Jakiego bohatera kupić?

What THE FK?mam w tej chwili 1400+ elo i powiem ci, ze nawet na takim elo katarina moze wycarrowac gre, kassadin za to moze byc zjechany jak gowienko, lee sin moze byc przybity do ziemi, master yi na 1100 zestunowany i przejechany, akali vs oracle jest niczym... I kolejne wtf "Jak na normalach masz trochę więcej winów niż losów to własnie na takim elo jesteś", no i jeszcze raz, wtf?

bo widzisz ludzie na elo 1100- stunują randomowe targety

do 1200 elo nie występują counter picki

do 1300 elo support nie kupuje oracla

do 1400 elo ludzie nie patrza na mapę i mają slepą nadzieję że ktoś powie ss mid

Oczywiście to sie dzieje zazwyczaj :)

Dodatkowo powiem że większość graczy nie jest świadoma tego ze na normalach też jest system dobierania graczy który działa dokładnie tak samo jak na rankedach tylko jest niewidoczny z wiadomego powodu.

na katarine wystarczy wziąć odpowiedniego supporta: Taric, janna, Alistar można nawet dać się jej wyfeedować 20 - 0 kosztem jej drużyny i poczekać aż będzie robić nic w late game (oczywiście po udanym interrupcie ulti który już przy ludziach na elo 1200+ siada)

bo widzisz ludzie na elo 1100- stunują randomowe targetydo 1200 elo nie występują counter pickido 1300 elo support nie kupuje oraclado 1400 elo ludzie nie patrza na mapę i mają slepą nadzieję że ktoś powie ss midOczywiście to sie dzieje zazwyczaj Dodatkowo powiem że większość graczy nie jest świadoma tego ze na normalach też jest system dobierania graczy który działa dokładnie tak samo jak na rankedach tylko jest niewidoczny z wiadomego powodu.na katarine wystarczy wziąć odpowiedniego supporta: Taric, janna, Alistar można nawet dać się jej wyfeedować 20 - 0 kosztem jej drużyny i poczekać aż będzie robić nic w late game (oczywiście po udanym interrupcie ulti który już przy ludziach na elo 1200+ siada)

To teraz powiem tak.Biorąc pod uwagę mój poziom i to co napisałeś teraz o tym elo, to na moim elo (1049) powinienem samemu gry carrować.Kiedyś miałem 1304 elo, no ale niestey ja farta nie mam, ani duo partnera też nie mam, co za tym idzie cholernie nooobski team."Po co focusować ad carry/ap carry skoro można focussować tanka ?" Gram dosłownie na każdej pozycji dobrze (oprócz supporta) i za cholere nie idzie samemu gry wycarrować.....

Bo elo jest słabym systemem do indywidualnego oceniania graczy przy grze 5v5. To nie ma prawa sensownie działać. Poza tym schodzimy z tematu trochę.

Żeby nie robić offtopu: każdym champem można roznieść wroga jeśli trafimy na kogoś kto ogarnia gorzej niż my (widziałem gości którzy feedneli Eve [po nerfie!], więc wszystko jest możliwe). Inna sprawa że część champów to noobstomperzy i nie ma większego problemu w wycarrowaniu nimi gry (Trynda czy dawny Jax żeby daleko nie patrzeć)...

Taaaa co prawda dobry gracz rozwali każdego, ale głownie chodzi o łatwy feed w early game.Np. eve łatwo w early nie ma, ale np graves, fizz, ryze to postacie którymi się łatwo nafeedujeszw early, ale to też zależy od tego kto co woli.

Mam nadzieje, że w lolu wprowadzą kiedyś opcje ratingu 1v1 albo 2v2......

W sumie, to w niestandardowej możesz się tak zmierzyć, no ale to nie to. Moglibyście przybliżyć mi trochę Malzahara? Myślałem nad jego kupnem.

To tak malzahar.

+Łatwe last hity

+plama w team fight duuuużo robi

+silence

+ponad 100% przelicznika z ulta

+summon, który potrafi poratować dupe

-duży push (na rankedach to jest minu, bo przeciwny jungler ma łatwe ganki)

-1 item i masz po ulcie

Mało ludzi nią gra ze względu na ten 1 item....Na twoim miejscu zastanowiłłbym się na inną postacią

PS wiesz customy 1v1 nie raz grałem, ale mi chodzi o rating dajmy np na podliczeniu sezonu za złoto dostajesz jarvana+skiny do niego+rp+ip boost i takie tam pierdoły za srebro rp+ip boost, a za brąz ip boosty.Tyle, że trudno to osiągnać z "randomami"

Wiem co miałeś na myśli i w sumie mogliby to wprowadzić. Malzaharem grałem już trochę, próbowałem to i owo, nie jest zły. A ten 1 item to?

Po polsku nazywa się to Rtęciowa Szarfa

Pan się chyba na malzaharze nie zna.

1. Plama nic nie robi bez ulti, tylko do kombinacji

2. Minion tylko do last hitów

Sam nim gram i powiem, że ma świetną farmę, nie jak morde, ale jednak świetną. Polecam masteries pod mana regen i runy pod ap i magic pene.

Pan się chyba na malzaharze nie zna.1. Plama nic nie robi bez ulti, tylko do kombinacji2. Minion tylko do last hitów

huh, chyba ty sie znasz na malzaharze, plama bierze % zycia, wiec jest przydatna nawet bez ulti[wiem, ze chodzilo o stuna, wystarczy umiejetnie rzucic], minion moze uratowac dupe dlatemu, ze moze przyjac na siebie snare morgany, niektore skille postaci.

item, ktory blokuje usuwa ulti warwicka, morgany, kazdy disable, to quicksilver sash, czy tez rteciowa szarfa.

Dobranoc.

W sumie, to w niestandardowej możesz się tak zmierzyć, no ale to nie to. Moglibyście przybliżyć mi trochę Malzahara? Myślałem nad jego kupnem.

Dodam że malzahar nie ma kłopotów z maną, umiejętnie użyta dota na creepach ją zwraca :)

dziwnym minusem jest mały bug timingowy, jak rzucisz ulti a potem plamę to samo ulti ci sie automatycznie przerywa, a zdarza się to jak za szybko naciśniesz swoja kombinację skilli :)

Pan się chyba na malzaharze nie zna.1. Plama nic nie robi bez ulti, tylko do kombinacji2. Minion tylko do last hitówSam nim gram i powiem, że ma świetną farmę, nie jak morde, ale jednak świetną. Polecam masteries pod mana regen i runy pod ap i magic pene.

To chyba logiczne, że na 1v1 najpierw rzucasz plame a potem ulta ..... Albo w team figchie na carrego ad....Ale sama plama w tf robi dużo.

Minion tylko do last hitów ?....Proszę cię, ile ty nim grałeś ?

Dodam że malzahar nie ma kłopotów z maną, umiejętnie użyta dota na creepach ją zwraca dziwnym minusem jest mały bug timingowy, jak rzucisz ulti a potem plamę to samo ulti ci sie automatycznie przerywa, a zdarza się to jak za szybko naciśniesz swoja kombinację skilli

To działa w ten sposób, że jeżeli rzucisz ulta, to nie możesz puścić innego skilla, ablo przemieszczać się, bo się ult przerwie.

Malza jest stworzony do gry pasywnej - stajesz z tyłu i patrzysz jak E farmi za ciebie. No, może pomagasz szczęściu w early, kiedy E zadaje dmg porównywalny z minionami.

@Laszka: to nie bug, ulta możesz przerwać w każdym momencie kiedy się ruszysz. Jeśli chcesz zadać maksymalne możliwe obrażenia to E-W-R, ale konia z rzędem temu kto widząc że się na niego zasadzasz nie ucieknie w długą.

No więc szukam dobrego solo topera (offtanka)

Posiadam juz ich kilka a są to:

Irelia

Riven

Gangplank

Nasus

Renekton

No i kiedyś grałem jeszcze Lee Sinem

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Poczekaj na dariusa to będzie dobry solo toper ;).A tak na teraz to Nautilius jest straaasznie dobry cho gath i garen :D.

Cho'Gath jest świetny, mało kto jest w stanie go wypchnąć z lane. Oczywiście wszystko zależy od stopnia ogarnięcia Rupture, dobre podrzucenie może bardzo pokrzyżować wrogom szyki (ba, zadecydować o wyniku walki, jeśli dodatkowo walniemy Feralem i kogoś zjemy). Co prawda mało kogo jesteśmy w stanie wypchnąć z lane i w większości wypadków gramy raczej pasywnie, ale... :)

Wiesz, też zależy kto ci sięna lini trafi, ale mimo wszystko cho gath to jeden z lepszych solo toperów po ogarnięciu gry.Ale możesz jechać nim w sumie na 2 buildy :

-Off tank ap

-Off tank ad/attack speed (wits end itp)

Cho Gathem to nie ma co za bardzo pushowac,najlepiej pochodzic obok minionkow i tylko expa wbijac,

jak juz podejdzie z 10-20 pod turreta to ciskasz skille (3 obszarowe z pasywnym) i masz epicka farme,

do tego zjesz sobie minionka,co daje ci +90hp co kazdy stack (max 6).

A dlaczego nie warto pushowac?

Bo jak bedziesz ulta stackowal i jechal na turreta,to bd Cie czesto gankowac,co prowadzi do -3 stacki ulta za kazdego deda :)

Siemanko :), nie wiem kogo kupić. Jestem starym graczem który ciągle zmienia konta i myślę nad kupnem :

-wukonga

-skarnera

-dariusa

-varusa

-lulu

-ziggsa

-fiory

-gravesa

-orianny

i to chyba tyle ;] posiadam już wszystkie postacie za 3150 i niżej więc interesują mnie tylko te. Podajcie + i - oraz czy opłaca się niektórymi grać.

A jakie postacie najbardziej preferujesz ?? (ad, ap, off tank)