Jakiego bohatera kupić?

Renekton, jest efektowniejszy od Nocturn'a więc poleciłbym jego, Yorick jest bardzo fajną i mocną postacią, ale nie takim strasznym "Tons of DMG". Wybierz Renektona :)

@Down

Mówiąc efektowniejszy, miałem na myśli te jego fajne obroty podczas skilli i Nasus'owe ulti xD

Renekton, jest efektowniejszy od Nocturn'a więc poleciłbym jego, Yorick jest bardzo fajną i mocną postacią, ale nie takim strasznym "Tons of DMG". Wybierz Renektona

Jakby miał wybrać postać efektowną, to poleciłbym jakiegoś maga, kolorki latają dookoła jak szalone. A tak serio, to jest to tylko kwestia podejścia. Noc jest junglerem i to całkiem niezłym, Renekton jest champem najbardziej efektywnym na początku gry, natomiast Yorick musi się nieco rozkręcić (mimo że słaby na starcie nie jest). Tak przynajmniej ja to widzę. :)

Witam wczoraj zacząłem grać i pytanko odnośnie Ashy. Ogólnie grałem 5 postaciami i nią mi się najlepiej grało przechodząc do sedna sprawy czy jest to postać która może rywalizować z najlepszymi postaciami :D ? Nie znam się dlatego pytam tak ogólnie :)

Z full buildem i skillami Ashe niszczy każdego (no pominę tanków). Ale jest zbyt papierowa.

Mógłby mi ktoś opisać kilka postaci? Veigara, Kassadina, Nasusa, Irelię, Wukonga, Viktora. Veigarem, Nasusem i Irelią już trochę grałem. głównie myślę nad Wukongiem i Viktorem, ale inni też mnie ciekawią.

O panie, mogłeś chociaż jeden typ dać, bo ten temat ma działaś na zasadzie kogo kupić, ten czy ten, a wukonga z viktorem nie da sie porównać. Wukonga ktoś wyżej już opisywać, dobry solo top i jungler, dobry dmg, przeżywalność i w teamfightach daje rade dzieki ulti. Niestety wymaga troche skilla, jak opanujesz skill z klonem to będziesz ostro karał.

Viktor jest świetnym AP i świetnym midem. Granie to troche jak cheatowanie bo ma mnóstwo bugów, laser który puszcza nie zawsze kończy animacje itd. Ogólnie na jego combo wszyscy sie składają, jak jeszcze nauczysz się dobrze wrzucać gravity field + ulti to teamfighty są Twoje.

Veigar też silny mid, trzeba ogarnąć delay miedzy skillami(meteoryt leci dosyc dlugo), ale też bierze na jedno combo i ma mocnego stuna. Świetny w teamfightach

Kassadin jest OP co tu dużo mówić, od 6 lvl wpadasz w przeciwnika silence i po nim, BARDZO ciężko skontrować i z uwagi na to ma auto bana na rankedach i draft pickach dlatego nie polecam się do niego przywiązywać bo potem nie da sie nim zagrać

Nasus to bardzo dobry solo top, robisz go pod ad tanka, farmisz się dobijając mobki z Q(za każdego zabitego wzrasta dmg NA STAŁE) i w lategame masz w cholere hp + ulti które robi Cie niezniszczalnym a z Q bijesz po 800. Jak Wukong - solo top.

Irelia to najsilniejszy solo top, super przeżywalność, dmg na początku dosyć niski ale potem ostro kara i nie da sie jej zdjąć bo leczy sie jak głupia, polecam się nią nauczyć grać + mobilna jest bo cooldown szarży schodzi jak zabijesz cel(również działa z minionami)

To by było na tyle, opisałem dosyć ogólnie, bez wiekszych szczegółów.

Ja nie mogę zdecydować się pomiędzy Ahri, a leBlanc, jakie są różnice w stylu gry tymi obiema postaciami? Czy dają radę w TF, czy mają duży burst itp...

obie są magami. obie zabójcami. rożnica jest mniej wiecej taka ze le blanc ma lekko wiekszy ( w mojej opinii) burst dmg i głowne skille ma na target + ma wiecej cc (silence i root). arhi wymaga trochę wprawy w skillshotach za to ma lepszy sustain na linii ze względu na vampa. obie postacie są bardzo mocne wiec jeśli chcesz wybierać obejzyj parę filmików i wtedy oceń.

Weź Le Blanc- składasz każdego na combo :)/ Ahri dostanie w tym patchu ultra *..* nerf ...

http://supportlife.cba.pl/index.php/zestawienie/

Myślę, że się przyda w tym temacie :)

Ja szukam jakiegoś ranged op na top lub bota. Myślę nad Brand i Keenen obiema postaciami grałem i bardziej przypadł mi Brand bo bdb. dmg, Keenen mi sprawił więcej zabawy ale strasznie słaby. Jak macie jakieś inne propozycje champów pisać.

Varus to nie jest mag tylko ad carry. Ogólnie wydaje się dobry ze względu na jego W, tj. dodatkowy magiczny dmg. Ulti dobre to teamfightow. Niestety tak jak większość ad carry dmg zaczyna robić dopiero po zakupie kilku dobrych itemów.

Ale Varus to AD Carry, całkiem przyzwoity. Dobry zasięg i dmg, fajne Q oraz ult przydatny.

Ja nie mogę zdecydować się pomiędzy Ahri, a leBlanc, jakie są różnice w stylu gry tymi obiema postaciami? Czy dają radę w TF, czy mają duży burst itp...

LeBlanc jest o wiele bardziej skupiona na pojedynczym celu, ale wyłączyć go potrafi w świetny sposób (jej burst jest dość duży, by zjeść kogoś na start). Problem z nią jest taki, że jest to bardzo mocny champ na early game, i jeśli nie najesz się podczas early-game, to z biegiem czasu zaczniesz stawać się bezużyteczny. Jej rola w teamfightach polega na zjedzeniu pewnego określonego celu (carry), przez co przeciwnik staje się mocno osłabiony. LB to raczej postać polegająca na możliwym osłabieniu wroga przed walką (właśnie zjedzenie latającego po mapie carry bez obstawy). Natomiast Ahri odgrywa większą rolę w teamfightach ze względu na obrażenia obszarowe, ale raczej takiego bursta, który zje wroga w ciągu sekundy nie uświadczysz.

Weź Le Blanc- składasz każdego na combo :)/ Ahri dostanie w tym patchu ultra *..* nerf ...

Ultra nerf polega na tym, że bazowe obrażenia na 2 skillach lecą o jakieś grosze w dół, a AP ratio - 0.05 w górę. Bez przesady.

Ja szukam jakiegoś ranged op na top lub bota. Myślę nad Brand i Keenen obiema postaciami grałem i bardziej przypadł mi Brand bo bdb. dmg, Keenen mi sprawił więcej zabawy ale strasznie słaby. Jak macie jakieś inne propozycje champów pisać.

TEORETYCZNIE, dobrymi champami na topa są np. Teemo (blind+trutka+range) czy Caitlynn (cholernie duże zasięgi i skill do odskoku). Problem w tym, że to kłóci się z obecną metą, podobnie jak mag na topce (nie dotyczy vladimira, ewentualnie mordekaisera - tą dwójkę zdarza się spotkać czasami).

Varus to nie jest mag tylko ad carry. Ogólnie wydaje się dobry ze względu na jego W, tj. dodatkowy magiczny dmg. Ulti dobre to teamfightow. Niestety tak jak większość ad carry dmg zaczyna robić dopiero po zakupie kilku dobrych itemów.

Nie magiczny dmg, a true z tego co pamiętam. To spora różnica, bo true ignoruje armora i magic resista. Co do samego Varusa, to ma marny mechanizm ucieczki, więc trzeba uważać na otoczenie - głupio obudzić się z ręką w nocniku, gdy ktoś pokroju Lee Sina nagle nas gankuje, a my mamy bliżej wieżę przeciwnika niż własną.

LeBlanc jest o wiele bardziej skupiona na pojedynczym celu, ale wyłączyć go potrafi w świetny sposób (jej burst jest dość duży, by zjeść kogoś na start). Problem z nią jest taki, że jest to bardzo mocny champ na early game, i jeśli nie najesz się podczas early-game, to z biegiem czasu zaczniesz stawać się bezużyteczny. Jej rola w teamfightach polega na zjedzeniu pewnego określonego celu (carry), przez co przeciwnik staje się mocno osłabiony. LB to raczej postać polegająca na możliwym osłabieniu wroga przed walką (właśnie zjedzenie latającego po mapie carry bez obstawy). Natomiast Ahri odgrywa większą rolę w teamfightach ze względu na obrażenia obszarowe, ale raczej takiego bursta, który zje wroga w ciągu sekundy nie uświadczysz.Ultra nerf polega na tym, że bazowe obrażenia na 2 skillach lecą o jakieś grosze w dół, a AP ratio - 0.05 w górę. Bez przesady.TEORETYCZNIE, dobrymi champami na topa są np. Teemo (blind+trutka+range) czy Caitlynn (cholernie duże zasięgi i skill do odskoku). Problem w tym, że to kłóci się z obecną metą, podobnie jak mag na topce (nie dotyczy vladimira, ewentualnie mordekaisera - tą dwójkę zdarza się spotkać czasami).Nie magiczny dmg, a true z tego co pamiętam. To spora różnica, bo true ignoruje armora i magic resista. Co do samego Varusa, to ma marny mechanizm ucieczki, więc trzeba uważać na otoczenie - głupio obudzić się z ręką w nocniku, gdy ktoś pokroju Lee Sina nagle nas gankuje, a my mamy bliżej wieżę przeciwnika niż własną.

No ale też można zagrać metą AP Solotop + Melee Assassin typu Talon na midzie ;) Tutaj już wchodzą w grę counter-picki, jeśli wiemy, że zownimy takim Talonem przeciwnika na midzie to czemu by nie wziąć Morgany/Ryze na topa? Oczywiście na junglę idzie offtank ;)

No ale to jest meta stricte sytuacyjna.

Nie wiem na kogo sie zdeydować interesują mnie miss fortune, graves, Caitlyn albo inna podobna postac. Kogo mi polecicie?

No ale też można zagrać metą AP Solotop + Melee Assassin typu Talon na midzie Tutaj już wchodzą w grę counter-picki, jeśli wiemy, że zownimy takim Talonem przeciwnika na midzie to czemu by nie wziąć Morgany/Ryze na topa? Oczywiście na junglę idzie offtank No ale to jest meta stricte sytuacyjna.

Na randomach ciężko mówić o counterpickach, a skoro pyta się o champa (czyli nie bazuje na własnych pomysłach) to rankedów raczej nie powinien grać ;)

Aktualnie Graves i Vayne są najlepsi do ownienia w late game, a jeśli chcesz zdominować całkiem bot lane to Caitlyn przez jej wyjebany zasięg.

Na randomach ciężko mówić o counterpickach, a skoro pyta się o champa (czyli nie bazuje na własnych pomysłach) to rankedów raczej nie powinien grać

To też zależy od elo na jakim jesteś.Ale ogólnie vladkiem można iść topa, czy też kennenem, a talonem czy panthem mida :P.

Aktualnie Graves i Vayne są najlepsi do ownienia w late game, a jeśli chcesz zdominować całkiem bot lane to Caitlyn przez jej wyjebany zasięg.

Jeżeli chodzi o ad carry to się średnio zgodzę.Vayne w early game trudno się nafeedować i wyfarmić (łatwa to zoutfarnienia), ale nadrabia w mid/late game, natomiast graves kozak w early, ale w late gorszy od vayne i to dużo.

Na dzień dzisiejszy od gravesa bardziej przydatni (z carrych ad)są varus i draven.Natomiast na 1v1 to najlepsi offtankowie, bo żeby grać carrym ad musisz mieć dobrego supporta jak i team.

To też zależy od elo na jakim jesteś.Ale ogólnie vladkiem można iść topa, czy też kennenem, a talonem czy panthem mida .

Niezależnie od ELO, jeśli ktoś pyta przy okazji grania rankedów (albo między nimi) jak gra się danym champem to nie zasługuje na grę.na rankedach. Jak się nie umie grać, to się nie gra i tyle. A przy normalach z tego co mi się zdaje ELO nie wnosi większej różnicy.