Jakiego bohatera kupić?

@UPRola supporta, jak nazwa wskazuje polega na "supportowaniu" sojuszniczej postaci, w tym przypadku AD carry. Co oprócz healowania, buffowania , wardowania i cc'owania przeciwników może ona robić ?

harrasowac range ad nawet glupi silence co 5 sek soraka pomoze ale skoro ty jak c*pa wolisz stac z tylu to powodzenia twojej druzynie zycze a moze uwazasz ze lepiej by przeciwnicy bili waszego maga ap albo range zamiast supporta i skoro nie last hitujesz suppem to chyba od czasu do czasu mozesz auto attack na kogos zarzucic czy moze czekasz az twoj range obije obydwu albo jeszcze lepiej czekasz na gank? Ja grajac supportem potrafie kazdemu range zostawic nawet pol hp ale komu ja to tlumacze. I proponuje ci nie zgadywac co znacza angielskie slowa bo widze ze slabo ci to wychodzi. Supportowanie= heal buff ward cc i czy to wymaga komentarza?

harrasowac range ad nawet glupi silence co 5 sek soraka pomoze ale skoro ty jak c*pa wolisz stac z tylu to powodzenia twojej druzynie zycze a moze uwazasz ze lepiej by przeciwnicy bili waszego maga ap albo range zamiast supporta i skoro nie last hitujesz suppem to chyba od czasu do czasu mozesz auto attack na kogos zarzucic czy moze czekasz az twoj range obije obydwu albo jeszcze lepiej czekasz na gank? Ja grajac supportem potrafie kazdemu range zostawic nawet pol hp ale komu ja to tlumacze. I proponuje ci nie zgadywac co znacza angielskie slowa bo widze ze slabo ci to wychodzi. Supportowanie= heal buff ward cc i czy to wymaga komentarza?

Jak dla mnie to mówi wszystko. Jeśli ty, jako support "potrafisz" zostawić AD carry pół hp, to poziom tych rozgrywek jest niższy od dna .

Kolejna rzecz: "by przeciwnicy bili waszego maga ap". Koleś, opadają mi ręce. W jakiej grze widziałeś, aby AP carry miał supporta ? Bez komentarza .

chodzi mi u trade w późniejszych fazach gry, lepiej np żeby support przyjął na siebie ult corkiego niż ap carry...

jako support babysittujesz ad i ap carry, bo to główni damage dealerzy w drużynie (w standardowej meta game). Uwielbiam, jak ktoś bez ogrania wypowiada się na dany temat o lolu. Support to nie stanie z tyłu i tyle, spytaj się zresztą nawet takiego np. Elendixa co o tym sądzi.

Peace!

POLAC IM

@HardCore

Dobrze to ująłeś. Babysittujesz, czyli opiekujesz się . Sam nie engage'ujesz .

W fazie lane'owania, w obecnej mecie zdarza się supportować tylko AD carry .

Owszem, przyjmujesz dmg, ale głównie healujesz, robisz cc na wrogach, albo wardujesz. qq

wiesz co znaczy trade w mid/late game ?

@UP

Pisząc moje posty, ciągle mam na myśli kluczowy czas gry, czyli early-mid. Wtedy to, support robi to, co napisałem . Btw, wiem .

@HardCoreDobrze to ująłeś. Babysittujesz, czyli opiekujesz się . Sam nie engage'ujesz .W fazie lane'owania, w obecnej mecie zdarza się supportować tylko AD carry .Owszem, przyjmujesz dmg, ale głównie healujesz, robisz cc na wrogach, albo wardujesz. qq

Zależy jakim i jak grasz suppem, toć nie będziesz taką Leoną, Blitzem czy też Alistarem spokojnie sobie stał obok carry

Miałem na myśli raczej uważanie na siebie, nie wystawianie się a nie tylko stanie z tyłu, może źle to ująłem. Wg mnie jest łatwiej grać supportem niż innymi postaciami. Ale to tylko moje zdanie. Poza tym, podałem na tym przykładzie akurat Sonę, więc ona powinna być z tyłu i healować. Co innego wymieniony wyżej Blitz, który ściąga przeciwników etc.

Imho najłatwiej się gra tymi postaciami, które zabijają inne. Support to ostatnia do zabijania innych postać, last hitować też nie może (żeby carry obok mógł się feedować) i generalnie jak team Cię zostawi, to jesteś w d*pie.

Supporty lubię, gram często, ale ile można ^^" Co innego tankowy support, a co innego mageowy support. W zasadzie każdy tank jest supportem dla drużyny, ale nie każdy support jest tankiem.

Udyra testowałem, podoba mi się ta postać, tyle tylko, że latanie z 30 asystami to nic fajnego. Brak umiejętności do last hitowania graczy.

Nie wiem czy to tylko na naszym kochanym, noobskim eu serwerze jest tak, że ludzie oczekują ganka na 2 lvl junglera (kiedy zazwyczaj zmierza na bota, to o ganka woła top), gdzie wróg ma pełne hp i stoi idealnie po środku lane. Jungler to najtrudniejsza robota, z jednego powodu - jak solo top ma minimalną wadę, to musisz robić takie cuda, żeby go uratować, że to się w głowie nie mieści.

No chyba, że gra się shaculcem, ale go średnio lubię.

Więc jakie propozycje łatwej postaci?

Ostatnio grałem karthusem, ciekawa rzecz - cast R to win, full ap glass cannon i z 800 ap topisz wszystko w tfie, ulti na koniec, quadra kill first time playing, yay. A staty? Tylko 10-10-20 (czy coś w ten gust).

Kiedyś mundo na full warmogi był fajny, ale ludzie trochę ogarnęli, że to w zasadzie słabe jest i nic nie robi. I już Cię nie focusują :<

Blitzcrank jest lame as f*ck, jedzie się ToG -> Manamune -> trinity -> archangel (po drodze buty zależnie od sytuacji) i po prostu przyciągasz do siebie ludzi, a potem bijesz jak głupi, chociaż masz tylko z 200 ap i tylko z 200 ad. Combo jest niesamowite, zasięg pięści duży, postać łatwa i przyjemna.

Nidalee też jest lamerska, bo wystarczy spamować włócznię. Tylko trudno kogoś tym zabić, łatwiej zmusić do ucieczki. A kotem zwiewasz od każdego (chociaż nigdy nie nauczyłem się bić kotem).

O dariusie się nie wypowiadam, bo on zabija ludzi pod towrem na 6 lvlu, bez itemów i jest spoko :)

(a maokaia nigdy nie ogarniałem, 100 razy wolę galio)

Jak zaczynasz w drużynie niebieskiej i zaczynasz od blue to gank na 2 na midzie albo topie nie powinien być problemem a jak od reda to mid i bot łatwy gank, a jak drużyna czerwona to analogicznie :)

Najłatwiejszą postacią pozostanie AD Carry. Czemu? Positioning jest bardzo prosty (stoisz z tyłu i napierdalasz, jak ktoś podbija to flash za ścianę :D), przez early to mid game cały czas farmisz, nie martwisz się teamfightami tylko farmisz farmisz i farmisz golda po wszystkich liniach, od czasu do czasu solo split push jak wiesz, że przeciwnicy Cię nie dogonią a potem robisz miazgę. Itemy poza tym prawie zawsze takie same -> rush infinity edge, berserki, potem phantom dancer, bf sword, last whisper i w zależności od tego czy gramy np. corki albo ezreal to mamy już trinity force złożone, a jak nie lub często nas focusują to Quicksilver Sash/Guardian Angel w zależności od przeciwników.

;)

A gdzie w tym wszystkim life steal :P?

Witam. Chciałbym prosić o pomoc ;)

Jaką postać mi polecicie? Szukam kogoś, kto jest "inny od innych", czymś się wyróżnia, walczy inaczej, ma np. pułapki (akurat puapki tak mnie nie ekscytują, aczkolwiek jest to rzadkie).

Kupiłem Vladimira, bardzo fajny, duży dmg, ta inność", ale jego walka przy cd ulti kończy sie na 2 skillach, i trzeba poczekać te 4 sekundy ;/ (nie chodzi oto, że wtedy ginę, tylko mnie to jakoś nadnaturalnie irytuje ) Ale szukam jeszcze swojego champa :P

Fiddlestick, bardzo fajny ;) Ale szukam jeszcze swojego champa:b

Zastanawiam się nad Yorickiem i Twichem (mniej twichem) oraz Trudnle. Oczywiście możecie podać jakiegoś innego ;D

Jayce, Zyra powinni Ci się spodobać.

Zyra i Lee Sin na pewno Ci się spodobają. Zyra aktualnie naprawdę OP champion, jej mechanika pozwala na tysiąc kombinacji ;) A Lee Sinem możesz złapać każdego killa, świetna mobilność, oryginalna mechanika daje Ci naprawdę niespotykane możliwości :)

lee sin na swoj sposob jest inny zyra w bushu trapy wychodza bardzo ladnie twitch to tylko jako range co jest monotonne miło sie gra lux i shaco Ap bardzo ladnie to wyglada jak wchodzi ci w krzaki xin i pada od 4 jack in the boxow xd albo od klona z ktorego walisz za 700 xD

Witam. Chciałbym prosić o pomoc Jaką postać mi polecicie? Szukam kogoś, kto jest "inny od innych", czymś się wyróżnia, walczy inaczej, ma np. pułapki (akurat puapki tak mnie nie ekscytują, aczkolwiek jest to rzadkie).Kupiłem Vladimira, bardzo fajny, duży dmg, ta inność", ale jego walka przy cd ulti kończy sie na 2 skillach, i trzeba poczekać te 4 sekundy ;/ (nie chodzi oto, że wtedy ginę, tylko mnie to jakoś nadnaturalnie irytuje ) Ale szukam jeszcze swojego champa Fiddlestick, bardzo fajny Ale szukam jeszcze swojego champa:bZastanawiam się nad Yorickiem i Twichem (mniej twichem) oraz Trudnle. Oczywiście możecie podać jakiegoś innego ;D

Nidalee. Trapy do kontroli mapy, budowana pod AD potrafi zdominować TOP'a . Niezły sustain, forma ranged i melee . "Inność" jest :D

Wiecie może którą postać można uznać za najbardziej podobną do typowego disablera?! (masa irytujących cc ^^) ;)