co to znaczy z boostem ?
Jakiego bohatera kupić?
boost to przyśpieszacz expa/ip, jak czegoś nie wiesz to najpierw poszukaj w google.
Vayne czy Caitlyn ?
boost to przyśpieszacz expa/ip, jak czegoś nie wiesz to najpierw poszukaj w google.
Obydwie postacie są warte swojej ceny.
Caitlyn
+zasięg, dzięki czemu łatwo zdominować bot'a w early
+pułapki dające niezłe map control
+dobra ucieczka, dzięki odrzutowi, którym można przemieszczać się przez ściany(E)
+dobra farma przy użyciu Q
-cieżko znaleźć ;P może to, że ulti w late game jest już troche bezużyteczne, bo w ogarnietej drużynie tank go zablokuje, jednak nadal świetnie się sprawdza do dobijania uciekinierów z niskim hp
Vayne
+mobilna dzięki Q+pasywowi(Q przy wprawie pozwala też na omijanie skill shoot'ow)
+odrzucenie/stun
+radzi sobie również dobrze z tankami dzięki W
+dobre ulti dające bonusy i stealth
-również nie wiem co tu powiedzieć,
Grałem obydwoma i osobiście bardziej do gustu przypadła mi Vayne, jednak to nie oznacza, jest lepsza. Którąkolwiek kupisz bedziesz mieć świetnego dps'a ;p
Witam jako że kupiłem sobie Rumbla zastanawiam się teraz na tymi postacami:
-Kassadin
-Pantheon
-Nidalee
Kassadin to mag ale wali z bliska, osobiście mi nie pasuje.
Nidalee widziałem w akcji no i nie powiem, sam bym kupił
Pantheonem nie grałem. (jeszcze, bo jest F2P )
Kassadin to świetny disabler, potrafi wyłączyć najdłuższym silencem w grze najmocniejszego castera i w teamfightach zeslow'ować cały wrogi team, przez co przeciwnicy się gubią i teamfight o wiele łatwiej wygrać. Dodatkowo świetny escape mechanism na ulti, tak samo jak możliwość doganiania przeciwników (flash+ulti) - IMO jeden z najlepszych magów w grze, minus to melee dmg i bardzo papier early (do 7-8 lvla grasz defa, potem dopiero siekasz oponentów)
świetne doganiania, dużo fragów = kassadin
niezły support, dobry dmg z dzidy (ogólnie postać którą możesz zrobić na WSZYSTKO), wszystko dobre po trochu - Nidalee
tank / off-tank z fajnym ulti, niezłym skillem do harrasowania - Pantheon
Ja bym kupił na Twoim miejscu Kassadin'a ; ) Sam mam go od 15lvla ;p
Kupiłem jednak Caitlyn i nie zawiodłem się postać jest świetna po 1 meczu z botami na normalnej grze osiągnełem staty 9/2/13 co jest świetnym wynikiem ze względu na to że mieliśmy 4 vs 5 i wygraliśmy miażdżącą przewagą gdyby nie Evelynn byłoby pewnie 9/0/13.
@EyeMaze dziękuje za pomoc wybierając postać opierałem się na tym co napisałeś.
Moja kolej XD
Tryndamere + Morgana + Nasus vs Shaco vs Xin Zhao vs Nidalee vs Pantheon
Grałem Shaco, Xin Zhao i Nidalee.Tylko że Nidalee grałem dawno, dawno temu.
Możesz sprecyzować? Mamy Ci pomóc w wyborze jednej z wyżej wymienionych postaci, tak? Bo podałeś "+" oraz "vs" i kij wie o co chodzi.
Nie wiem czy kupić Tryndamere, Morganę i Nasusa czy Xin Zhao czy Nidalee czy Pantheona.
odsyłam tutaj
A więc teraz ja. Kto jest lepszy i bardziej warty kupienia. Vladimir czy Swain? Z filmików bardziej podoba mi się Vlad ale liczę na waszą pomoc
a może anivvia? bo teraz ogładam to fajnie wygłada
Ja mam swaina.Ma najlepsze survi z ulti ze wszystkich magow polecam ci go ma strasznie dobre dmg i ulti przydatne w TF
Skoro pytasz się kogo kupić to Anivia nie będzie najlepsza - to postać dla graczy z odpowiednim stażem. Vladimir to IMO jedna z łatwiejszych postaci, bardzo łatwo zdominować lane'a w early
Swain jest wypasiony ;> te ulti jest bardzo dobre ;> może wstrzymaj się od zakupu i poczekaj na tego nowego maga Xartaha czy jakoś tak
ani odpada teraz tylko swain czy vlad jak by ktoś mógl wypisać + i -
Tak to wlasnie jest jak nie szuka sie odpowiednikow na nasz bogaty jezyk.
Chciałbym prosić o charakterystykę następujących champów (plusy, minusy, styl):
-Swain
-Brand
-Sona
-Ezreal
-Galio
Z góry dziękuję.
Jeśli nie masz czasu na ogarnięcie, lub po prostu głowy do taktyk, Swaina sobie odpuść, DOBRA gra nim naprawde wymaga wiele wysilku i treningu .
Brand jeden z lepszych casterów, ogromne combo dmg, lecz takze dobre brandowanie wymaga nie tyle co umiejetnosci, lecz wpojenia sobie kilku zasad grania ta postacia.
Sona w polaczeniu z mordekaiserem lub tryndą potrafią naprawde napsuć krwi. W tym zestawieniu prawie nigdy nie przegrywa sie na lane. Tak apropo, kiedys walczylem przeciwko sorace i sonie na lane, oczywiscie premade były. O mój boże jaka rzeź. praktycznie nic nie moglismy zrobić. One prawie caly czas na full hp. obie sie leczą do tego starcall + sony skill + obie punktowały z ręki. Jak na 3 lvlu na mnie siadły 0 szans.
Ezreal... szczerze nie podoba mi sie ta postac. nieogarniety potrafi wysrac sie z calej many i NIC nie zdziałać. Trzeba odpowiednich run, buildu, rozdania skilli i głowy do gry nim.
Galio - NISZCZYCIEL AP. składa wszystko co ma wiecej ap niz ad ze wzgledu na swój pasyw i skille. Znakomicie sprawdza sie rowniez jako tank.