Jakiego bohatera kupić?

Hmmm zależy mi bardzo na tym, aby postać umiała skontrować dosyć sporą liczbę champów, żeby miała coś dmg.

Hmmm zależy mi bardzo na tym, aby postać umiała skontrować dosyć sporą liczbę champów, żeby miała coś dmg.

Irelia - przy dobrym buildzie dmg spory i spora liczba hp/resistów

Talon.Uniwersalna postać.Akurat także go kupiłem lecz bardzo dawno.Duży dmg ulti bardzo mały cooldown(18 lvl-50sek).Łatwo nim uciec z trudnych sytuacji.

Kupiłem przedwczoraj irelie i byłem w 1-szej grze na solo topie. Przeciwnicy na topie mieli talona i irelie. Gdyby jungler łaskawie robił ganki to na ludzie byśmy ich zjechali. Sam się pokusiłem czasem o jakiś atak to gdyby nie exhausty i flashe to na luzie zdobył bym double killa z dobrym buildem. Także irelie polecam nawet po ostatnim nerfie. Co do Cassio bo ją Tobie polece z tej trójki co napisałeś. Po wzięciu blue może spamować spellami jak oszalała. Według mnie jest to najlepszy pick na mida. Do tego obszarowy stun. Powtórze, ale w teamfightach Cassio spamuje spellami np. w takiego AD carry, który po 3 sek. musi uciekać.

plusy i minusy renektona, talona, maokaia. Z góry dzięki

Talon-Duży dmg, łatwo nim uciec, hmmm.W teamfightach bez wjazdu z ulti jest kupą i szybko padnie.

Renekton-offtank, duży dmg brak many (ma furie)Gdy będziesz miał ponad 50 furii skill którego użyjesz dostaje bonus do dmg, lifesteala.Wszystkie skille do ataku oprócz ulti.Ulti-dostajesz bonus hp i dm

2x up wypróbuj cho gatha na midzie - nie ma na niego mocnych:)

2x up wypróbuj cho gatha na midzie - nie ma na niego mocnych:)

Cho gath na midzie w late game dobry, w early łatwo się na nim nafeedować.

Kogo wybrać: Cassiopeie, Ahri, Karthusa, czy moze LeBlanc. Ahri juz grałem sprawowała się dobrze, lecz wydaje się troche słaba i te skillshoty... Najlepiej byłoby gdybyście uzasadnili swoją odpowiedź.

Hmmmmmm.Cassio grałem tylko jeden raz, jak była darmowa tzw. spam for fun ;p.Karthus to dobra postać, która posiada wieeelkiego dmg no i ten ult jest przydatny.Leblanc, to postać najłatwieszja z tych których wymieniłeś (funnu z gry nie ma).A arhi to według mnie kozacka postać.True dmg z q taunt i ult do ucieczek/dobitek.

Karthus

+Dobry dmg

+Slow

+obszarowy dmg

+ult

-papierowy

-na midzie dużo postaci go kontruje

Leblanc

+Dmg

+dobra do ucieczek

+carrego ściąga na 2-3 strzały

+Są chyba 2, albo 3 postacie które ją kontrują

-w team figcie zabijasz 1 postać i uciekasz (cd)

Ahri

+Ulti dobre do ucieczek i dobitek

+mało postaci ją kontruje

+taunt

+ma też dobrego dmg

-nie znalazłem

Szukam tanka max 3150 ip. Chciałbym dużo cc, dobry dmg(jak na tanka). Nie mam na razie żadnego, poza Nasusem(offtank), ale on zależy mocno od farmy. Tak więc chcę pure tanka. Proszę o + i - .

Myślałem nad Shenem i Alistarem. Mogą być też inni.

Shen będzie dobry. Ma fajne ulti, dużo razy można uratować naszego cennego carry czy castera :D Jeśli chodzi o dużo cc to Rammus jest fajny, można nim pójść do jungli jak i na solo topa, gdzie wszędzie się dobrze spisuje ^^

witam zastaniawiam sie nad kupnem ireli i niewiem czy warto gralem kilka razy przeciwko niej to troche slabo jej szlo:p

Szukam tanka max 3150 ip. Chciałbym dużo cc, dobry dmg(jak na tanka). Nie mam na razie żadnego, poza Nasusem(offtank), ale on zależy mocno od farmy. Tak więc chcę pure tanka. Proszę o + i - .Myślałem nad Shenem i Alistarem. Mogą być też inni.

Malphite-1350ip

Ma super pasyw ,z dużym armorem moze ruszyć w środek bitwy swoim ultimatem a reszte dać dokończyć drużynie.

Ma CC i ogólnie jest ciężki do ubicia.

witam zastaniawiam sie nad kupnem ireli i niewiem czy warto gralem kilka razy przeciwko niej to troche slabo jej szlo:p

Hmmmm.Irelia to dosyć trudna postać.Pamiętam, jak po zakupie wgl nią nie ogarniałem.Ale po paru grach gra robi się przyjemna.Zawsze zanim wbijesz w przeciwnika odpalasz skilla na W, którego maxujesz na start.Jeżeli przeciwny team cię gankuje, to (moim zdaniem)odpalasz ulta, aby mieć większe szanse na przeżycie.Jest to ogółem bardzo dobra postać, ale największe problemy ma z olafem (ubiera się ją pod resisty), udyrem (na ogół dobra postać na topa), akali (spell vamp....).Po "ostrym nerfie life steala i cdr ulta" irelia dostała buffa(takie pierdoły, więcej ad na start, lepszy health regen i jeszcze 10 sek cdr).Jeżeli jednak ją kupisz, podam ci build:

-Dorans shield (kiedyś kupowałem buta i 3 potki, ale dorans shield bardziej OP na start)

-Mercury

-tutaj zależy czy masz na lini ap czy ad, jeżeli ad to armor, a jeżeli ap to szata na resi

-wits end

-jeżeli ci dobrze gra idzie to kupujesz trinity force, zaczynając od phage, a jeżeli nie to guardian angel.

-trinity/guardian zależy co pierwsze kupiłeś

-banshee/thornmail/sunfire

-po shieldzie banshee/thornmail/sunfire.

Zastanawiam się nad kupnem wukonga badź vladimira. Może ktoś mi podać plusy i minusy tych postaci ? ;)

Witam ludziska.

Właśnie zbieram sobie całkiem niezłą sumkę IP, i myślę nad kupnem czegoś z ,,wyższej półki,, .

Jak narazie, wypatrzyłem sobie dwie postacie, a mianowicie Kog'Maw, oraz Ziggs.

Pytanie brzmi, którą lepiej kupić?

Co do mojego stylu gry to, mój ulubiony lane to mid, lubie zadawać ogromne dmg, a mój styl gry jest różny, chociaż raczej agresywny, i aktywny.

Mam nadzieję, że mi pomożecie, prosiłbym może o skomponowanie jakiejś tabelki w stylu ,,+ i -,, :)

Cassio czy Fizz?

Zastanawiam się nad kupnem wukonga badź vladimira. Może ktoś mi podać plusy i minusy tych postaci ?

To tak.Vladimir jest teraz darmowy, więc na to pytanie odpowiesz sobie na to sam, a co do wukonga, to jest to jedna z lepszych postaci na solo topa.Mało która postać go "zmiecie"

Witam ludziska. Właśnie zbieram sobie całkiem niezłą sumkę IP, i myślę nad kupnem czegoś z ,,wyższej półki,, . Jak narazie, wypatrzyłem sobie dwie postacie, a mianowicie Kog'Maw, oraz Ziggs. Pytanie brzmi, którą lepiej kupić? Co do mojego stylu gry to, mój ulubiony lane to mid, lubie zadawać ogromne dmg, a mój styl gry jest różny, chociaż raczej agresywny, i aktywny. Mam nadzieję, że mi pomożecie, prosiłbym może o skomponowanie jakiejś tabelki w stylu ,,+ i -,,

Do twojego opisu idealnie pasuje ziggs.Miota DMG i gra się nim agresywnie, ale na początku jest papierowy.

Cassio czy Fizz?

Cassio ma dobry harash, ale fizz dobre combo.

Cassio ma dobry harash, ale fizz dobre combo.

Czym jest ten "harash"?

A co do pytania. Cassiopeia skupia się na obrażeniach DoT (damage over time - dwie trucizny, a Twin Fang [jako skill celowany] przy zatrutym celu prawie nie ma cd, co praktycznie robi z niego kolejny skill DoT) i ciągłym męczeniu wroga, podczas gdy Fizz skupia się bardziej na doskoku, całkiem mocnym uderzeniu i wycofaniu się zanim ten odda. Podejście do sprawy jest dość podobne, ale nie identyczne - styl gry jednak nieco się różni. I tak, możliwe że co do Fizza coś pokręciłem - nie jest to postać w moim stylu, więc unikam grania nim :)

Czym jest ten "harash"?A co do pytania. Cassiopeia skupia się na obrażeniach DoT (damage over time - dwie trucizny, a Twin Fang [jako skill celowany] przy zatrutym celu prawie nie ma cd, co praktycznie robi z niego kolejny skill DoT) i ciągłym męczeniu wroga, podczas gdy Fizz skupia się bardziej na doskoku, całkiem mocnym uderzeniu i wycofaniu się zanim ten odda. Podejście do sprawy jest dość podobne, ale nie identyczne - styl gry jednak nieco się różni. I tak, możliwe że co do Fizza coś pokręciłem - nie jest to postać w moim stylu, więc unikam grania nim

Harash, źle napisałem, miałem na myśli harass to tak jak napisałeś męczenie wroga skillami z małym cd, bądz nie co większym z dobrym DMG.Styll gry cassio, a fizza bardzo się różni....Tak jak napisałem fizz skupia się na tym, aby wyeliminować wroga w parę sekund, a cassio skupia się na harassu (skille DoT), aby potem bezpiecznie wyeliminować przeciwnika.

Agresywny styll gry=fizz

Spokojnieszy tryb gry=cassio

Według mnie fizz na midzie niszczy wszystko, chociaż nie powiem, że cassio jest słaba, bo to też jeden z lepszych picków na mida.