still trynd imo
Jakiego bohatera kupić?
Trynda troche przesadzony, ale obaj potrafią bić się i bić, jax ma tyle lepiej że jak dla mnie jest bardziej wytrzymały. Trynda pod koniec ulta ucieka a Jax bije się do końca. Do tego jax też ma całkiem dmg. Jak wyrobimy juz troche lifeasteala i spell vampa to w sumie 3v1 to żaden problem.
Kupiłem Tryndamera klepie się nim co niemiara.Nawet solo top ładnie nim wychodzi.
tryndamere jest dobry jak masz juz itemy, na early game nic nie robisz praktycznie i mozna latwo kontrowac
Ty chyba żartujesz? Łatwo go kontrować w early, szczególnie że ma jeden z najlepszych systainów i darmowe 30% cryta które na początku robi miazge. Trynde w early jest w stanie zabić tylko Shen, lub ogarnięty leesin/gp. I trynda nie jest przesadzony. Extaus/Ignite, i trynda jest w ciemnej d... w lategame
Chyba że ktoś buduje go tak jak tanka a nie ad carry, czyli atmog, merce, latarnia + coś do dmg np. BT/IE. Niby mniej ofensywnych itemków, ale dmg prawie ten sam, + mamy sporą przeżywalność.
Za 1350 IP jest kilka mocnych i ciekawych postaci, nie tylko trynda. Nasus też jest bardzo mocny jak przez 30min farmisz z q. Oprócz tego bardzo silnym champem jest morgana, która w tfach jest jednym z najlepszych ap carry ze względu na ulti które w late bije 2k i na dodatek stunuje . + 1 snare z super dmg oraz plamka która ułatwia lanephase, ponieważ daje niebotyczny spellvamp dzięki passywowi. Jakby tego było mało ma magic shielda, który blokuje wszelakiego rodzaju cc, lub po prostu wchłania magic dmg, niejednokrotnie ratuje to zadek.
Morgana jest na prawdę mocna, z pasywa potrafi się bardzo dobrze healować, a jej ult nie przerywa się gdy użyjesz Klepsydry, więc robisz ulta w TF, klepsydra i zanim skończy się ochrona jest po tf'ie a to co miałeś zrobić, zrobiłeś.
Oczywiście nikt tu nie uwzględnia, jakie postacie są banowane na rankedach na danym ELO, na low-ELO często jest to właśnie Trynda, Morgana często ogólnie jest banowana, ostatnio GP na ban to już standard.
Powiem tak, ostatnio grałem 20 rankedów i na każdym, podkreślam każdym pierwszy ban to morgana. Wieć jeżeli chcesz pograć sobie morganą to tylko normale :PP
ma baardzo przesadzone dmg z klatki i ulta. Niezniszczalna jest praktycznie dzięki temu spell vampowi.
Szukam bardzo dobrej postaci do poke'owania. Cena nie gra roli.
Hmmm... to może Vayne?
Jest mocna, q daje dość dobry dmg, pasyw z w jest śmiercionośny, a kołek z e bardzo pomaga w ucieczce, z ulta jest fajny bonus do speeda, dmg i niewidzialności, da się nim fajnie uciec.
Vayne ogółem jako Ad carry jest bardzo dobra do zabijania.
Poleciłbym jeszcze Irelke, feednięta miażdży robiona pod offtanka ofc.
Albo Karthus team bije a ty ultem ksujesz ^^ albo wpadasz w TFa i nawet jak zginiesz to jesteś w stanie zabijać
Jeśli chodzi o poke to cały czas miażdży Caitlyn, ale ją chyba masz w swoim składzie, co nie?
Fakt Cait z tym swoim zasięgiem bardzo dominuje mida i inne linie, a ult robi duży dmg, wróg ucieka, robisz ulta i "enemi has bin slejn" ^^
"Hejtuje" osoby , które chodzą na mida ad carry.Ja mogę polecić hmmmmmmmmmm branda , w tf baaardzo dużo robi , jest jeszcze swain z tym swoim ultem , kennen jest też bardzo dobry nawet po nerfie , z ad to polecę lee sina w jungli , jego ganki są bardzo dobre , a carry to graves albo vayne.
Wiadomo że w aktualnym meta game na mida chodzi się AP, na bottom AD Carry + Support, w jungli postać robiąca melee dmg a na topa off-tank bruiser, ale gościu pytał o postacie dobre do poke'owania, czyli pojedynczego "odpychania", taki okresowy harass. Sorry, ale nie wiem co on ma k**wa harassować w jungli =.=
Wiadomo że w aktualnym meta game na mida chodzi się AP, na bottom AD Carry + Support, w jungli postać robiąca melee dmg a na topa off-tank bruiser, ale gościu pytał o postacie dobre do poke'owania, czyli pojedynczego "odpychania", taki okresowy harass. Sorry, ale nie wiem co on ma k**wa harassować w jungli =.=
Wymieniłem 1 junglera a już płaczesz -,-.Sorry ale lee sinem też możesz chodzić linie i harash też jest dobry :X.
Wymieniłem 1 junglera a już płaczesz -,-.Sorry ale lee sinem też możesz chodzić linie i harash też jest dobry :X.
Czym jest harash?
Kennen potrafi poke'ować tym swoim shurikenem i pasywem. Poza tym fajnie męczyło mi się wroga za pomocą Xeratha, jego zasięg pozwala na bicie swoim Q praktycznie bez większej kary (oczywiście nie każdego).
EDIT:
@down: ja wiem że chodzi mu o harass, ale kompletnie nie rozumiem skąd ludziom wzięło się te słówko "harash". Ani to poprawne, ani nic... A co do combo Xeratha to lepiej W-E-Q-R-R-R-Q, jeśli potrafimy trafić
Czym jest harash?Kennen potrafi poke'ować tym swoim shurikenem i pasywem. Poza tym fajnie męczyło mi się wroga za pomocą Xeratha, jego zasięg pozwala na bicie swoim Q praktycznie bez większej kary (oczywiście nie każdego).
Pewnie chodziło mu o harass, niektórzy mówią harash, choć prawidłowo jest harass
Również polecę Xeratha, jeżeli chodzi o poke, a w late game, z full buildem miażdży wszystkich swoim combo (mam tu na myśli E>R>Q>R>R, albo w innej kolejności, w każdym razie, E musi być pierwsze).
Witam !
Ahri czy Shen ?
lubisz tanka - shen, lubisz ap mid - ahri
Głupie pytanie. Dajesz tanka solo top/jungla oraz jedną z najlepszych postaci na ap mid'a i pytasz się, co jest "lepsze". Grasz/będziesz grał rankedy to bierz Ahri bo nie jest mimo wszystko tak często banowana jak Shen (Przynajmniej na low-ELO).
Mógłby mi ktoś polecic jakiegoś championa którym mozna zrobić niezły MORDOR i nieźle się przy tym uśmiać. Myślałem na Shyvanną a wy co myślicie ?