Jakiego bohatera kupić?

Właśnie w tym mam problem i dlatego nie mogę się zdecydować ;/

AAaaaa widzisz, a właśnie to zależy od ciebie, ponieważ vayne jest łatwo w early zoutfarmić, więc zależy jak grasz tymi adc, ale jeżeli nie masz to na początek polecę Tobie ezraela i corkiego.

Kupiłem vayne - Jest boska, dzięki za pomoc w wyborze.

Vayne jest dobra,prawda. A to co wyzej mowili jeszcze wieksza prawda - trzeba dobrze farmic w early.

kochasz zabójców weź tego nowego. Vayne bardzo defensywny, graves zbyt popularny, a w dodatku potrzebuje mocnej farmy.

Od kiedy to Vayne jest defensywna ._. Najbardziej papierowy adc, zaraz po Twitchu. Niemniej stealth rulez!

Witam!

Mam kupioną sporo ilość championów (74) i oczywiście nie gram wszystkimi. Możecie mi poradzić jaką postacią mógłbym się teraz zainteresować? Ogólnie moimi ulubionami postaciami do gier są Jayce, Rengar, Riven, czyli jak widać głównie gram na topie, ale inne pozycje mi nie przeszkadzają (no może nie przepadam za graniem AD Carry). Szukam postaci, która byłaby zarazem wytrzymała i zadawała spore obrażenia. Bardzo spodobał mi się Kha'Zix, ale jest troszkę za miękki jak dla mnie i jeśli przeciwnik nie stoi sam to nie zadaje tak dużych obrażeń moim zdaniem a nadal jest papierowy. Waszym zdaniem kto byłby dla mnie dość dobry, albo czy sądzicie, że można grać Kha'Zixem budując go trochę bardziej defensywnie?

fajni sa np. Pantheon, Olaf, Udyr ale sa to takie oklepane postacie, ja osobiscie polecilbym ci Rumbla, wytrzymaly spory dmg, fun z gry wiec mozesz sie nim pobawic naprawde postac warta polecenia

Renekton mógł by Ci pod pasować.

Sam grałem Kha'Zixem tylko na PBE ale widzę dużo ludzi którzy grają nim w bruisera i działa to całkiem nieźle.

Jak dzisiaj zobaczyłem ten filmik:

[media=]

to Kha'Zix zyskał w moich oczach i radziłbym go zakupić ;)

To jest tylko gra z botami ;p I zagrałem wczoraj nim bardziej tankowato, Kha'Zix jest fajny ale nie dorasta do pięr Rengarowi jeśli chodzi o szybki burst i wytrzymałość(przy podobnym buildzie Rengar nadal jest bardziej wytzymały i ma większy dmg).

Co myslicie o Kog'Mawie oplaca sie wydac na niego IP/RP?

Kog'maw bardzo fajny, duży dmg + range(skill + %hp). Największym jego minusem jest brak skillu do ucieczki. Musisz się nim bardzo dobrze ustawić w tf aby nie dać się łatwo załatwić. Nie jestem zwolennikiem kupowania postaci za rp, radze kupić go za ip, a rp zostawić np. na rune page :)

Tak z ciekawości co daje więcej funu z gry Kazik czy Rengar??

Prawie takie same postacie, tylko Kazik ma system ewolucji. Obydwoje idą w jungle, obydwoje bazują na doskoku (tyle, że kazik ma skillshota), obydwoje to assasyni (choć rengar bardziej tanky). Dla mnie bardziej do gustu przypadł Kazik ze względu na tą ewolucję, ale Rengar ma większy burst przez to x2 Q na stackach i dłuższego stealth'a.

Tak więc skille obydwu postaci:

-Q burst w 1 cel (Rengar 2x Q, a Kazik jeśli postać jest odizolowana) + Rengar ma bonus do AS. 1:0 dla rengara.

-W. Rengar ma Heala od % max hp + M.Res i Armor + zadaje dmg. Kazik ma heala bazowego+ przelicznik AP + zadaje dmg. Dla mnie 2:0

-E. Rengar ma slowa/roota + znikomy dmg. Kazik ma Leap jako skillshot (po ewolucji ogromny zasięg + po killu/asyście się resetuje). Dla mnie 2:1.

-R. Rengar stealth na 5-10 sec (??[nie pamiętam dokładnie]) + Movement Speed + 5 stacków(czyli jak jebnie z Q x2 to tak jak Kazik w odizolowany[nawet mocniej]) + widzimy niewidzialnych champów. Kazik 1 sec stealtha x2-3(można użyć 2 lub 3 razy zależy od ewolucji) + Movement Speed + redukcja DMG jaki dostajemy (po ewolucji). Dla mnie rengar ma lepszy. 3:1 dla Rengara.

-Pasyw. Rengar ma te swoje stacki + doskok, jeśli jest w krzakach lub na ulcie. Kazik- jeżeli nie jest widziany przez wrogi team dostaje taki "buff", że następny atak na wrogiego championa zada + ileś tam DMG, ale nie jakoś dużo (ale jeśli walniemy z tym "buffem" w odizolowanego champa z Q to burstem dorównuje Rengarowi. Dla mnie Kazika lepszy. 3:2.

Czyli jak mówiłem, bardzo podobne postacie. Rengar wypada troszkę lepiej w praktyce.

Dla mnie Rengar lepszy w 1 v 1 niż Kazik, kupiłem zestaw do Kazika i teraz żałuje, może Riot mi go sprzeda..

Jest opcja refund w sklepie.

Brand czy Syndra?

Brand, bo jest łatwiejszy i przyjemniejszy. Co dziwne też coraż żadziej spotykany. Synda jest truudna, trzeba troche pograć aby ogarnąć. Obie postacie mają dobry nuke. Więc polecam Ci łatwiejszą.

Syndra ostatnio była w rotacji, trzeba było spróbować.

Opłaca się kupować Irelię? Grałem nią a jestem przyzwyczajony trochę do xina i jak dla mnie brakuje jej pierdolnię*ia fakt też jest combo mele ale po combo z normal attacku jakoś mi się nie widzi no nie wiem co mam sądzić jak wy myślicie o tym ?

Mój build na nią :

butki+4 hp

kamień filozoficzny

tabi/merki

serce złota ( złote serce czy jakoś tak) ( ta tarcza zółwia ^^ )

łuk i od razu składam wit's end

ze złotego serca tarcze raduina

Warmog

Siła natury

merki/tabi >wit's end> omen raduina>warmog>siła natury>????? zazwyczaj gra kończy się przed zrobieniem 5 itemku ale prawdopodobnie wstawił bym : tasak/marzeni shuli ( chyba) albo mardredy

Jak myślicie co robię źle ?

Osobiscie dawałem jej więcej do ataku niż obrony i całkiem ładnie kosiła. Sama z siebie ma całkiem przyzwoite survi, więc chyba nie potrzebuje tak dużo eq na defa.

Ja w trakcie kupuje giant belta dla survi, ale też czasem skłądam ją na wormog>atma>trinity>Thornmail/FoN(według uznania)>Bloodthrister. Nie pchamy sie od razu na wormoga, w trakcie jakiegoś zeala można kupić, albo jakąś część trinity. Oczywiście kupujemy butki - i merce albo tabi. Nigdy na żadną postać nie składałem wit's enda :D i jakoś daje rade. Mamy wytrzymałość, AD, AS. Osobiście bez problemu zaliczam triple, sam wbijając się w 3 przeciwników. Dla mnie jest to też najlepsza postać na solo topa, zaraz po Yoricku.

Witam, jako iż najpierw se podpatruje championa a później go kupuje to mam pytanie czy Renekton jest dobry, brany na rankedach i popularny? Bo zamierzam go chyba kupic, podoba mi sie jego styl i wygląd. Tylko wiecie trzeba być rozsądnym :P. Mało go chyba na rankedach widzę dlatego się pytam.

2. A evelynn? Ostatnio często brana też chyba dobra co sądzicie? Ale to tak na dopytanie bo kiedyś to chyba była słaba tera to co 2 ranked z nią. Głównie zalezy mi na renektonie.