druzynie tak jak u gragasa.

LeBlanc no hmm nie zawiele powiem o niej bo mam ja ale nei gram :D ogolem jest tez dosc trudna i potrafi dzialac jak lee sin czyli doskok atak i ucieczka.

Lux ooo ona jest bardzo dobra jak wusmie kazda postac tutaj ale tez dosc latwa wystarczy opanowac latwe combo Q auto attack E auto attack i tak wkolko ... i oczywiscie latwe kille z ulti nabic tez mozesz poza tym ma ona jest co 40 sekund w pozniejszej fazie gry .

Ostatenie polecam tobie chyab xin zhao i lux latwi do ogarniecia i jak sie umie nimi grac to sa baardzo mocni.

Xin Zhao to coś podobnego do tryndamer a jego już mam , chciałbym spróbować coś nowego , wiecie o co mi chodzi :D.Tak wiem jak wygląda ulti Gragasa , znam prawie wszystkie umiejętności każdej z potaci (nie przesadzajmy :D)

Sory ale nie widze podobiensta tryndamer - xin zhao. Cos nowego mowisz ... Musze wiedziec kogo masz zeby ci powiedziec o czyms nowym xD.

Z tego co wymieniłeś to Lee Sin albo Xin : mają gap close który znacznie ułatwi gonitwe. Z tym że Lee Sin ma zdecydowanie lepszy mechanizm ucziecki od Xina.

Lux łatwą postacią? Bynajmniej, każdy z jej skilli jest skillshotem, wyczucie tego jak z nich korzystać trochę potrwa (o ile nie mamy doświadczenia z takimi skillami).