Jakiego bohatera kupić?

Niezależnie od ELO, jeśli ktoś pyta przy okazji grania rankedów (albo między nimi) jak gra się danym champem to nie zasługuje na grę.na rankedach. Jak się nie umie grać, to się nie gra i tyle. A przy normalach z tego co mi się zdaje ELO nie wnosi większej różnicy.

Znaczy mi chodzi o rankedy, a skoro rankedy to moim zdaniem jak się pickuje, np talona to potrafisz nim grać :D.

Na normalach elo się nie liczy, ale ogarnianie danej postaci owszem

No to teraz moja kolej... Znowu...

Szukam więc AP Carry dobrego w late game i dającego dużo frajdy z gry. I postacie którymi już grałem to:

Veigar

Anivia

Kennen

Swain

LeBlanc

Karthus

No i seksowna Ahri ale to jeszcze przed nerfem i buffem w ostatnim patchu i chciałbym sie dowiedzieć jak teraz ona stoi.

@up

Polecam Cassiopeie , Branda i Vladimira.

True, Vladimir to świetny champion na lategame. Sprawdź też Branda (bardzo fajny midgame), Xeratha (jeśli nie zostaniesz zmiecony przez przeciwnika, to przez cały mecz będziesz solą w ich oku), pomyśl też np. nad tańszymi rozwiązaniami - Ryze ma strasznie potężny midgame (mam wrażenie że w late nieco opada z sił) :)

No dobrze czyli Vladek jest dobry, ale tym Xerathem też mnie zaciekawiłeś ale mówiłeś ze jak zostanie zmieciony to znaczy ze jak dednie pare razy w początkowych fazach gry to w końcowych jest do d*py i nie zada żadnego damage'u czy jak ? A i ten Vładzio może jakieś bardziej rozwinięte opinie o nim ? Aha i Ahri grał ktoś nią po nerfie ?

@up

Według mnie na Ahri nie widac tego nerfa.

Gra jest taka sama.

Jak szukasz AP Carry pod late (z tych co nie wymieniłeś w swoim poście) :

Brand

Cassiopeia

Vladimir

Xerath

Możesz jeszcze spróbować :

Fizz

Orianna

Viktor (underrated)

Viktor (underrated)

Viktor ma przesrane w późnym late ze względu na jeden item niższego tieru, którego nie da się pozbyć (augment). Dopóki nie dodadzą wyższego tieru augmentów, Vik będzie w plecy w porównaniu z innymi AP carry w tej bardzo późnej fazie gry.

Z kolei ja zastanwiam się na zakupem Dravena , czy ktoś może mi przybliżyć jak wygląda gra nim , łapanie tych toporów . Ile potrzeba czasu by to opanować?

Witam. Niedługo licznik wybije 6.3k więc zastanawiam sie nad kupnem jakiegoś offtanka z dobrym dmg, który dałbym mi wiele frajdy z gry.

Posiadane:

Lee sin ( konkret, polecam każdemu kto tak jak ja poszukuje offtanka, a nie zakosztował jeszcze gry lee sinem )

Wukong

Renekton

Irelia

Zastanawiam się nad kupnem Jarvana IV, Volibeara, Shyvany , Yoricka badź Hecarima.

Byłbym wdzięczny jeśli mógłby ktoś pomóc w dokonaniu wyboru .

Pozdr.

Witam. Niedługo licznik wybije 6.3k więc zastanawiam sie nad kupnem jakiegoś offtanka z dobrym dmg, który dałbym mi wiele frajdy z gry.Posiadane:Lee sin ( konkret, polecam każdemu kto tak jak ja poszukuje offtanka, a nie zakosztował jeszcze gry lee sinem )WukongRenektonIreliaZastanawiam się nad kupnem Jarvana IV, Volibeara, Shyvany , Yoricka badź Hecarima.Byłbym wdzięczny jeśli mógłby ktoś pomóc w dokonaniu wyboru .Pozdr.

Jarvan IV-dobry passyv, ulti średnie łatwo uciec.Taki se champ.

Volibear-dobry offtank z dobrym buildem jest dobrym champem, ale wystarczą madredy...

Shyvana-b.dobry champion na topa jak i jungle.Ulti baaardzo przydatne (wybicie) z dobrym dmg Q i ms z W

Yorick-kontra na większość champów z jego ultem na AD carry idzie wygrać każdego team fighta.

Z tego co tutaj kolega napisał to najlepiej prezentują sie yorick i shyvana... kurcze naprawde ciężki wybór.... No nic doczytam jeszcze troche o nich, chyba ze będzie tutaj ktoś życzliwy i bardziej mi przyblizy jakieś info na temat tych postaci ;] W kazdym bądź razie dzieki.

Jeśli chodzi o teraźniejszą "formę" powyższych championów po nerfach i buffach to naprawdę jednymi z najlepszych offtanków są Shyvana i Yorick. Ja bym jeszcze proponował pod offtanka składać Jax'a, bo ostatnio robi niezłą kosę. No i Lee Sin - ale jego już masz ;)

Masz już praktycznie najciekawsze offtanki, ale jeśli szukasz fajnej postaci do gry z mozliwoscia tankowania to polecam Blitzcranka.

Z tych co podaleś to Shyvana jest gorsza od Irelii, kupiłem ją i nie nadaje sie ani do gonienia kogoś ani do harasowania, brak CC.

Rammus lub Maphite są jeszcze bardzo fajne, Volibear też niczego sobie.

Teraz już raczej poważnie zastanowie sie nad tym yorickiem . Grałem każdym z tych champów, których wymieniliście i grało mi się nimi raczej średnio, najwięcej frajdy było z blitzem, chociaż jakiś tam mały niedosyt był :P Także wybór padnie raczej na yoricka, chociaz nie powiem, zaciekawił mnie także voli. Nieważne... Jakoś sobie poradze :D W każdym bądź razie dzięki wszystkim za pomoc :D

Masz już praktycznie najciekawsze offtanki, ale jeśli szukasz fajnej postaci do gry z mozliwoscia tankowania to polecam Blitzcranka.Z tych co podaleś to Shyvana jest gorsza od Irelii, kupiłem ją i nie nadaje sie ani do gonienia kogoś ani do harasowania, brak CC.Rammus lub Maphite są jeszcze bardzo fajne, Volibear też niczego sobie.

Shyvana nie nadaje się do gonienia ?? Proszę cię ..... Ma doskok z ulti (przy okazji CC), movment speed z w, a jak złożysz phage to dogonisz raczej każdego, a noo tak jeszcze debuff ze skilla na e ....Grałem shyvaną bardzo dużo na topie jak i w jungli i moim zdaniem jest to champ który się szybko nie nudzi :D.

Akurat jeżeli chodzi o CC u Shyv, to ma raczej cienko, bo tylko to ulti :) Nadaje się do counter jungli, a na topa są inne, lepsze viable picki.

Pozdrawiam

Niedługo znowu planuję wrócić do LoLa, i planuję kupić kolejną postać za 6300 lub 4800. Interesuje mnie jakiś dobry dps (w sensie, że postać z dużym attack speedem i attack damage) lub mag. Myślę nad:

-Talonem - co prawda trudna postać (jak dla mnie), ale w late, jak ogarnięty, robi miazgę,

-Rumble - kiedyś grałem i postać całkiem całkiem, tylko boję się, że mi się za szybko znudzi,

-Kennen - to samo co Rumble,

-Ezreal - ostatnio zobaczyłem tego nowego legendary skina - jest op, Ezrealem też co nieco grałem, i nie było źle,

-Nocturne - postać od zawsze mnie fascynowała, zawsze grałem, jak był w rotacji, ogółem mi się podoba.

Czy moglibyście mi doradzić, które z tych postaci najbardziej opłaca się kupić? I dlaczego?

Mam 28 lvl, gram na US, mam tylko dwie postacie za 6300 IP - Xeratha i Fizza.

Z tych wszystkich najbardziej polecam Talona:

+Proste Combo [trzeba potrenować z W] (Q>E>W>R)

+W late niszczy wszystkich carry i supportów.

+Łatwe do ogarnięcia skille

+Skille poterzbują tylko AD

+Ogarnięty na midzie i topie,

+Przystępny CD na Ulti

-Papierowy

-Źle wejdzie w tf z E i musi uciekać na ult.

Build:

-Doran Blade

-The Brutalizer

-Ionian Boots of Lucidity

-Trinity Force

-Infinity Edge

-The Bloodthirster

-Selasz Dorana i kupujesz Last Whisper

-Selasz Brutalizer i kupujesz Frozen Mallet

@Edit

Nie myśl teraz o Ezrealu bo wychodzi zaje***** skin i wielu bogatych nubków będzie kozaczyło na serwerach.

W tym haczyk, że zbieram kasę na tego skina :D

Dzięki za builda, poczekam jeszcze, może ktoś doda coś od siebie.