Prawie takie same postacie, tylko Kazik ma system ewolucji. Obydwoje idą w jungle, obydwoje bazują na doskoku (tyle, że kazik ma skillshota), obydwoje to assasyni (choć rengar bardziej tanky). Dla mnie bardziej do gustu przypadł Kazik ze względu na tą ewolucję, ale Rengar ma większy burst przez to x2 Q na stackach i dłuższego stealth'a.
Tak więc skille obydwu postaci:
-Q burst w 1 cel (Rengar 2x Q, a Kazik jeśli postać jest odizolowana) + Rengar ma bonus do AS. 1:0 dla rengara.
-W. Rengar ma Heala od % max hp + M.Res i Armor + zadaje dmg. Kazik ma heala bazowego+ przelicznik AP + zadaje dmg. Dla mnie 2:0
-E. Rengar ma slowa/roota + znikomy dmg. Kazik ma Leap jako skillshot (po ewolucji ogromny zasięg + po killu/asyście się resetuje). Dla mnie 2:1.
-R. Rengar stealth na 5-10 sec (??[nie pamiętam dokładnie]) + Movement Speed + 5 stacków(czyli jak jebnie z Q x2 to tak jak Kazik w odizolowany[nawet mocniej]) + widzimy niewidzialnych champów. Kazik 1 sec stealtha x2-3(można użyć 2 lub 3 razy zależy od ewolucji) + Movement Speed + redukcja DMG jaki dostajemy (po ewolucji). Dla mnie rengar ma lepszy. 3:1 dla Rengara.
-Pasyw. Rengar ma te swoje stacki + doskok, jeśli jest w krzakach lub na ulcie. Kazik- jeżeli nie jest widziany przez wrogi team dostaje taki "buff", że następny atak na wrogiego championa zada + ileś tam DMG, ale nie jakoś dużo (ale jeśli walniemy z tym "buffem" w odizolowanego champa z Q to burstem dorównuje Rengarowi. Dla mnie Kazika lepszy. 3:2.
Czyli jak mówiłem, bardzo podobne postacie. Rengar wypada troszkę lepiej w praktyce.