Jakiego bohatera kupić?

Boze co ludzie maja do skillshotow -.- po 10 lvl przywolywacza skillshoty nie sa problemem -.- a poza tym jest chyba malo postaci ktore nie maja skillshota. A co do lee sin , xin zhao to lee sin ma mniejszy dmg, ma skillshota (i nie chodzi mi o minus a o plus bo np spellem klickowym nie strzelisz w przeciwnika chowajacego sie wkrzakach) mechanizm ucieczki racja baaardzo dobry ale wymagajacy ogarnieciai ogolem lee sin wymaga ogarniecia jest trudna postaca nie tak jak xin zhao i niezapominajmy tez o leblanc jej tez latwo uciec jak i kogos dogonic malo tego ma plapke choc dopiero po czasie . Ale dalej podtrzymuje zebys kupil xin zhao bo go mozna nazwac rambo xD nie nie mam go i wsumie go nie lubie bo nie pasuje do mojego stylu gry czyli spokojne wybijanie gosci a nie rambo xD ... Lubie lee sinem grac ale jeszcze go ogarnac sie ucze :P

omg skladnia 2+ zprawdzcie sobie Talona zrobiony pod trinity warmong +atma i 2 itemy do dps i sieje postrach

Boze kolejny typ ktory mysli ze jak zlozy jakies itemy to jest op -.-... kazda postac ktora ma full build sieje postrach -.- ... A poza tym on pytal kogo wybrac jesli juz chcesz pomoc to podaj konkretne argumenty.

Chodzi o to , że trynd jak i xin mają podobne style walki , bardziej poważnie zastanawiam się nad Lee Sin , Lux , LeBlanc , Gragas i zapomniałem dodać - Nidale lub Gangplank :D

z tego co wymieniles to najlepsze sa lux gp

gp

-moze uciec ze stuna

-leczy sie

-powalony parley wysoki crit

lux

-bardzo dobry stun

-ulti niezle przetrzepuje enemy team przed teamfightem albo wykancza po teamfight

-dobre skalowanie Ap ma dmg

ja pod ap wole veogara trzeba go ogarnac ale pozniej kazda postac ap bierze na hita

ma stuna i bardzo dobry skill aoe (meteor)

z takich typowych jungle siekaczy dobry jeszcze jest olaf ma ulepszone ulti niezly lifesteal i oczywiscie true dmg z szybkim cooldownem + to ze nie da sie go zabic 1v1 w early game bo im mniej hp ma tym szybciej atakuje

Lux nie ma stuna tylko plapke ... mozna uzywac czarow jak jest sie w tej plapce :P

Ale chyba najbardziej polecam ci z tych postaci wziasc lux :P kolega wyzej uzasadnil ... i dodam tez ze skillem E mozna sprawdzac krzaki a tarcza na low hp mozna sie obronic przed jakims ciosem i przezyc.

no dobra nie stun root;p ale aoe z duzym zasiegiem ;p hmm w sumie moze morgana? lepsza od lux z roota kroi niezly dmg a jej ulri i tarcza so OP i skill do farmy

Taa morgana -.- i w kazdym meczu pisza noob play op i na dodatek w 99% draftow/rankedow jest banowana.

Ja myślałem że Tryndor jest najczęściej banowany...

Ja od siebie poleciłbym Riven może kosztuje 6300ip ale ma łatwą możliwość uciekania za pomocą skilla broken wing oraz valor ma fajnego stuna aoe(tylko krótko trwa) bardzo bardzo fajny pasyw boostujący attack oraz niezłe ult jak chcesz dobrą ostać z możliwością zadawanie dużego dmg podczas team fight oraz opcją ucieczki wybierz Riven

Siemka ^^ poszukuję rady ... kogo kupić ;). Grałem każdą z tych postać, każdą dobrze się grało. A teraz kto jest najbardziej opłacalny ? Brand,Malzahar,Talon,(Yorick-tym akurat nie grałem ;/).Podajcie może plusy i minusy ? Z góry dziękuje :)

Masakrycznie inne typy postaci. Dla mnie Yorick jest boski, bo leczy się, ma ult, króry przytrzymuje kompana, lub kogoś tam przy życiu przez troche. Te gnomy zadające dodatkowy dmg. Ogólnie fajny wygląd, łatwy build, nie wiem jak z trudnścią, bo dawno nim grałem. Brand i Malzahar dla mnie są nudni chociaż każdy z nich ma epickiego ulta. Talon poza Yorickiem dostarcza najwięcej cabawy. Silence, ult, całkiem niezły dmg. Szybkość, survi i w droge.

Polecam Yorica, bo żadko się go widuje, i niewiedzą jak przeciw niemu grać.

Talon zaś w Early(w mid i late gamie też przy innym buildzie) to poprostu papierowy papier z dużym dmg.

No dobra, a by ktoś mógł mi doradzić, kogo najpierw kupić :)? Brand-Malzahar?

Jak jest takie pytanie to raczej brand. Jak wejdzie combo to wchodzi bardzo ładny dmg. Fajnie się gra takim kolesiem co na 1 skill zabiera ponad połowe HP. Do tego całkiem niezłe AoE, ale jak kady caster jest lekko papierowy. Co do malzachara też ma troche AoE. Dotka przechodzi z jednego na drugiego, "ściana", ta "plama", do tego ult na tanki jest świetny bo jedzie po % hp.

Corki / Rumble / Xin Zhao / Talon? Lubie ciekawa gre, a postac nie ma byc 'omg imba' : > przede wszystkim ma byc gra - CIEKAWA, NIENUDZACA, mozecie dawac swoje propozycje : >

@skajlan:

Malzahar jest doskonaly na solo-target, ale jezeli chcesz sie troszke pobawic w piromana, polecam Branda. w mojej opinii lepszy Brand ;p

Kolej na mnie

Szukam AP carry z duzym dmg brakiem problemow z mana i przyzwitym dmg

Myslalem nad cassiopeia i rumble.

Kolej na mnieSzukam AP carry z duzym dmg brakiem problemow z mana i przyzwitym dmg Myslalem nad cassiopeia i rumble.

No widzisz,Cassiopeia jest akurat darmowa wiec mozesz sobie nia pograc :)

No widzisz,Cassiopeia jest akurat darmowa wiec mozesz sobie nia pograc

tak sie sklada ze gralem nia 5 meczy przed napisaniem tego posta :)

chodzi mi o to ktora postac lepiej sprawdzi sie na midzie jako AP carry

milo bylo by rowniez gdyby bylo na nia malo kontr mozecie mi napisac jakiego champa wybyscie wybrali na moim miejscu

tak sie sklada ze gralem nia 5 meczy przed napisaniem tego posta chodzi mi o to ktora postac lepiej sprawdzi sie na midzie jako AP carrymilo bylo by rowniez gdyby bylo na nia malo kontr mozecie mi napisac jakiego champa wybyscie wybrali na moim miejscu

double post mial byc edit prosze o usuniecie

tak sie sklada ze gralem nia 5 meczy przed napisaniem tego posta chodzi mi o to ktora postac lepiej sprawdzi sie na midzie jako AP carrymilo bylo by rowniez gdyby bylo na nia malo kontr mozecie mi napisac jakiego champa wybyscie wybrali na moim miejscu

Zdecydowanie Cass. Jest jednym z najlepszych miderów w grze. Problemy z maną ma do momentu, w którym kupi Tear of the Goddess. Ciężko jest ją skontrować. Nie polega w sumie na combo, więc silence przeczeka i sieka dalej. W sumie łatwo jest ją skontrować jedynie Akali, Galio i Veigarem (zapewne można jeszcze innymi ale to jest moje doświadczenie wyniesione z gry). Wymaga tylko troszkę ogarnięcia jeśli chodzi o celowanie Q i dobry timing jeśli chodzi o R w TF.

@edit w sumie casterzy polegający na combo (Annie, LB etc) mogą jej coś zrobić bo Cass nie ma mechanizmu, którym mogłaby im przerwać combo (nie licząc R).