Jakiego bohatera kupić?

Lubie takich ludzi jak lolipek ala: bierz go on jest awesome kille zgarniasz 0 dedow i wgl. Hahaha leesin taki sobie? Po 1 kontruje polowe junglerow po 2 kontruje tego twojego talonka po 3 talon i tank na bota... tymasz 15 lvl czy co? moze jeszce ad carry na mida a ap carry na jungle? Team bez ad carry jest syfem. Osobiscie mam lee sina i talona. Obydwie posatcie uwazam z bardzo dobre ale jak widze herezje ze ta postac jest lepsza i wgl to mnie az kreci. Nie ma lepszych postaci sa tylko lepsze na dana sytuacje. A teraz spojrz jest tutaj taki gank na 2 lvlu na bota enemy jungler np taki amumu... i co zrobisz? Nic bo talon bez ulta nie ma escape mechanizmu. A lee sin praktycznie kazdy czar moze wykorzystac do ucieczki. Niech kolega poprostu sprecyzuje pytanie bo stwierdzenie jak lolipek ze talon jest lepszy to jest smiechu warte. A zapomnialem powiedziec 1 rzecz... Lee sin pod tanka ma wiekszy dmg z ulti niz ult talona bo talona ulta ma bardzo maly dmg w porownaniu do innych ... w late game talon ulti uzywa do ucieczki albo do ataku z zaskoczenia ew. do tego zbey posiedziec w niewidce az cooldowny zejda z EQ.

Nie jestem jakimś fanatykiem talona, jednak moim zdaniem jest ciekawszą postacią.Mam obu championów więc wiem co pisze.Grałem talonem na wszystkich liniach więc nie p***dol.

Po to są wardy żeby z ganków wychodzić cało.Narazie widze, że to ty musisz mieć15 lv i gówno wiesz o tej grze do tej pory.Sam nie jestem pro ale wiem co pisze.Nie napisałem, że talon jest lepszy.Może przeczytaj kilka razy ze zrozumieniem.Napisałem, że jest ciekawszą postacią.Lee sin jest "spamowany" praktycznie w każdej grze jako jungler, rzadziej jako solo top, przez co dla mnie przynajmniej jest strasznie nudny.Jego ulti moim zdaniem przydaje się tylko żeby wkopać kogoś z przeciwnej drużyny do twoich i go łatwo zabić, ewentualnie uciec.I prosze przestań się spinać bo wyraziłem tylko swoje zdanie, a ty i twój kolega @ProGmR spinacie się.To wy musicie być fanatykami lee sina, bo od razu poszedł w moją stronę jakiś dziwny hejt.Ale w polskim społeczeństwie LoL'a i ogólnie innych mmo to normalka.Ktoś ma inne zdanie od was i już go hejtujecie. Jeszcze raz powtórze, że talonem grałem na midzie, topie, solo topie, i bocie.Wszystko się sprawdziło więc o co ta spina? Próbuję wbić Ci to twojego pustego łba to, że to tylko moje zdanie odnośnie tych dwóch postaci. Jak mówisz, że talon ma mały dmg to pozdro.Ty pewnie dalej lecisz w normalny build.Ogólnie patrzysz na stuff drużyny przeciwnej? Czy jedziesz twoim "pro" buildem? 1 Last Whisper i tank praktycznie dla talona ma o połowę mniej armora.Talon ma duży dmg + build w którym mamy trochę szansy na traf krytyczne.Rzadko kiedy ap lub ad carry budują armor prawda? Ad carry przynajmniej moim buildem znika na 3 autoattacki i 3 skille bez ulta.Jeżeli robisz talonem build "papierowy" to to co napisałeś ma sens.Talon jest papierowaty jednak z jednym lub dwoma itemkami to się zmienia i może na spokojnie wytrwać w większym TF.Nie ogarniam po co to spina...

Człowieku, nie udzielaj rad jak się nie znasz, mówiłem ci to. Skoro chcesz iść Talonem na bota, nie pójdziesz, bo zgarnie cię ADC. Co z tego, że masz tanka, jak będzie ci kradł farmę? W LoL'u każdy farmi sam, a support ma gp5. Tankiem gp oczywiście złożysz, ale to tylko 2 itemy. Gdzie runy i masterki? Jak będzie miał runy i masterki pod suppa, to nie jest tankiem i tyle. Chyba naprawdę grasz na 10 lvl. "Rzadko kiedy ap lub ad carry budują armor prawda?" Wyjdź, przepadnij i nigdy nie wracaj. Pograj jeszcze z pół roku, a może coś ogarniesz. Bo AP/AD carry ma 30 def i 30 m resa w lategame gg. AP złoży Zhonya, a ADC GA, bo jest to must have na ADC w lategame. Poza tym AP'ka w TF chroni bruiser, więc nie jest tak kolorowo. Nie zawsze ci się uda. No chyba, że na twoim 10 lvl, w lategame każdy chodzi solo i facecheckuje to GG

@2UP, Ty się od razu odgryzasz i spinasz.

A ja poleca Talona, bo daje więcej frajdy z gry.

Nowa mapka (;o), fajny champ, nowe skorki i jeszcze jakies do tego skorki totemow i ikony (za IP I RP :ooo) http://promo.leagueo...w-isles/pl.html

@Sokyre chyba też polecił Talona :D

Mam Lee Sina i Talonem gralem jak byl na free, bardziej polecam Talona bo lepszy w late i latwiejsze ult, jak nie lepsze :P Lee Sin mi sie szybko znudzil.

Strasznie się stresujecie i strasznie chcecie się trzymać mety... a widywałem mecze z duo top, co kompletnie nie pasuje do mety, a mecz był wygrywany i to ostro (sorry, weźcie sobie 2 postacie z twardym cc i zaczajcie się na wroga na lvl1 - fb gwarantowany, zanim jeszcze flasha użyje). Podobnie z combo Veigar-Soraka na bocie, przeciwnik chyba nie był gotowy ani na to, ani na Caitę na midzie (a osoba pamiętająca czasy kiedy AD carry zdarzali się na midzie wie jak to potrafi zaboleć, prawda?). Rankedy to co innego, ale czemu na normalu ludzie mieliby się nie bawić próbując nowych rzeczy?

A ja Talona widzę głównie jako dobrą kontrę na mida, przynajmniej na niektórych midów. Na topce za łatwo go zjeść, na bocie musiałby grać bardzo agresywnie (a support typu blitza albo krowy na to nie pozwoli). Lee daje większe możliwości i większe wsparcie dla teamu. Jeśli szukasz champa który jest pewniejszy - wybierz Lee Sina. Jeśli chcesz się pobawić - kwestia gustu, obaj są fajnymi champami...

Szybkie pytanie: Fizz czy Ziggs? :D

Ok. Dzięki po sprawdzeniu waszych komentarzy poradników i filmików odnośnie postaci, myślę, że najpierw kupię Lee Sina.

Bardziej podobają mi się właśnie jego skille i junglowanie. ;)

Tak dla wyjaśnienia :D Krew mnie po prostu zalewa, jak ktoś nie ogarnia i daje jakże cenne rady na temat gry. Co do mety, oczywiście, że niestandardowe picki są jak najbardziej dobrym pomysłem (duo jungle, czy duo top, solo bot), ale akurat Talon top i bot słabo sobie radzi.

@Koyiro

Jeżeli wolisz walkę 1v1 to bierz Fizza. Mistrz tej kategorii. Jeżeli skupiasz się bardziej na late game i TF to bierz Ziggs'a. Jeden z lepszych AP Carry pod względem przydatności dla teamu. 4 skille AoE jest użyteczne zawsze i wszędzie ;) Fizz z kolei ma broken mid game, ale jest prawie bezużyteczny w late game (poza ultem).

Fizz to taki midowy odpowiednik Renektona i Yoricka. Jak nie zgnębisz przeciwnika w early-mid i się nie nafeedujesz to "ssiesz".

Czyli jednak wezmę Ziggsa, te AoE <3.

Dzięki za pomoc.

Tak dla wyjaśnienia Krew mnie po prostu zalewa, jak ktoś nie ogarnia i daje jakże cenne rady na temat gry. Co do mety, oczywiście, że niestandardowe picki są jak najbardziej dobrym pomysłem (duo jungle, czy duo top, solo bot), ale akurat Talon top i bot słabo sobie radzi.@KoyiroJeżeli wolisz walkę 1v1 to bierz Fizza. Mistrz tej kategorii. Jeżeli skupiasz się bardziej na late game i TF to bierz Ziggs'a. Jeden z lepszych AP Carry pod względem przydatności dla teamu. 4 skille AoE jest użyteczne zawsze i wszędzie Fizz z kolei ma broken mid game, ale jest prawie bezużyteczny w late game (poza ultem).Fizz to taki midowy odpowiednik Renektona i Yoricka. Jak nie zgnębisz przeciwnika w early-mid i się nie nafeedujesz to "ssiesz".

Nie zawsze talon radzi sobie słabo na bocie lub topie.Zależy od stylu gry.Ja np. gram bardzo agresywnie.Jeżeli uda nam się przestraszyć ad carryego, to będzie bał się podejść nawet na kilka kroków.Z tym fizzem się zgadzam, ale jeżeli chodzi o talona będe się kłócił :D

Tym razem poluję na Twisted Fate'a. Co o nim napiszecie? Mozna go robić pod ap/ad z tego co wiem, jak wy polecacie?

Pod ad? Noo można, ale ma bardzo mały sasięg (500, z czego kog z W ma 720 chyba, a cait coś koło 600), dlatego ciężko się nim gra jako ad. Polecam AP-nieskończona mana, stun co 4 sec do wyprowadzenia combo i AoE slow.

Ja też będę się kłócił :D Oczywiście są takie przypadki, że nabijesz FB na ADC itd. Wtedy jest z górki. Z resztą na normalach to możesz grać i Olafem pod AP :D. Co innego Rankedy.

Fck double post. Miało być w jednym i z cytatem. Sorka.

Tyle, że ja chyba aż pójdę grać z botami. Takich ludzi mi dobiera, że szkoda słów...

A jest jakaś znacząca różnica w dmg jakie mozna z niego wycisnąć?

Tak. Pod ap zdecydowanie większy dmg bo więcej skilli ma przeliczniki. Również lepszy burst dlatego radzę go składać pod ap.

Jak chcesz kombinować niestandardowo to graj ad kennenem albo ad malzą.

Kennen AD-nieskończona ilość stunów.

Malza AD-Pet bije kosmiczny dmg.

Op, op, op, op...oppan gangnam style!

A co byście polecili z Offtanków? I jak myślicie Riven można do takowego podziału przypisać?