Jakiego bohatera kupić?

Siemka , będę się streszczał . Uzbierałem 6300 IP i nie wiem kogo zakupić . Najczęściej grywam Vladimirem . Preferuję także Miss Fortune i Ryza ale najczęściej Vladimir. Prócz Junglera gram wszędzie . Pomóżcie coś wybrać , od razu mówię mam dopiero 18 poziom i lece bez jako takich run

@MrRosiu jak jeszcze nie masz 1 strony run to polecam ci zbierać kasę do 20 lvl i kupić full runki tier 3, ale jeżeli musisz kupić championa to na mida mogę ci polecić takie postacie jak :

Ezreal, gra na midzie nim jest trudna, jeżeli nie lubisz trudnych skill shotów to go nie wybieraj

Brand, jest to postać która robi chyba największy dmg z nukerów na 6lvl, dobra kombinacja skilli=więszky dmg+stun

Ahri, strasznie mobilna postać i bardzo dobra, skill z q przy powrocie bije true dmg i to bardzo duży

Fizz, jeżeli kupisz shena to na 6 lvlu nie ma mocnych na niego ;), przy wbijaniu się odpalasz ulta+w+q i wtedy jest 100% kill

Jeżeli lubisz się pomęczyć na midzie to wybierz ez-a (fun z gry), jeżeli lubisz być mobilny i mieć dobrego escape ot wybierz ahri, ma ona także dobry dmg(także fun z gry), jeżeli lubisz robić potężny aoe dmg weż branda, a jeżeli chcesz być postacią single target która miecie praktycznie na solo wszystko wybierz fizza.

Szukam jeszcze kogoś AP Carry . Wiem że Brandziu dobry a możecie jeszcze podesłać kogoś?

Fizz,kassadin,annie,ryze,zyra,vladek.

Co lepsze na solotop/jungla kha'zix czy Fiora?Czym łatwiej nauczyć się grać?Kto jest bardziej ,,OP ścierwem'' itp.

Moim zdaniem Fiora lecz pewnie zaraz poleci jakieś mięso że Fiora to taka a owaka xD

@UP

Napisz dlaczego fiora jest twoim zdaniem lepsza, przybliż specyfikacje postaci zainteresowanej osobie, a jeśli masz napisać tylko "moim zdaniem Fiora", to w ogólę się nie wypowiadaj.

Na jungle? Na pewno nie Fiora. To zwyczajnie nie ma żadnego CC, żeby ganki się powodziły...

Ahri, Kennen czy Brand?

Brand, jest to postać która robi chyba największy dmg z nukerów na 6lvl, dobra kombinacja skilli=więszky dmg+stun

Ahri, strasznie mobilna postać i bardzo dobra, skill z q przy powrocie bije true dmg i to bardzo duży i jest bardzo mobilna

Kennen, postać strasznie dużo wnosząca to team fightów stuny do tego niezły dmg ogarnięty kennen bardzo dobrze radzi sobie na midzie

Ciężko tutaj wybrać, ja na twoim miejscu zastanawiałbym się nad kennenem i ahri.

@up Chciałbym dodać że Brand dobrze wymierzonym ultem też wprowadza do teamfight'ów bardzo dużo.

Tak to racja, ale jest 1 warunek.Team fight nie może odbywać się koło minionów.

@UP

Może, jeśli Brand jest choć trochę ogarnięty. Najpierw powinien rzucać podstawowe skille, aby jego przeciwnicy mieli debuffa z jego passywa: "Blaze".

Wtedy śmiało może rzucać ulta przy minionach.

@UP

Jeśli cel stoi w płomieniach (blaze), Pyroclasm przyspiesza. Dodatkowo jeżeli Pyroclasm uderzy cel, na który nałożony jest blaze, następne odbicie będzie starało się uderzyć w bohatera.

Ale tylko następne. 3 kolejne mogą pójść w miniony.

Chyba, że trafisz wszystkich pięciu champów ze skilla to wtedy k.

Nie liczycie przypadku, kiedy ktoś oddali się trochę od drużyny żeby kulka się nie odbiła. Wtedy całe jego za***iste ulti - za przeproszeniem - trafia szlag...

Ale brand nie musi walczyć sam,inni bohaterowie mogą zrobić zamieszanie (np ulti cait na ad carry w oddali i wszyscy chcą go ochronić) co pomaga trafić ultem.

Nadal nie mam dość argumentów dot.mojego pytania o kupić Kha'zix czy Fiora na jungle/solotop.Wiem że fiora może iść na jungle, a to że nie ma CC nie znaczy,że jest beznadziejna(widziałem parę materiałów i fiora dawała radę),bo jej zaletą jest ogromny dmg i w sumie to wszystko i to mi wystarcza,ale kha'zix z ewoluowanym Q trafiając w odizolowany cel ma przeliczniki 2,4 dodatkowego AD co jest OP wg.mnie.

.Nadal nie mam dość argumentów dot.mojego pytania o kupić Kha'zix czy Fiora na jungle/solotop.Wiem że fiora może iść na jungle, a to że nie ma CC nie znaczy,że jest beznadziejna(widziałem parę materiałów i fiora dawała radę),bo jej zaletą jest ogromny dmg i w sumie to wszystko i to mi wystarcza,ale kha'zix z ewoluowanym Q trafiając w odizolowany cel ma przeliczniki 2,4 dodatkowego AD co jest OP wg.mnie.

A więc tak Ci ja powiem. Mój wybór: była by to Fiora, ponieważ ona robi bardzo duża DPS. Kha'Zix jest może i OP ale tylko do czasu ponieważ niedługo dostanie Nerfa. Fiora jako TOP LANER: Jest dość już rzadkim wyborem ponieważ ludzie o niej zapomnieli, ale nie raz jak gram j jest Fiora w jakimkolwiek team mowie z góry GG[Good Game], ludzie tej postaci już nie doceniają a powinni. Jako jungler? Hmmm jakoś nie grałem nią dużo ganki może nie najlepsze ma ale za to później robi kose w TF ponieważ jest niezniszczalna.

Jeżeli macie dylematy na temat TOP/JUNGLE walić śmiało akurat to są moje mainy.

Możecie mi nieco przybliżyć Evelynn? Lubię skradające się postacie z całkiem ładnym uderzeniem, więc chciałbym ją sprawdzić.

Eve ma na obecna chwilę imba burst i ja osobiście biorę ją na mida poza tym ze względu na niewidzialność jesteś w stanie łatwo gankować wystarczy ze przeciwnicy na bocie za mocno pocisna i maja pozamiatane poza tym jej ulti to dosłownie cud miód orzeszki jeśli wiesz kiedy je użyć. Polecam tego chara.

Better nerf Eve. Albo nie, bo ja nią gram :D Ulti na 3 lvl, ze złożonym DFG ma 43s CD. Wbijasz w 3 ULT>DFG>E>Q>Q>Q>Q>Q>GG

No włąsnie widziałem i Evka ma tak cholernego bursta, że postacie bez CC, mechanizmu ucieczki albo ktos z większą ilością hp/resistów pada. Dlatego tak szybko składała u nas AD Carry.