@up Co do evki, jak złoży już DFG to ma ogromny burst, zakradasz się na bota (a jako że mamy niewidke to jest to o wiele łatwiejsze), wystarczy że przeciwny ADC dostanie stuna to leży.
Jakiego bohatera kupić?
Aha a Renekton to dobry wybór czy odstaje od reszty? Bo np. veigara nikt nie bierze i myśle że ryze jest lepszy,
Powiem ci że ja już Renektona nie widziałem od kilku miesięcy (i to nie jest żart) To chyba wystarczy byś sobie odpowiedział na pytanie które zadałeś
Renekton to dalej miażdżący pick na linię, nie wiem, dlaczego go nie widywałeś.
Brand, bo jest łatwiejszy i przyjemniejszy. Co dziwne też coraż żadziej spotykany. Synda jest truudna, trzeba troche pograć aby ogarnąć. Obie postacie mają dobry nuke. Więc polecam Ci łatwiejszą.Syndra ostatnio była w rotacji, trzeba było spróbować.
Gram od środy, więc w rotacji jej nie miałem. A trudność mi nie przeszkadza, bo lubię się uczyć i robię to bardzo szybko ;d
P.S. Co sądzicie o Varusie?
Powiem ci że ja już Renektona nie widziałem od kilku miesięcy (i to nie jest żart) To chyba wystarczy byś sobie odpowiedział na pytanie które zadałeś
To ja nie wiem czy ty grasz z ludźmi z rotacji, czy same normale. Renekton to cholernie mocny pick na early (oczywiście nie na każdego przeciwnika), dzięki wbudowanemu sustainowi z Q (zwłaszcza z furią), stunowi i podwójnemu dashowi. Doskakujesz do wroga, stunujesz, uderzasz z AA i Q, odskakujesz, profit. Wystarczy zagrać z głową. Problem z Rene jest taki, że w mid-late opada trochę z sił więc early musi mu wyjść, żeby coś zdziałał (to nie znaczy że nie jest przydatny w teamfightach, nadal posiada swojego podwójnego dasha i stuna, nie mówiąc o tym że zadaje obrażenia aoe) i dlatego ludzie boją się nim grać na normalach - jeśli trafi ci się outpick, to ciężko osiągnąć coś więcej.
Z takim Veigarem sprawa jest nieco inna. On ma z kolei bardzo słabe early i całkiem spora grupa champów może go spokojnie potyrać (zwłaszcza że przerośnięty minion skupia się na farmieniu za pomocą Q, ergo - nie ma many na wymiany). Jednak jeśli dotrwa do około 30-40 minuty, jego burst jest potężny (full combo z DFG w późnym lategame ma wystarczające dmg, by zabić albo prawie zabić tanka) i każdy przed nim spierdziela (zwłaszcza squishy AD i AP carry).
Eve po reworku była uznawana za słaby pick, bo jej niewidka jest wręcz idealna do gankowania, a co za tym idzie - większość grała nią na jungle. Od pewnego czasu ludzie zaczęli ją puszczać na mida, i co najciekawsze całkiem nieźle jej to wychodzi (Q spam do farmienia, całkiem łatwo może unikać skillshotów jeśli ogarnia, no i ganki...)
Także nie rozumiem dlaczego nie widujesz. Ostatnio nawet ludzie na 1300-1500 ELO grają nim na solo, a co więcej jeżeli oglądałeś w weekend mistrzostwa to renekton także się tam pojawił kilka razy
@UP Varus jeszcze trochę może wydać Ci się trudny bo ma dwa skillshoty (R i Q). By grać efektywnie trzeba tez stackować ładunki na przeciwniku.
Zastanawiam się nad kolejnym solo toperem myślałem na Irelią albo Jaycem jak sądzicie który bardziej przydatny? Możecie również podawać inne postacie jestem otwarty na propozycje
To brać renektona czy nie bo sam nie wiem ? Ale chyba jednak wezmę vayne najpierw bo mam varusa i wgl lubie łuczników, a mi się nie śpieszy bo ogarniam resztę zakupionych charów.
Ostatnio bardziej brany jest Jayce na topa niż Irelia. Według mnie jest lepszy jeśli chodzi o dobijanie przeciwników i farmienie creepów. Przy gankach również sobie dobrze radzi.
Nocturne czy Xin Zhao? Chodzi mi bardziej o 2vs1, żeby zabił 1 i jeszcze uciekł przed 2-gim.
Nocturne raczej trochę lepszy niż Xin w takiej sytuacji
Oboje nie mają systemu ucieczki, ale Noc chyba będzie lepszy ze względu na bonus do MS i ulti
To ja nie wiem czy ty grasz z ludźmi z rotacji, czy same normale. Renekton to cholernie mocny pick na early (oczywiście nie na każdego przeciwnika), dzięki wbudowanemu sustainowi z Q (zwłaszcza z furią), stunowi i podwójnemu dashowi. Doskakujesz do wroga, stunujesz, uderzasz z AA i Q, odskakujesz, profit. Wystarczy zagrać z głową. Problem z Rene jest taki, że w mid-late opada trochę z sił więc early musi mu wyjść, żeby coś zdziałał (to nie znaczy że nie jest przydatny w teamfightach, nadal posiada swojego podwójnego dasha i stuna, nie mówiąc o tym że zadaje obrażenia aoe) i dlatego ludzie boją się nim grać na normalach - jeśli trafi ci się outpick, to ciężko osiągnąć coś więcej.
Mówię tutaj o rankedach od 1200 elo do 1750 (WEST), spotkałem kilka razy. Może jest silny pick ale trzeba go trochę wyskillować (zresztą jak resztę championów)
Ostatnio bardziej brany jest Jayce na topa niż Irelia. Według mnie jest lepszy jeśli chodzi o dobijanie przeciwników i farmienie creepów. Przy gankach również sobie dobrze radzi.Noo Jayce bardzo dobry pick, bardzo często go widuję.
Nocturne czy Xin Zhao? Chodzi mi bardziej o 2vs1, żeby zabił 1 i jeszcze uciekł przed 2-gim
Nocturn ma tego swojego feara, ulti, shielda a Xin ma odepchnięcie z ulti. Zależy od tego jak się sfarmiło, ile killi jaki build itp.
Może ktoś zaproponować mi jakąś postać pod DPS ? ale najlepiej nie typowych ad carry typu varus,ashe ...
posiadam już w swojej kolekcji : xin,irelia,fiora,jax,yi,olaf,panth,temo,tris,WV to są postacie które na ogół są fajnymi dpsami ktorymi juz się "nagrałem" jakieś inne propozycje ?
Skoro nie ranged ADC to może Tryndamere? Składasz prosto pod kryty, AS, dobre ulti lecz można je łatwo skontrować ignitem. Obczaj postać a jak Ci nie przypasuje to napisz.
Posiadam trynde ;p tez nie za bardzo Mam pytanko bo coś mnie interesuje ezreal opłaca się go robić ad/dps ? Albo hybryde
Wiesz Ezreal to aktualnie najczęściej pickowany/banowany AD Carry w grze (przynajmniej na rankedach) przyszła po prostu na niego moda, co nie oznacza że jest słaby. Przeciwnie ta postać miażdży w odpowiednich rękach. Aktualna meta buildu to Trinity pierwsze, drugie BT, ja osobiście kupuję tylko sceptera i odrazu lecę w Infinity Edge.
A możesz podać sekwencje kupowania bo na necie są różne buildy i weź wybierz zwłaszcza ja ktory jest nie doświadczony i jezeli możesz to pisz całe nazwy najlepiej po pl
Jeżeli chcesz coś osiągnąć to myślę że powinieneś sam wypróbować buildy itp. To zależy również od linii czy jest agresywna, pasywna i takie tam. Ale taki podstawowy build to idzie tak (polskich nazw nie znam bo gram na ANG): Buty + 3 poty (zamieniasz je na berserki), Trinity Force (Ten trójkącik za ponad 4k złota, zaczynasz składać od Phage'a (tego młotka:P)) potem lecisz z Bloodthrister (ten czerwony miecz dmg+wyssanie) następnie składasz infinity edge (ostrze nieskończoności?) potem Last Whisper (ostatni szept?) i guardian angel (stróż coś tam...)