Cassio siłą rzeczy też jest całkiem agresywnym champem, małe koszty many i łatwe trafienie z Q to coś co się bezwzględnie egzekwuje na każdym wrogu (bo jeśli przeciwnik może nas zburstować jakimś combo, to my musimy być krok do przodu i zbić go tak żeby nie zdążył nas ubić zanim my nie ubijemy jego). Ale fakt faktem, Fizz zawsze wyglądał mi na bardziej chętnego do bezpośredniej walki niż cassio.
Jakiego bohatera kupić?
Hej Zastanawiam sie Kogo Lepije Kupic Tryndamere Czy Jax ? Wymiencie dlaczego Prosze o szybko Odp ;P
Tryndamere useless bo strasznie łatwo go skontrować ignitem + armorem, a Jax jest bardziej wszechstronny - możesz robić w ch*ja enemie tanków nawet
IMHO teraz lepszy jest Jax.
jax, mozesz nim zaczynac walke, ma stuna, resist + armor na ulti, combo q+w+sheen+ulti robi tak potezny dmg, ze to masakra, trudny do kontry.
Witam!
Mam problem odnośnie LoL'a, gdyż nie mogę się zdecydować jaką postać kupić. To tak może trochę informacji ;d.
1.Lubie postacie, które zadają ogromny damage.
2.Na dystans czy na odległość to nie ma znaczenia, chyba że nie ma dużego damage.
3.Dobrze aby była dobra w rozgrywkach a nie tak jak ostatnio kupiłem Talona i nie szło grać ;\
To tyle z wymogów ;D
Czyli szukasz czegoś co robi : ,,Tons of Damage'',
Od siebie polecam:
- Akali (single target burst)
- LeBlanc (single target burst)
I ogólnie wiekszosc casterow (dla bursta), lub jakiegokolwiek dobrze zbudowanego AD...
Nawet Soraka AD moze robisz niezly dmg..., musisz sie bardziej sprecyzować....
Czyli szukasz czegoś co robi : ,,Tons of Damage'',Od siebie polecam:- Akali (single target burst)- LeBlanc (single target burst)I ogólnie wiekszosc casterow (dla bursta), lub jakiegokolwiek dobrze zbudowanego AD...Nawet Soraka AD moze robisz niezly dmg..., musisz sie bardziej sprecyzować....
Dodam jeszcze tylko, że postać musi dawać obie radę sama i ma być to mag
A co? Akali i LB to nie magowie? I nie dają sobie same rady? Duży dmg( burst) to mają magowie, inne postacie też maja dmg ale nie burst i nie zjadają postać w 2 sek. chyba, że talon, którego nie ogarniasz..
Zeby nie było offtopu to LB, Akali, Anivia, Viktor, itp itdeee
Dodam jeszcze tylko, że postać musi dawać obie radę sama i ma być to mag
Żaden carry nie da sobie rady sam jeśli nie pomoże mu team. Przynajmniej dopóki nie wyprzedza przeciwnika 10 killami i ma dość dobrą farmę w early game. Możesz wytrzymać chwilę, ale mag który wytrzyma solo? Nie ma takiego chyba.
Poza tym ciężko powiedzieć co dla ciebie oznacza dobry, skoro Talon jest dla ciebie słaby - ta postać potrafi czynić cuda, serio. Jeśli chodzi o dobre obrażenia, to znajomy mówił że de facto to taki Xerath ma jeden z największych DPS w grze jeśli trafia skillami, ale dość łatwo go skontrować. Podobnie (ze skontrowaniem) masz z Veigarem, ale jeśli ci się uda utrzymać lane to w late zadajesz obrażenia będące w stanie niszczyć tanków (oczywiście zakładając że posiadasz DFG i parę itemów pod AP). Tak samo spory burst masz u Annie, dobrze wyprowadzone combo Ryze w mid jest w stanie zadać spore obrażenia podobnie jak LB w early... przykłady można mnożyć.
A co? Akali i LB to nie magowie? I nie dają sobie same rady? Duży dmg( burst) to mają magowie, inne postacie też maja dmg ale nie burst i nie zjadają postać w 2 sek. chyba, że talon, którego nie ogarniasz..Zeby nie było offtopu to LB, Akali, Anivia, Viktor, itp itdeee
nie Akali nie jest magiem ;d
nie Akali nie jest magiem ;d
Jest magiem walczącym wrecz i to na dodatek assasynem, co prawda musi podejść do przeciwnika, ale i tak zadaje wielki magic dmg jak robisz pod ap. Hybryda to inna sprawa.
żeby nie zakładać towego tematu ja zapytam: jaka postac kupic za 3k? mialem zamiar kupic nidalee a ze ona byla niedawno w rotacji to ja wyprobowalem i masakra... dziwna jakas jest(bez urazy tym ktorzy nia graja) wiec prosil bym o porade. przypadly mi do gustu:
-fiddlestick(moj nr 1 najlepsza postac)
-caitlyn
-nocturn
-garen
-tryndamare
- kassadin
myślałem o akali skile calkiem niezle... jak myslicie na da sie( ja bardziej wole magow)
Za 3150 polecam tylko Katarine i Akali.
Poza kassadinem postacie, które podałeś nie są za 3150, więc nie wiem jak mam Ci poradzić.
Caitlyn - jak dla mnie typowy AD carry. Bez fajerwerków.
Nocturn - najlepszy jungler, super ganki, łatwa penta. Na linii też daje rade. Polecam jak najbardziej.
Garen - zależy od buildu. Albo dobry tank, albo duży dmg Nie jest to czesty pick.
Tryndamere - czysta epickość. Ale jak dostanie exhausta(czy jak to się tam pisze) to leży i kwiczy. Jednak i tak go polecam.
Kassadin - niby ma bursta, ale nie tak dużego jak Akali czy LB. Także polecam kupić kogoś innego.
Co do Akali - bum, bum, bum i nagle przeciwnik albo nie żyje(caster/AD), albo nie ma 3/4 HP(tank). Dla mnie jedna z najlepszych postaci. Bardzo fajna, przydatna. Nie jest magiem, ale robi magic dmg. Buduje się ją pod hybryde. Jak w lategamie dokupimy jeszcze czapke na AP(nie wiem jak sie nazywa) to zniczszymy każdego.
@kamikadze112
podalem postacie ktore mi sie podobaja myslalem ze to moze pomoze jakos w wyborze innych postacie ale tam....
to wyproboje sobie akali. niewiem czy ja kupywac jeszcze sie zastanowie poogladam filmiki, ale dzieki zacheciles mnie do niej
PS. Katarine juz mam i jest calkiem niezla :]
Akali żądzi! teraz to moj nr 1. nie polecam robic z niej hybrydy. ja robie AP i jezdze! szkoda ze niema czegos wiekszego do leczenia jak fiddlestick(czerpanie) ale od czego sa potki dzieki ze mi ja poleciles. polecam akali "fanom" gra zabojca. to tyle
Akali żądzi! teraz to moj nr 1. nie polecam robic z niej hybrydy. ja robie AP i jezdze! szkoda ze niema czegos wiekszego do leczenia jak fiddlestick(czerpanie) ale od czego sa potki dzieki ze mi ja poleciles. polecam akali "fanom" gra zabojca. to tyle
akali hybryda była dobra przed nerfem Gunblade, postać bardzo dobra na elo 1300- jako AP.
Jak na normalach masz trochę więcej winów niż losów to własnie na takim elo jesteś.
Postacie które wygrywają gry na pewnym elo :
master Yi elo 1100-
katarina elo 1200-
akali elo 1300-
kassadin elo 1400-
lee sin elo 1300 do 1600
@up
Ehh,to nie jest w LoLu tak ze np. Grasz na 1100 elo to Yi najlepsza postac i kazdego jedzie.
Licza sie tylko i wylacznie umiejetnosci gracza. Co za tym idzie:
-Dobra farma
-Umiejetnosc poslugiwania sie postaciami i skillami
-Wiedza o itemach,co kupic itp.
-Wiedza jak np. wyrollowac jakas postac.
Pograj sobie z 3-5 razy na 1000-1100 elo,potem 3-5 normali i 3-5 razy na TRUDNYCH botach,i powiedz nam gdzie najlepiej graja :>
akali hybryda była dobra przed nerfem Gunblade, postać bardzo dobra na elo 1300- jako AP.Jak na normalach masz trochę więcej winów niż losów to własnie na takim elo jesteś.Postacie które wygrywają gry na pewnym elo :master Yi elo 1100-katarina elo 1200-akali elo 1300-kassadin elo 1400-lee sin elo 1300 do 1600
What THE FK?
mam w tej chwili 1400+ elo i powiem ci, ze nawet na takim elo katarina moze wycarrowac gre, kassadin za to moze byc zjechany jak gowienko, lee sin moze byc przybity do ziemi, master yi na 1100 zestunowany i przejechany, akali vs oracle jest niczym... I kolejne wtf "Jak na normalach masz trochę więcej winów niż losów to własnie na takim elo jesteś", no i jeszcze raz, wtf?
Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tym elo? Myślałem, żę chodzi tylko o poziom graczy dobieranych i o liste banowanych postaci. Po Waszych ostatnich wypowiedziach chyba się mylę.
Elo to są punkty przyznawane za wygraną grę rankingową lub odejmowane za przegraną. Im wyższe elo tym teoretycznie lepsi gracze, lecz niestety niekiedy na 1600 elo grają nooby większe niż na 1300. Jak dla mnie elo zależy głównie od szczęścia do team'u, chociaż skill i ogarnięcie też jest bardzo ważne.