Jakiego bohatera kupić?

@up

"troche wolny attack speed"

heh no ciezko aby ap nuke mial duzy.. :P

Runy:Marki 9x Magic PeneSeal 9x Mana Regen / sec flatyGlyphy 9x APQuinty 3x AP

Według mnie powinno się wiziąść:

Seals 9x Armor

Glyphs 9x Magic Resist/Magic Resist at 18lvl

Daje nam to większe survi przed junglerami oraz troszkę w późniejszej fazie gry gdyż Annie AP Nuker/AP Carry jest szybko focusowany by Talon Wukong WW itd.

Takie moje zdanie.

Gangplank czy Anivia, moglibyście wypisać + i - tych postaci ?

Obie nie mają ze sobą nic wspólnego, więc nie wiem dlaczego masz dylemat... Wolisz maga z prostą i chorą wręcz farmą - bierzesz Anivię, wolisz melee z cholernym critem i ranged skillem - bierzesz GP. Ciężko tu coś doradzić, rly.

Gangplank

Plusy

-Małe Cd

-Wielki DMG

-Ultimate na całą mape

-Stunowanie go jest nie

efektywne ponieważ ma 'W'

Minusy

-To jak dobry bedzie gp zależy

od itemkow jakie posiada

-Bije go wiekszosc postaci, ktore

maja umiejetnosci na odległość

-Jeżeli nie trafisz jego ultimate'a

precyzyjnie to tylko je zuzyjesz

Anivia

Plusy

-Ma bardzo dobry pasyw

ktory daje ci 2 zycia

-Jezeli trafisz przeciwnika

jakims czarem to masz podwojny

Dmg z 'E'

Minusy

-Potrzeba troche skilla

zeby kogos zestunowac

-Jej 'W' to bron obosieczna

poniewaz zle uzyta przegrywa gry

-Bardzo mano-zerna

Według mnie powinno się wiziąść:Seals 9x ArmorGlyphs 9x Magic Resist/Magic Resist at 18lvlDaje nam to większe survi przed junglerami oraz troszkę w późniejszej fazie gry gdyż Annie AP Nuker/AP Carry jest szybko focusowany by Talon Wukong WW itd.Takie moje zdanie.

Kto co lubi :) Mi zależy akurat na przewadze w early lane game.

Jeśli na mida to anivia , jeśl nie to gp.

Fizz czy Kennen?

Szukam dobrego maga, z tych droższych. Ogólnie to chciałem zbierać na Fizza, ale przecenili Kena i mam dylemat. Co do Fizza, to boję się, że mi się szybko znudzi. Nigdy nim nie grałem. Za to Kenem grałem, i wydaje się interesujący.

Prosiłbym o jakieś + i - Fizza i ewentualnie Kennena. Builda sam ogarnę. Obydwie postacie są podobne.

Do Teamfightów polecam Kennena. Wpierdzielasz się ultem i każdego stunuje. Mini speed. Masowe porażenie. Choć najszybciej focusowany.

Moim skromnym zdaniem w TF:

Kennen > Fizz

w lane game

Kennen > Fizz

w gankach

Kennen > Fizz

ulti

Kennen > Fizz

Kennen 4:0 Fizz :)

Zapomniałem dodać, nie chodzi mi głównie o TF w late, ale chodzi mi bardziej o lane game, żeby mógł harassować i żeby mógł się długo utrzymać (np. Heimerdinger, trzyma się nieźle na lane + może często harassować). Ale chodzi mi też o to, żeby mógł wyciągnąć przynajmniej doubla :P

Polecam fizza jak najbardziej, kupisz shena robisz combo i kolesia nie ma :D.

Nie składaj żadnych Phantom dancerów, jest wiele innych lepszych itemków na talona.

Ehem,co prawda Talon to caster ale uwierz mi ze chociarz jednego naprawde sie oplaca,

Co z tego ze masz 2x bloody i frozena jak masz 1.0 atk speeda i do tego 0 kryta?

Ja tam robie sie nim doran-berki-yomuu-zapal-blood-widmo-i potem cos na survi albo dmg,zalezy jak gra leci.

@BlastBlue

Skoro lane to Kennen. Wali dysta, harass dobry, a z passywa możesz wycisnąć 4 stuny w skill combo. Ale to trzeba refleksu.

Chyba kupię Kennena. Mam już 2.4k IP to szybko uzbieram. Sprawdzałem już Kennena, i jednak będzie dobry. Dzięki za odpowiedzi.

Niebawem wrócę z kolejnym dylematem :D

Ehem,co prawda Talon to caster ale uwierz mi ze chociarz jednego naprawde sie oplaca,Co z tego ze masz 2x bloody i frozena jak masz 1.0 atk speeda i do tego 0 kryta?Ja tam robie sie nim doran-berki-yomuu-zapal-blood-widmo-i potem cos na survi albo dmg,zalezy jak gra leci.

Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie :blink:

Talon to Caster, on ma zabijać ze SKILLI, w late szczególnie z Q, 2k cryta rekompensuje nam mały AS...

Jak już coś co daje AS to tylko i wyłącznie Trinity Force...

Anivia:

+ Bardzo dobry nuke w early, jesteś w stanie zabić przeciwnika wsadzając mu dwa razy sopla w ... :)

+ pasyw, jak się ogarnie to można zrobić tak ze cię creepy zabiją pod turretem i się uleczysz na makasa :)

+ pasyw, na 18 lvl dodaje Ci troche arm i mr, kiedy jesteś jajkiem wszyscy Cię zaczynają focusować, żeby cię dobić, a twój ad carry ma czas na rozkręcenie się

+ Ulti, Dobrze farmi creepy, aplikuje lekkiego slowa

+ Dobry AoE stun

+ Ściana daje wizje

+ jak masz łezkę to ulti daje 4 many przy włączeniu i wyłączeniu :P

- duży delay na atak i wolne pociski co sprawia że do 6 lvl wcale creepów się tak łatwo nie farmi

- słaby mid game związany z Różdżką wieków która jest obowiązkowa na anivie a jak wszyscy wiedza jest to oitem niesłychanie spowalniający nuka :)

- Brak jakichkolwiek bonusów do movement speeda

- łatwo uniknąć stuna jak się kupi na pierwszy item buty

- łatwo skontrować postaciami które mają blinka np. Talon, Katarina (teraz mi powicie ze katarina useless bo jest tier 4, ale kontruje anivie :P)

- zjada dużo many ;)

- nie da się wyłączyć wcześniej ściany, sytuacja moze się nagle zmienić i mozesz przyblokowac sojusznika

narazie mi tyle do głowy wpadło :P

Witam szukam postaci za 6300pz do niezłego ,,killania'' przeciwników. Preferuje:Akali,Tryndamere,Xin Zhao,Shaco.Nie lubie:Tanków.

Witam, jakiego assassina za 3150 najlepiej kupić?, zastanawiam się nad Akali, Kassadinem, bądź Pantheonem.

Najbardziej polecam Pantheona. Dobre skille, pasyw blokujący atak, ulti przydatne w tf lub do przemieszczania się (lepsze było jak na całą mapę). Ja go bym nie nazywał assasinem tylko Tank/DPS gdyż na niego lepiej budować itemki na hp i dmg. Jest wtedy wytrzymały i kosi wszystkich.

Build:

-Doran Blade

-Mercurki

-Brutalizer

-Warmong

-Frozzen

-Atma

-IE (po sprzedaniu dorana)

-Bloodjakiśtam na dmg i lifesteal (po sprzedaniu brutalizer'a)