kupić nocturne czy yorica proszę o +/- ;-]
Jakiego bohatera kupić?
Ja pier**le czy Wy k**wa nigdy nie zrozumiecie że to jest zależne od nominalnej pozycji? Kup sobie Annie i jedź pod crita =./=
Hmm,Yorick może być solo/lane jak i junglerem.
Noc to bardziej jungla,ja osobiście miałbym dylemat bo mam oby dwie postacie i naprawde trudno wybrać.
Uzbieraj 12600 i kup oby dwie postacie ;P
Heimerdinger / Leona / Rammus / Shaco / Udyr?
Heimerdinger / Leona / Rammus / Shaco / Udyr?
Heimer dobry w pushu , ale nie przepadam za nim ;x.
Leona tzw.człowiek stun.Tankujesz i stunujesz dobra postać.
Rammus bardzo dobry jungler jak i solo top
Shaco no chyba nie muszę pisać , że to jeden z najbardziej wygodnych junglerów ??
Udyr to samo co rammus
Zależy to też od tego na jakiej pozycji grasz , ale na twoim miejscu wybrałbym udyra.
Jeśli chcesz grać rankedy to na Shaco tylko marnujesz walutę
Jeśli grasz tylko normale to jak najbardziej Shaco Jungle, jedna z najbardziej OP postaci i chyba aktualnie najtrudniejszy do skontrowania w early jungler, potem po zakupie przez 2 członków teamu Oracle zaczyna robić się bezużyteczny - ale przeważnie do takiego momentu nie dochodzi bo już jest nafeedowany, na rankedach chyba na każdym ELO must ban.
A co myślicie o Vayne? ;p
Bo na ostatniej grze 12/2/7 to raczej słaby wynik ;f
Vayne na prawdę dobra AD Carry, co prawda w early trochę mięknie pod naporem np. Graves'a , ale true dmg zadawany w late zdecydowanie to wynagradza. Postać dla ludzi "SZPRYTNYCH", niezwykle mobilna i to chyba jej największy atut. Wysoki dmg w late gamie wynagradza słabe early, także jeśli przez pierwsze 13 min. grzejemy turreta to nic się złego nie dzieje, po prostu tak z nią jest. Jak dla mnie jest to postać za trudna i mimo że coś tam umiem, to średnio lubię nią grać mimo mojej nominalnej pozycji AD Carry
Osobiście mogę się z tobą nie zgodzić, bo vayne w early - oczywiście jak mamy dobrego supporta i odpowiednie runy,da radę i ma nawet spory damage. Jest to świetna postać do harasowania w early, coś ala brand na midzie. Fakt, faktem, jest to postać trudna, ale jak już zakupisz bloodthirster'a i phantom dancer'a, to wtedy taki graves na solo dostaje po "d*pie", głównie dzięki świetnemu ulti vayne. Uważam, że największym atutem tej postaci jest ulti i skill "q" czyniąc ją niezwykle nieprzewidywalną, a zarazem bardzo mobilną. Nie polecam dla osób zaczynających grę, jednak dla graczy średnio wtajemniczonych jak najbardziej.
Po części jednak się zgodziłeś - "JAK JUŻ ZAKUPISZ BF'a I PD'a"
Ciężko na początku, byleby wchodził lasthit, czekamy na gank, czasami coś tam uderzymy. Początkującym graczom jest ciężko, ale osobie ogarniętej z AD Carry i mechanizmem Vayne to bez różnicy. Ale fakt faktem, jej potęga zaczyna się od którejśtam minuty zależnie od ilości ganków, killi i farmy
PAmiętam, żę miałem Vayne 6/0/0 do 5 minuty (na normalu ) ale wysolowałem całą grę. Jak był jakiś problem to bez problemu kładłem 3 przeciwnków. Do tego ma jak dla mnie suuuuuper pasyva, jednego z lepszych. Do tego jesze ult(tak tak, i ghost) i nawet master yi nam nie ucieknie. Silver bolty w early naprawde [ptrafią wkurzyć bo ani podejść do takiej vayne ani nic, knoc back co ucieczek to cudo. Używane również to przybicia do ściaciany. Po Gravesie jest to mój ulubiony AD carry. Osobiście polecam.
Zapomniałem dodać ze później Q ma bardzo mało cooldown więc możemy sie praktycznie turlać dookoła przeciwnika
Gdybym miał wybierac miedzy gravesem a Vayne to definitywnie Vayne. Silver bolty i pasyw w early zmuszają przeciwników to stania z tyłu, no chyba że morgana lub lux na lini(O niewidzialnych nie wspomne). Jeżeli ktos ogarnie to Vayne jest idealnym wyborem.
jak zaczynalem gre w lola mialem wybor mf czy vayne wybralem vayne i nie zaluje:p dzieki Q i W mozna niezle dmg zadac nie zapominajac ze E rowniez wchodzi w silver bolt:P najlepsze staty jakie nia mialem to 25/3/7 ale trzeba ja troche ogarnac bo ja rowniez mialem na poczatku z nia problemy:p
Tyle, ze Graves jest od dominowania w early przez swój chory burst z Q, w late słabnie, gdy vayne nabiera mocy, a mf to słaby pick
Ja vayne zrobilem swoja pierwsza pente ,bardzo fajne ma to ze jak puscisz ulti to Q robi ciebie niewidzialnego.
Co do gravesa lubie go bardziej bo w early cisnie,w late tez wystarczy umiec grac a rozwalisz nawet vayne.
PS Prosze nie odpowiadac zdaniami np. WIdac ze grasz malo w LoLa,vayne jedzie kazdego,jestes slaby itp.. To poprostu moje zdanie.
Właściwe to sądzisz bardzo dobrze gdyż w przypadku AD Carry wiele zależy od zagranego early, jeśli się nafeedujesz to wtedy to Ty ciągniesz drużynę do zwycięstwa a łatwiej przecież się nafeedować Gravesem przez mocne early prawda? : )
Czytam i czytam i zastanawiam się od kiedy Vayne jest mobilna? Może i dobry chase, ale traci dużo jak ucieka :x Mobilny to jest Corki, Ezreal czy Tristana...
Co do samej Vayne świetna postać, ale wymaga ogarniętego supporta i "last hit all the minions" early słabe za to w late bestia.
Corki Ezreal i Tristana mają mogą przeskakiwać przez sciagny. O to Ci chodzi, nie? Vayne jest mobilna, ponieważ podczas ulta wystarczy, że 1 raz użyjesz Q i juz Cie nie znajdą. Niby nie masz szans na ucieczkę, a jednak Ci się udaje. Do tego E(ten cooldown...) więc uciec się da.
Czytam i czytam i zastanawiam się od kiedy Vayne jest mobilna? Może i dobry chase, ale traci dużo jak ucieka :x Mobilny to jest Corki, Ezreal czy Tristana...Co do samej Vayne świetna postać, ale wymaga ogarniętego supporta i "last hit all the minions" early słabe za to w late bestia.
Między innymi dlatego, vayne jest mobilna :
Nocna Łowczyni - Vayne bezwzględnie poluje na złoczyńców. Kiedy porusza się w kierunku wrogich bohaterów, zyskuje 30 jednostek prędkości ruchu.i
Godzina Sądu - zyskuje potrójną premię do prędkości ruchu od Nocnej Łowczynii
Akrobacja - Vayne wykonuje akrobację, starając się ustawić do następnego strzału.
Na pewno większą mobilność mają te postacie, które wymieniłeś, ale Vayne posiada także - praktycznie każdy dps ranged jest mobilny. Nie wprowadzaj początkujących w błąd. To, że ez, trist czy corki mogą "przemieszczać' się przez ściany jest dużym atutem, ale np. graves ma doskok czy vayne "q" - czyniąc je także mobilnymi postaciami.
A więc to znów ja.. Szukam tym razem champa pod AP. Lubie grać Veigarem i Ziggsem (nie wiem czy dobrze napisałem) Myślę ze tyle wystarczy i mi pomożecie w wyborze jakiegoś championka