Jakiego bohatera kupić?

Siemka.Niedługo będę miał 6300ip i zastanawiam się nad champem jakiego kupić.Otóż z racji tego , że ostatnio kupiłem sobie ap , teraz chcę postać na ad , zwłaszcza solo topa (talon , wukong , volibear , riven) , albo też carrego ad.Kogo mi możecie poradzić na solo topa , najbardziej zastanawiam się między riven , wukongiem , a talonem.

Zapomnieliście podać nr. buta, bez tego macie niezbyt sprecyzowane pytania.

Co do champa ad, na solo topa to polecam volibera :) Wg. mnie jest on jednym z najlepszych "solo topowców" w grze ^^

Ja polecam Riven, grałem nią 2 razy na solo topie bez większych problemów. Do do kolegi wyżej i Volibeara to Mapalhite(proszę nie brać tego jako hejting) go kładzie na łopatki już. Wukong też niezły, ale nudny jak flaki z olejem. Zależy czy chcesz mieć frajde z gry i czasem przegrać, czy mieć nudną olepaną, zawsze taką samą gre, ale wygrywać

Mam pytanie czy opłaca się kupić Irelię czy wstrzymać się do "kolejnego Nerfa" w najbliższym patchu? :)

Jakiego nerfa?

Ale ona i tak teraz OP jest, nawet następny nerf nic nie zmieni.

Kupuj ją, to jest maszyna do mielenia wszystkich Carry w Lategame.

morde najlepszy

morde najlepszy

Morde the best late game ale w early sucks.Jak zle zaczniesz to zle skonczysz ;]

Najlepsze na solo jakimi ja lubię grać to:

Master yi

Riven

Teemo

Olaf

Vlad

Lee Sin

Najlepszy tanko support to:

Leona <2 stuny i przyciągniecie się do wroga na bocie jest czasem lepsze niż heale soraki>

Alistar

Maokai

Mordekaiser es #1 en Brazil

P.S.

Maokai to nie support, chyba, ze chcesz robic nowe, nie dzialajace meta

Ja mam ochotę kupić Talona:p Grał ktoś nim? Jak Buildować itd? Jakieś propozycje?

Powiem ci tylko że go posiadam, nawet ze skórką ... pograłem nim kilka meczy i się znudził ... a nastawiałem się na Fun z niego bo silience,slow,ładne ulti z niewidką , można go robić pod AD jak każdego , czyli Miecz dorana,Zapał, infinity,potem tancerz lub krwiopijca itp itd ... albo pod kogoś tam sie ko robiło ale nie pamiętam ;] tak czy siak odradzam aa i to jest assasin więc padasz szybciutko ;P < ja nim padam szybciej niż swoim lofffcianym shaco >

Powiem ci tylko że go posiadam, nawet ze skórką ... pograłem nim kilka meczy i się znudził ... a nastawiałem się na Fun z niego bo silience,slow,ładne ulti z niewidką , można go robić pod AD jak każdego , czyli Miecz dorana,Zapał, infinity,potem tancerz lub krwiopijca itp itd ... albo pod kogoś tam sie ko robiło ale nie pamiętam ;] tak czy siak odradzam aa i to jest assasin więc padasz szybciutko ;P < ja nim padam szybciej niż swoim lofffcianym shaco >

Jeśli padasz szybciej talonem niż twoim "lofffcianym shaco" to twój build jest mierny albo po prostu nie umiesz nim grać.

do talona ten build doran sword , merce , tłuczek , blood , phantom , infinity ,i te 2 itemy to można albo jeszcze jeden blood i yoomu dla max dmg albo coś pod survi

Maokai to nie support, chyba, ze chcesz robic nowe, nie dzialajace meta

Widzisz, najlepsze jest to że w duo możesz zawsze zostawić farmę sojusznikowi a samemu pójść w gold itemy (czasami oczywiście nieco zabierzesz, ale nie mówimy o ściąganiu każdego CS na siłę). Mi się udało (z powodu źle dobranego teamu) zagrać support Jarvanem (i wygrać lane przeciw klasycznemu duo), więc bajki o użytecznych i bezużytecznych supportach nie zawsze mówią prawdę :)

Mordekaiser es #1 en BrazilP.S.Maokai to nie support, chyba, ze chcesz robic nowe, nie dzialajace meta

Niecłuchaj tych ludzi co tutaj piszą, sam widzisz, "mą op skórkę ale sią znudziął".

Jestem veteranem talona, mam nim rozegranych "trochę" rankedów, i jakies 300-400 normali.

Rankedy przed nerfami talona miałem nawet w pewnym momencie w/l 13/0, wszystko z baaardzo dodatnimi statami typo 15/0, 22/1 itp. Po nerfach m. regen i cd, Talon stał się przeciętnym pickiem, nawet powiedziałbym UP, z powodu tego, że prawie nie ma możliwości aby wyfarmić się w early. Talon bez farmy w early jest freekilem do konca gry, za to jak potrafisz się nim nafedoować. (Tzn 150 cs i 2-3 kille w 20 minut), to uwierz, bardziej funowej postaci NIE ZNAJDZIESZ. Ma POTWORNY nuke, nawet AP carry w midgame ci nie dorówna (w late bije więcej od talona, ale talon w late polega na Q skillu, który na moim buildzie wyciąga UWAGA NAWET 2200 dmg w papiery)

Itemki po kolei

Doran Blade>Brutalizer>Ionian Boots>2 Doran>Bloodthrister>Bloodthriister>Yomumu>Infinity Edge

Te itemki są core tzn:

Ionian

2x BT

Infinity Edge.

Nie składaj żadnych Phantom dancerów, jest wiele innych lepszych itemków na talona.

Składając Trinity Force, robimy 2200 DMG Q ciriticalem (około 35-40% szans)

Dwa itemki które biorę na koniec to właśnie TF i Banshee Veil, albo zamiast TF'a można też złożyć Frozen Mallet.

Ostatnie 2 itemki składajcie jak chcecie, nawet te wasze phantom dancery (Talon nie polega na AA aż do Lategame).

Polecam też zamiast BV Last Wshipera

Większość prosów spyta: A gdzie survi?

Otóż... nigdzie, Talon to jednia z niewielu postaci które strzela swojego nuke w Sekunde, zabija 2 osoby. Wtedy możemy albo uciec i za kilka sekund wrócić, albo tłuc się dalej do śmierci. Sam fakt DMGu talona usprawiedliwa jego brak survi.

A teraz + i -

+Świetny mid/lategame

+Najpotężniejszy Singe Target burst nuke (5k!- resy w Sekunde)

+Najpoteżniejszy AOE Burst nuke jaki do tej pory stworzono (do 2-2,5k dmg- Resy w Sekunde)

+Niskie CD

+Przyjemny doskok z silencem (umożliwia wbicie się w AD w milisekundy...

+Chory Lategame... z Q bije niesamowite hity O_o

A teraz minusy.

-Nie farmisz w early, zapomnij o tych wszystkich plusach które napisałem.

-Trudno przeżyć w TF (nie patrzcie na to, wystarczy że umiecie kliknąć QEWR i macie rekompensate ^^)

-Kontrowany w early przez prawie wszystkich solotoperów.

To chyba tyle.

Witam! Jestem początkującym graczem i proszę o pomoc z wybraniem dla mnie dobrego bohatera, którym grałoby mi się fajnie, sprawiałoby mi to przyjemność i który byłby dobry zarówno na krótki jak i daleki dystans ( takiego uniwersalnego ). Również chodzi mi oto aby po dobrej budowie móc wymiatać . Dobrze byłoby gdyby był dość łatwy do opanowania. Mam nadzieje że pomożecie . Pozdrawiam.

Polecam Ci Tryndamere , idzie głównie w Attack Damage, Critical Chance i Attack speed , nie jest papierem, i ma dobre ulti, które pomaga zaliczyć nie jednego fraga, jest na zasadzie RAGE, nie ma many, każdy punkt RAGE zwiększa szansę na kryta, z dobrym builder bez problemu wyciągniesz ponad 800 dmg critem którego będziesz prawie ciągle puszczał, i tniesz przykładową ashe na skilla i 2 hity.

Pograj tymi co są w rotacji. Zobacz jakimi championami gra ci się podoba, a jakimi kompletnie ci nie leży. Rotacje zmieniają się co tydzień, więc powinieneś być spokojnie w stanie sprawdzić wszystkich i mniej więcej poznać swoje preferencje. Pamiętaj też że wszystko może zmienić się z czasem - na początku lubiłem grę Jaxem, a nienawidziłem jakimikolwiek AP Carry (magami), a obecnie AP carry to moja główna rola :)

Witam! Jestem początkującym graczem i proszę o pomoc z wybraniem dla mnie dobrego bohatera, którym grałoby mi się fajnie, sprawiałoby mi to przyjemność i który byłby dobry zarówno na krótki jak i daleki dystans ( takiego uniwersalnego ). Również chodzi mi oto aby po dobrej budowie móc wymiatać . Dobrze byłoby gdyby był dość łatwy do opanowania. Mam nadzieje że pomożecie . Pozdrawiam.

Witaj. Osobiście polecam Ci Annie. Postać jest łatwa do ogarnięcia, ma stuna, trochę wolny attack speed, który jednak nadrabia miażdżącym dmg.

Build:

5vs5

1) Start:

- Buty + 3 potki życia - przeciw postaci, która jest dosyć szybka lub bije spelle spadające na ciebie / wychodzące z ziemi po chwili.

- Doran's Ring - klasyka. HP, AP, Mana regen, czyli wsio, czego potrzebuje Annie do szczęścia :)

- Sapphire Crystal + Potek życia - sam nie lubię tego, ale wiem, że niektóre osoby tak grają.

2) Pierwszy powrót. ~1350 gold

Osobiście, jeśli nie ma żadnego fraga na naszym lane dla nas / dla przeciwnika powinniśmy wyfarmić 1350 golda okolo 4/5/6lv. Zależy od ilości las hitów :)

Wtedy kupujemy:

- Jeśli idzie nam dobrze i nie mamy problemów z dominacją lane'a - Sapphire (jeśli nie kupiliśmy na początku) Crystal / jeśli kupiliśmy to Ruby Crystal + Blasting Wand.

- Jeśli dostajemy po tyłku, to Catalyst the Protector + 2gi Dorans Ring (:> Lubię to!)

3) Dalej powinniśmy kupić Sorcer's Shoes + złożyć Rod of Ages.

4) Rabadon's Deathcap

5) Jeśli idzie nam dobrze, to chcemy, żeby szło nam jeszcze lepiej! Czyli mooooooreeee AP please :).

Gdy przeciwnicy budują magic resista -> Void Staff

Jeśli nie, to osobiście polecam Abyssal Scepter / Rylai's Crystal Scepter -> Void

3vs3

1) Doran's Ring

2) Pierwszy powrót buty + jeśli nas stać Blasting Wand / jeśli nie -> Doran's Ring

2.5) (jeśli nie kupiliśmy, to teraz Blasting Wand)

3) Doran's Ring

4) Doran's Ring

5) Rabadons Deathcap

6) Giant's Belt

7) Rylai's Crystal Scepter

8) Koniec gry... :)

Porady:

- Co 5 użyty skill ma się stuna

- Tibbersem można sterować klikając lewy alt + LPM

- Last hit w miniona ze skilla Q nie zabiera many, używaj tego

Skille:

Osobiście preferuję Ignite + Flash / Ghost (jeśli nie masz flasha).

Q->W->Q->W->Q->R->Q->W->Q->W->R->W->E->E->E->R->E->E

Czyli jak najwięcej dmg :)!

Runy:

Marki 9x Magic Pene

Seal 9x Mana Regen / sec flaty

Glyphy 9x AP

Quinty 3x AP

Mastery Trees:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/mastery-tree-planner#&tree1=0-0-4-0-0-4-0-0-0-1-3-0-0-4-0-4-1&tree2=0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&tree3=1-0-3-0-4-0-0-0-0-1-0-0-0-0-0-0&v=2

Powodzenia :)!