Oczywiście. Jedna z najlepszych offtanków. Poza tym Renekton, Yorick, Nidalee AD, Lee Sin i Olaf. Jedni z lepszych. Dodałbym też Jayce'a, ale w next patchu dostanie ostrego nerfa (brak dodatkowego dmg przy zmianie na młotek).
Jakiego bohatera kupić?
Można, ale zależnie od tego jak idzie gra i czy wygrywasz linie buduje się postać. Jeżeli wygrywam linie Riven(co jest wręcz banalne) to 2x Doran's Blade, Bloodthirster do tego Merc's Treads jakieś Guardian Angel, Last Whisper i na taką Riven nie ma mocnych. Równie dobrze można kupić Latarnie i polecieć w Phage>Frozen Malet(rekomendowany) lub w Triforce(też ok, ale jednak wole maleta) do tego jakaś Atma, GA, LW i co tam tylko chcesz.
@Up No to go znerfią tak, że ho ho. To nie tak, że jego największy DMG to E na hammerze i E,Q combo na cannonie.
Xina się teraz buduje pod Offa. Tak więc polecam Riven i Xina.
A co powiecie na temat Irelii? Ma dość porządny bazowy dmg, no pomijając to, że dobrze wykonuje ks (chociaż ja ich nie uznaje, ale zwykle mnie wyzywają od stealera - jak by "thief" nie mogli napisać...) trochę hp i można przytankerzyć.
Better nerf Irelia I koniec temau ^-^
Niby mówią że "Irelia TOO OP" i "Better Nerf Irelia" ale coraz rzadziej ją spotykam w lolu. What's happened? :x
Ją mam, czasem zagram. Poprostu jest zapomniana. W early troche liże stopy niektórym championom, ale wystarczy się troche rozkręcić i można zgarniać penty
Irelia hmmmmm ?? Jeżeli o nią chodzi, to sądze, że potrafie nią naprawdę dobrze grać.Nią się gra pod mid/late game, a w early kupuje się 2 itemy pod GP5.Wystarczy, że masz wits enda i trinity forca.Adc zejdzie na 4 strzały, jej ogromną zaletą jest true dmg przez co potrzebuje troche att speeda.Na nią nie opłaca się kupować itemków pod hp (wyjątkami są hearth of gold i trinity force) gdyż ma ona warunkowego stuna.Nie dość, że na solo topie pociska postacię które są papierowe to jeszcze do tego kontruje większość postaci melee oraz ranged.Oczywiście są postacie z którymi ma problem (np, jayce, malphite) to i tak ogarnięty gracz sobie poradzi.
A co byście polecili z Offtanków? I jak myślicie Riven można do takowego podziału przypisać?
Riven bardzo fajna postać, ale polecił bym Renka.Spokojnie można skontrować Darka jak się zna taktyke tzw. wkręcasz się z E stun z W obijasz z Q i wracasz spowrotem z E.
AP Shaco vs AD Shaco.
Witam, po ostatniej rotacji strasznie spodobał mi się Volibear. Właśnie w tym problem, ponieważ chciałbym go kupić (jak narazie 2000PZ, więc "no way baby"), a nie wiem czy jest sens- jak myślicie jest to dobry wybór??
Średnio walki mi wychodziły po 10-16 killi 4-6 deadów i od 5-10 asyst.
Grałem nim zazwyczaj tak- Q- biegne na 4 łapach i podrzucam, E- Ryk, atak obszarowy, W- przyspieszenie + dmg, w miare możliwości R- ulti +dmg + speed.
Skille przywoływacza to Uzdrowienie i bodajże Przypływ Energii ( +35% speed chyba).
PS: Gram 1. sorry za lamienie.
AD Shacko ofc
AD Shaco. Ap to tzw. troll pick. No chyba, że interesuje cię kampienie po krzakach przez 10 minut, lub do czasu aż nie skończy ci się mana, stawiając pajacyki.
Voli nie jest zły, ale jakiś super dobry też nie. Średnia inicjacja, dobry dmg "z pyska", slow, ulti w TF ujdzie. Jednym słowem jest średni i są lepsi.
@Edit
(Noż ku*wa znowu double? )
@Down
Przyznam, że Irelii na jungle jeszcze nie widziałem i o takiej nie słyszałem, ale może być dobra . Jakiś tam gapcloser jest i cc też w miarę.
I tak Irelia teraz jest juz lepsza na jungle niz topa na serio. Jungle Irelia jest awesome. Ma dobre cc, doskok, leczenie z dmg i jak cos atak ranged gdyby ktos uciekal na low podczas ganku.
W takim razie kogo polecacie?? Zastanawiam się też nad Kateriną (poprawcie mnie jeśli źle napisałem).
Mam pytanko , czy Brand jest dobrym wyborem we wczesnej fazie gry w LoL'a?
Wczesnej fazie? Masz na mysli early game ?Czy moze niski lvl... w obydwu sytuacjach super postac. Nie ma nie wiadomo jak trudnego combo ale na tyle trudne zeby z czasem zapoznawac sie z gra i wyksztalcic w sobie szybkosc co do tej gry.
P.S.
Irelia jungle jest na serio dobra osobiscie sam tez nigdy jej nigdy nie widzlalem procz mnie samego. Sam ja wymyslilem i za kazdym razem kiedy zaczynalem mecz to ludzie pisali : Irelia troll? A na koniec zazwyczaj op irelia jungle hehe(glownie dlatego ze ludzie nie wiedza jak pokonac ireli jungle a odpowiedz jest prosta : Teemo ten blind mnie rozwala). Ktoregos dnia tak poprostu pomyslalem ze ma czary ktore sie swietnie nadaja do jungli. Tyle ze poczatkowa jungle ma dosc trudna ale jesli sie wie jak grac to da rade. Ganki latwe dmg ladny do tego robisz pod dps a i tak jest twarda.
Jeżeli sądzisz, że irelia jest w jungle lepsza niż na topa to ty chyba nie wiesz co to są last hity.Przecież irelia jest stworzona na topa dzięki swojemu q do last hitowania, nie wspominając już o łatwym escape i stunie.Owszem na jungle może być dobra dzięki swojemu doskokowi, ale mimo to jeżeli na topie się nią sfeedujesz to gra jest praktycznie skończona.
A ja byłem Irelią w dżungli. Początkowo przez mały AS było troche trudno, ale potem jak się rozkręciłem... gank za gankiem. Kupujemy młotek i jest super. W dodatku jak ogarniamy co się dzieje na polu walki i widzimy miniona z małym HP, a nasz cel ucieka, można szybko z Q do miniona a potem do przeciwnika.
Ktoś napisał, że na Irelke nie skłąda się HP itemków. A ja składam. Stun zależy od procentowej różnicy życia, więc poprostu trzeba umieć ze stuna korzystać.