Jakiego bohatera kupić?

A co w fiddlu trza ogarniac? Ulti, fear, drain dobijasz ptaszkiem jak musisz, i ENEMY HAS BEN SLAIN.

Właśnie to trzeba ogarnąć :D

Tak btw, swain czy twitch? Nie pier**lcie ze twitch jest slaby (!) bo nie jest z nim tak zle.

Twitch denerwujący jak ktos nim dobrze gra ale chyba więcej szkody swain zrobi. Generalnie to 2 zupelnie rozne style gry.

bierz Fiddle ! albo zbieraj na Branda

Możecie mi opisać Irelie i Swaina?

No to teraz ja. Kogo byście mi polecali z tych dwóch championów: Karthusa, czy li sina, de ślepego monka? Zastanawiałem się nad obydwoma postaciami, trochę bardziej nad (Bruce) Lee, no ale wy mi doradźcie. A do wszystkich którzy chcą magów, polecam Kennena, owni wszystko, nawet w SoloQ. Łatwo trafić z Q, jeśli się troszkę poćwiczy, a do tego ma energy zamiast many (w late to minus, ale MAŁY bo za każdym razem gdy kogoś stunujesz oddaje ci 25 energy, a ultem możesz ogłuszyć cały wrogi team). I PASYW! To dzięki niemu Kennen jest postacią, która jest taka dobra. 3 skille narzucają na wroga stuna. To tyle, jeśli ktoś chciałby build, to korzystam z tego (nawet taki noob jak ja mam nim staty na plusie, i poprawiłem swoje W/L ratio): http://solomid.net/guides.php?g=1691 (Po Rabadonie zaczną was focusować, więc od razu składajcie Zhonye).

Ja sie zastanawiam nad Sionem,Twisted Fate'm oraz katariną kogo polecacie ?

Kubek jak chcesz sie bic to se kup mnicha ale jak wolisz maga to bierz kaktusa to sa 2 oddzielne kategorie postaci wiec to juz jak wolisz.

Ja sie zastanawiam nad Sionem,Twisted Fate'm oraz katariną kogo polecacie ?

Zalezy jak lubisz grac...,

Sion - Melee, taki fighter, moze miec ladnie hp, stun z Q

TF - ranged, przewaznie pod AD/AS, (co 4 atak mocniejszy), ulti pomagajace druzynie ;D, wybieranie kart do ogarniecia, nie ogarniesz, nie bd dobrym TF'em ;P

Katarina - Assasin, shunpo >> ulti >> shunpo do ucieczki..., przeciwko druzynie z dobrymi CC slaby pick, ale na normale moze byc ;F

Ja bym bral Katarine,

oki dziękuje za pomoc :P

kurde mam już te 1500 i nie wiem czy kupić kogoś za 1350 czy za 3150 :/

mam pytanie po co spamujecie tymi tematami "jaka postać" czy "Vayne vs talon" 3 strony tematu o wyborze postaci jak by tylko 1 można by było mieć... jak masz tak mało P i dręczy cie wybór chara za grosze (1350) to lepiej kup sobie page z runami pod jakaś postać którą ogarniasz

Hmm to i ja sie zapytam:

Planuje kupic jakas postac za 6.3k, normalnie gram Akali, ale czasem (szczegolnie w randomach) brakuje tanka..., wiec myslalem na Leoną,

Ogarnąłem spotlight, popatrzylem na YT,

Wywnioskowalem ze to Typowy Tank, z dosyc dobrymi CC. Zacmienie + ostrze zenitu mozna ladnie sie wbic :)

Gral ktos ta/albo z ta postacia ?

Jakies wrazenia ?, moze byc, czy szukac innej ?

mój kolega nią gra.Mówi że trochę trzeba popracować nad buildem i kolejnością używania skilli.Jak dla niego wrażenia całkiem pozytywne.

warn_ico.png
Double post który umknął wcześniej uwadze, jako, że masz już 10/10, ban na 24h. - Cree

Co do Leony to grałem, ogarnąłem, potankowałem. Postać jest świetna na lini z postaciami które potrzebują cc do fragów (Yorick, Lee Sin, etc.). Przy dobrym builidzie może ładnie kosić podczas teamfightów. Leona posiada bodajże 3 stuny, w tym ulti. Z takim szeregiem cc'ków możemy spokojnie inicjować teamfigty i stunować ich carry'ego. Tak jak mówię, polecam!

W tym tygodniu (od dzisiaj) Leona jest w rotacji takze mozna wyprobowac ;).

To moze teraz ja zapytam:

Nocturne vs Vladimir vs Swain vs Malzahar

Najlepiej jakby mi ktos kto gra dluzej jedna z tych postaci opowiedzial jak sie nie gra jej wady zalety itp. Oczywiscie czytalem przerozne poradniki ale uslyszec od gracza opinie nt tej postaci a nie suche fakty to zupelnie co innego . Nie mam jakichs super wymagan co do postaci - chce zeby byla oryginalna i przyniosla mi satysfacje z gry - moze byc trudna do ogarniecia, nie chcialbym zeby byla bardzo manozerna. Z gory dzieki :)

Nocturne - melee, używany do jungle'owania, idealny na 1 v 1, do gonitw, pasywny attack speed przy jednym ze skilli, do tego posiada fear'a

Vladimir - magic, nie posiada many, skille kosztują go hp, ale od czego jest spell vamp, świetny pasyw , spore hp, dobry do solo lane i mid lane, przy końcu gry może mieć nawet 4k hp i 600 AP

Swain - magic ambusher, idealny do gankowania, ja ulti potrafi go uleczyć w trakcie teamfightu, pułapka uniemożliwic ucieczkę, i do tego slow... Pasyw co odnawia manę pozwala skupić się na AP

Malzahar - magic-pasyw - minion ułatwiający farmienie , 2 skille obszarowe - silence i % hp/sec, oraz punktowe trucie i ulti, które zabija każdego papiera

Vladimir albo Malzahar

Dzieki za wypowiedz :). Molgby mi ktos jeszcze przyblizyc postac Vladimira/Malzahara?

W tym tygodniu (od dzisiaj) Leona jest w rotacji takze mozna wyprobowac .To moze teraz ja zapytam: Nocturne vs Vladimir vs Swain vs MalzaharNajlepiej jakby mi ktos kto gra dluzej jedna z tych postaci opowiedzial jak sie nie gra jej wady zalety itp. Oczywiscie czytalem przerozne poradniki ale uslyszec od gracza opinie nt tej postaci a nie suche fakty to zupelnie co innego . Nie mam jakichs super wymagan co do postaci - chce zeby byla oryginalna i przyniosla mi satysfacje z gry - moze byc trudna do ogarniecia, nie chcialbym zeby byla bardzo manozerna. Z gory dzieki

Polecam ci z całego serca Vlada, mojego pierwszego championa za więcej niż 1350IP :D. Mój pierwszy main, przeszedł dużo nerfów, a ostatnio nim pograłem i sądzę że nadal jest ciutkę OP, choć ludzie twierdzą inaczej. Idealny champion na mida, bardzo łatwy do ogarnięcia, tylko szitowy przed siódmym lvlem.

Plusy:

Bardzo łatwy do ogarnięcia.

Heal i wielki DMG w mid gamie z Q

Jeden z najlepszych escape mechanizmów w grze (plama, czyli W), dzięki któremu Tower dive'y to cud miód i orzeszki

Ogromna ilość HP z passywa (Jak masz full build to taki darmowy warmog)

Ulti idealne na Teamfighty, sprawia że przeciwnicy zarażeni nim dostają obrażenia zwiększone o 14% (nie jestem pewien czy tyle)

Byłby zwykłym casterem, gdyby nie pasyw, dzięki któremu ma 4k HP w late'cie i robi absurdalny DMG.

Może siedzieć na lanie w nieskończoność

Brak many, wszystkie umiejętności kosztują go życiem

Minusy:

Champion tylko na solo lane

Szitowy pre - 7 i przed zdobyciem Ioaninków i Hextecha

W early nie zrobisz zbyt dużo

P.S. Dzięki za pomoc, oby dwaj bohaterowie są w rotacji, ale zastanawiałem się trochę nad Orianną, Mordekaiserem i Rumble. Kogo bardziej mi polecacie? Wiem, że Orianna jest bardzo trudnym championem do gry.

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/5-champs-you-should-know-how-to-play-aka-who-do-i-buy-next-70445

Polecam przestudiować najpierw każdemu ten poradnik zanim zada tutaj pytanie. Odpowiedź co kupić jest prosta: Jeśli nie masz w swojej kolekcji np. tanka, to wybierasz sobie tanka uprzednio testując jakiegoś z rotacji.

Jakiego bohatera za 1350 kopić ?

mam pytanie po co spamujecie tymi tematami "jaka postać" czy "Vayne vs talon" 3 strony tematu o wyborze postaci jak by tylko 1 można by było mieć... jak masz tak mało P i dręczy cie wybór chara za grosze (1350) to lepiej kup sobie page z runami pod jakaś postać którą ogarniasz
Jakiego bohatera za 1350 kopić ?

"kop" wszystkich... 4gry z boostem(przykładowo zrób kilka ref acc) i masz na kolejnego. np bro