Jakiego bohatera kupić?

Witam szukam postaci za 6300pz do niezłego ,,killania'' przeciwników. Preferuje:Akali,Tryndamere,Xin Zhao,Shaco.Nie lubie:Tanków.

Wszystkie postacie z tych wymienionch nie sa za 6300 xd.

Ja ci polecam nocturne,ma bardzo dobre ulti (do gankowania rowniez), dodatkowy damage na Q i feara na E oraz tarcze co blokuje skille.

Jak noc ci sie nie spodoba to tez polecam ci fiore,jej ulti to poprostu MOC.

on preferuje te postaci a chce kupic jakas za 6300 idioto

Polecam cassio lub Irelie, flore

Mam problem z wyborem postaci.

Otóż zaraz stuknie na moim koncie w Lolu sumka 6300 IP i nie mam pojęcia kogo kupić.Od razu mówię nie podsuwajcie pomysłów z tankami lub AP.Grać tankami lubię ale na tą chwilęnie mam ochoty.AP odpada od razu.Assasyni średnio.Mam już talona, akali.Lubię grać offtankami, zastanawiałem się nad renektonem, hecarim ewentualnie sejuani.Olafa już posiadam :P

Mam problem z wyborem postaci.Otóż zaraz stuknie na moim koncie w Lolu sumka 6300 IP i nie mam pojęcia kogo kupić.Od razu mówię nie podsuwajcie pomysłów z tankami lub AP.Grać tankami lubię ale na tą chwilęnie mam ochoty.AP odpada od razu.Assasyni średnio.Mam już talona, akali.Lubię grać offtankami, zastanawiałem się nad renektonem, hecarim ewentualnie sejuani.Olafa już posiadam

zalezy czy chcialbys od czasu do czasu pojunglowac tym offtankiem, jesli tak, to najlepszym wyborem bylby hecarim, jesli nie to renekton, w sumie sejuani za dobra nie jest, przynajmniej nie widzialem zadnej dobrej, moze to kwestia ogarniecia, nie wiem ;p

Mam problem z wyborem postaci.Otóż zaraz stuknie na moim koncie w Lolu sumka 6300 IP i nie mam pojęcia kogo kupić.Od razu mówię nie podsuwajcie pomysłów z tankami lub AP.Grać tankami lubię ale na tą chwilęnie mam ochoty.AP odpada od razu.Assasyni średnio.Mam już talona, akali.Lubię grać offtankami, zastanawiałem się nad renektonem, hecarim ewentualnie sejuani.Olafa już posiadam

Riven jest dobra na solo topa, nie grałem nią zbytnio więc za wiele nie powiem. Shyvana daje rade w jungli, na solo topie też sprawdza się nie najgorzej. Miesiąc temu napisałbym Irelia ale teraz dostała nerfa, nadal jest dobra na topa ale to nie to samo co było kiedyś. Jarvan IV też dość dobry jungler/solo top. Rumble bardziej ap/off tank ale na topa też sie sprawdza

Nie nawidze i nie potrafię junglować.Dla mnie jungla to tylko strata dla drużyny i szybka strata 1 wieży.Przynajmniej ja tak sądze.Riven fajna postać ale nie dla mnie.Hecarim albo Renekton.

Szybka strata jednej wieży? Damn, bitch, Wy gracie meta game bez jungli rozumiem? MWAHAH, GZ.

Niech nigdy Ci nie przychodzi na myśl zmienianie serwera na West, ok?

Polecam Hecarima, postać bardzo dobra tylko szkoda że dostała nerfa zanim wyszła O_o. Hecarim nadaje się zarówno na jungle jak i na linię, chociaż dla mnie gra na linii to marnowanie jego potencjału do ganków ale mam kolegę któremu gra na linii wychodzi bardzo dobrze. Myślę że to sprawa gustu. Co do Renektona to niewiele nim grałem, ale raczej jest postacią liniową.

Nie nawidze i nie potrafię junglować.Dla mnie jungla to tylko strata dla drużyny i szybka strata 1 wieży.Przynajmniej ja tak sądze.Riven fajna postać ale nie dla mnie.Hecarim albo Renekton.

Po to jest jungle żeby gankował. Jak myślisz, jeśli 2 gości z wyższym lvlem nagle zaatakuje ten duo top, to kto wyjdzie na tarczy? Poza tym jungle może gankować mida i bota, a to uniemożliwi odpowiednim champom się nafarmić.

A wieża zbyt szybko nie padnie, wystarczy dobra kontra (np. kto przepchnie dobrego Vlada czającego się pod własną wieżą?) :)

Pytanie Cassio czy anivia. Chodzi mi o potencjał w late game.

cassio

Cassiopeia

Szybka strata jednej wieży? Damn, bitch, Wy gracie meta game bez jungli rozumiem? MWAHAH, GZ. Niech nigdy Ci nie przychodzi na myśl zmienianie serwera na West, ok?

Skąd wiedziałem, że trafie na jakiegoś pro elo koksa ogara, który mnie zjedzie za to, że mam inne zdanie niż twoje.Damn biatch twój post nie jest nawet na temat ,,Jakiego bohatera kupić" swoje zdanie zachowaj następnym razem dla siebie.Może i jak ktoś jungluje ganki są dobre ale i tak wole grę na linii.

Chyba nadszedł czas zacząć zmieniać swój pogląd na temat jungli, jeżeli chce kupić hecarima.A tak btw często wychodzi tak(przynajmniej jak ja gram(często nie znaczy zawsze)że jungler jest do tyłu i z lvlem i z eq.)

plusy i minusy renektona, talona, maokaia.

Z góry dzięki

Skąd wiedziałem, że trafie na jakiegoś pro elo koksa ogara, który mnie zjedzie za to, że mam inne zdanie niż twoje.Damn biatch twój post nie jest nawet na temat ,,Jakiego bohatera kupić" swoje zdanie zachowaj następnym razem dla siebie.Może i jak ktoś jungluje ganki są dobre ale i tak wole grę na linii.Chyba nadszedł czas zacząć zmieniać swój pogląd na temat jungli, jeżeli chce kupić hecarima.A tak btw często wychodzi tak(przynajmniej jak ja gram(często nie znaczy zawsze)że jungler jest do tyłu i z lvlem i z eq.)

Jungle bez ganków (udanych) oczywiście będzie nieco z tyłu. Rzecz w tym że gdy puścisz ludzi 2-1-2 to na topce masz albo drugiego supporta (więc itemów nie ma), albo obaj mają okrojone CS bo sobie nawzajem je kradną (czyli krótko mówiąc oboje będą w plecy). Za to przy jungle jest większa szansa na to, że trzy osoby w teamie będą mocno wyfarmione, podczas gdy junglerzy nie będą zbytnio od nich odstawać. Równie dobrze można stwierdzić że gra carry-support na bocie to staromodny pomysł, ale to daje dość duże efekty - na tyle duże, że lepiej tak grać niż nie grać. Zresztą, skoro uważasz że jungle to marny pomysł to czemu do tej pory żaden team ze światowej czołówki się z tego nie wyłamał? Nie mów tylko że mają zbyt skostniałe spojrzenie na grę, bo przed M5 jakoś AD Kennena albo jungle Mundo zbyt często na turniejach nie widywałem (a potężnych buffów nie dostali).

Oczywiście, czasem duo top pozamiata solotopa tak że nie będzie co zbierać. Ale nie zawsze, ba - w większości przypadków przy przeciwnikach na co najmniej równym poziomie to może być równoznaczne ze strzałem w nogę.

Jeśli chodzi o potencjał w late, to chyba cassio, ale z drugiej strony ult anivii tak ładnie kosi całe spore fale minionów że obrona turreta staje się banalna.

Mam 4800 IP(PZ) kogo kupić ? Kennen czy może zbierac do 6300 i kupić Ziggs'a ?

Kennen pod normale i rankedy jest dobry, ziggs, tylko na rankedy ponieważ jest uzależniony od bluebuffa z którym robi nieziemskie dmg.

plusy i minusy renektona, talona, maokaia. Z góry dzięki

Talon:

+ Dobry na mida (anty mage)

+ Ogromny Burst na papierowych championów

+ Ulti użyte z mózgiem może uratować d*pę

+ Dość dobra farma

- Dość duże cd

- Potrzeba farmy/feeda by coś robić w późniejszej grze

- Talon który dostał CC = Talon który nie żyje

Talon Cassio czy Vladimir ?

Zależy na co jeżeli chcesz utrzymać się długo na lini to Vladimir.

Jeżeli wolisz być assasynem to Talon

Jeżeli chcesz mieć mocnego maga ze stunem wybierz Cassio.