@up: Ahri, zdecydowanie. latwiejsza do ogarniecia ;p
Jakiego bohatera kupić?
Ojc Ahri jest lepsza :}
Jedyny minus na Early game, to szybka utrata many przez jej skille ( Q ) .
Dokup sobie runki na Mana Recovery i bedzie calkiem przyjemnie Ci sie gralo Lisica ; }
/ angielska klawiatura = brak ortografi .
Czy ja wiem, czy brak many ? Ja też polecam Ahri, bo jeżeli chcesz dynamiczności to ona jest Da best. To teraz ja kogo na AP: Sone(taa AP miałem staty jak była w rotacji 14/1/14), Lux, czy Karthus. Prosze się nie rozpisywać tylko podać największe plusy i minusy, bez drobnostek
Według mnie Lux będzie dobrym wyborem.
Wspaniałe czary kontrolujące tłum oraz ult przy dobrym buildzie rzucane co 24 sekundy. Ułożone w dobre combo położą wielu. No ale papier jak każdy AP.
Sona i Lux mogą być również budowane pod supporty, Karthus zadaje wieeelki DMG + najlepsze ulti w grze i możliwość zadawania czarów po śmierci. Jeśli chcesz postacie uniwersalne - Sona i Lux (Lux bardziej ofensywna, Sona większe survi), jeśli zamierzasz grać ostrożniej, ale wywalać potężny dmg w teamfightach i otrzymywać propsy za ulti - Karthus.
Kupiłem Lux i fajnie się nią gra. Dość duży dmg do tego ult. Chociaż taki Rammus.. ahh 0 dmg. W 1-szej grze udało mi sie ubić kolesia na ślepo fajna postać chociaz miałem w pierwszej rozgrywce 6/7/6 bo trzeba przyznać, żę było złe zgranie. Zakup zaliczam do udanych. Dzieki.
PS. Sonna jest najlepszym Supportem(równo z Karmą)
cze jeszcze troche i uzbieram 6300 IP i sie zastanawiam jakiego bohatera chodzi mi o (range), bardzo do gustu przypadla mi gra miss fortune dobrze mi sie nia gralo, na chwile obecna gram ashe i tez nie jest zle,i mam pytanie czy kupienie MS to nie wyrzucenie IP w bloto? moze sa lepsi range championowie?
Miss Fortune jest dobrym rangem , jej dobrze rzucony ult może przesądzić o wyniku TeamFightu.Spójrz jeszcze na Gravesa , jego Q sieje postrach a ultimate świetny do dobijania uciekających przeciwników. Obejrzyj go sobie na yt , jego W świetne gdy czekamy na ganka , możemy zdezorientować przeciwników , a gdy oni będą chcieli wydostać się z dymu nasz kolega zajmie się resztą.
ok dzieki a co myslicie o vayne wiekszosc mowi ze jest dobra?
Vayne to nadal przyzwoity pick na bota, jednak tak jak kiedyś z początku była totalnie przesadzona teraz odstaje trochę od reszty ad carry. Mimo wszystko warto ją kupić, na pewno nie będziesz żałować ;]
Vayne to elita wśród AD Carry, ona i Graves robią furorę ;]. Polecam ją również osobom chcącym grać na pozycji AD Carry.
Do tego dochodzi niesamowite combo skill Vayne ! Sprawdź sobie na yt : }
kupilem vayna pierwsza gra crystal porazka:D ale druna twisteed 15/7/9 gra sie ja calkiem fajnie jak narazie
Do tego dochodzi niesamowite combo skill Vayne ! Sprawdź sobie na yt : }
Vayne i combo? Z czego ona może zrobić combo niby? Tumble i wrzut na ścianę to chyba jedyne co może zrobić. Albo odrzut do tyłu i tumble do przodu. Albo kombinowanie z odpalaniem ulta do gonienia/ucieczki (stealth na tumble). Ale combo?
moze chodzi o:
normal hit + przybicie do ściany, potem tumble + 3 stacki + trinity force
@n4zArh
Z tego co widzę mało znasz się na Vayne :}
/offtop
@n4zArhZ tego co widzę mało znasz się na Vayne :}/offtop
A ja z tego co widze mało się znasz na samej grze, bo combo to może sobie robić ap caster. Ad carry ma zadawać dmg z AA, a nie tracic czas na uzywanie skilli bo tylko zmniejsza swoj dmg, skille sa tylko kiedy mamy okazje kogos zlapac i zestunowac albo do ucieczki i tyle
@n4zArhZ tego co widzę mało znasz się na Vayne :}/offtop
Odezwał się ten co się zna. Podaj mi jedno combo vayne, m'kay? Bo poza wspomnianym przeze mnie tumble->pchnięcie na ścianę ona nie ma możliwości zrobić combo (bo i jak, skoro jeden skill to pasyw a ult to praktycznie selfbuff?)... Combo może (a nawet powinien) robić Brand, Ryze, czy też od biedy Xerath (chociaż u niego nie jest to tak istotne jak w przypadku tej dwójki), a Vayne jest postacią która opiera się na autoattackach, dobrym ustawieniu się i ciągłym korygowaniu pozycji (i zwiększaniu dmg) za pomocą tumble'a.
Za 1350 polecam Nasusa. Topowy champ, bardzo przyjemnie się nim gra i jest op'em na tf. Ogólnie mam nim 80% win ratio na rankedach więc polecam!
Szybkie pytanie po ostatnich patchach który jest silniejszy Tryndamer czy Jax ?