W tym tygodniu (od dzisiaj) Leona jest w rotacji takze mozna wyprobowac .To moze teraz ja zapytam: Nocturne vs Vladimir vs Swain vs MalzaharNajlepiej jakby mi ktos kto gra dluzej jedna z tych postaci opowiedzial jak sie nie gra jej wady zalety itp. Oczywiscie czytalem przerozne poradniki ale uslyszec od gracza opinie nt tej postaci a nie suche fakty to zupelnie co innego . Nie mam jakichs super wymagan co do postaci - chce zeby byla oryginalna i przyniosla mi satysfacje z gry - moze byc trudna do ogarniecia, nie chcialbym zeby byla bardzo manozerna. Z gory dzieki
Polecam ci z całego serca Vlada, mojego pierwszego championa za więcej niż 1350IP
. Mój pierwszy main, przeszedł dużo nerfów, a ostatnio nim pograłem i sądzę że nadal jest ciutkę OP, choć ludzie twierdzą inaczej. Idealny champion na mida, bardzo łatwy do ogarnięcia, tylko szitowy przed siódmym lvlem.
Plusy:
Bardzo łatwy do ogarnięcia.
Heal i wielki DMG w mid gamie z Q
Jeden z najlepszych escape mechanizmów w grze (plama, czyli W), dzięki któremu Tower dive'y to cud miód i orzeszki
Ogromna ilość HP z passywa (Jak masz full build to taki darmowy warmog)
Ulti idealne na Teamfighty, sprawia że przeciwnicy zarażeni nim dostają obrażenia zwiększone o 14% (nie jestem pewien czy tyle)
Byłby zwykłym casterem, gdyby nie pasyw, dzięki któremu ma 4k HP w late'cie i robi absurdalny DMG.
Może siedzieć na lanie w nieskończoność
Brak many, wszystkie umiejętności kosztują go życiem
Minusy:
Champion tylko na solo lane
Szitowy pre - 7 i przed zdobyciem Ioaninków i Hextecha
W early nie zrobisz zbyt dużo
P.S. Dzięki za pomoc, oby dwaj bohaterowie są w rotacji, ale zastanawiałem się trochę nad Orianną, Mordekaiserem i Rumble. Kogo bardziej mi polecacie? Wiem, że Orianna jest bardzo trudnym championem do gry.