dzięki mam dopiero 2800 ale dziś może uzbieram
Jakiego bohatera kupić?
Podałeś 3 postacie które można składać pod różne lane'y. I tak polecam Gragas'a , naprawdę za***isty solo mider. ;p
wiedziałem że w końcu ktoś to powie ! Wiedziałem ;D Ja zastanawiam się jeszcze nad blitzcrankiem bo teraz 3150 kosztuje ;D
blitz to taka postać która ciężko jest gdzieś wsadzić w sztandarowym meta-game. Brałbym Gragasa, bez zastanowienia.
a masz może jakieś zdanie o Akali ?
Znowu będziesz robić mega spam? już były jej plusy i minusy w tym wątku! spójrz na pierwszą stronę ;/ i poszukaj zanim coś napiszesz...
Mógłby mi ktoś polecic jakiegoś bohatera który
- kosztuje do 1350 PZ
-daje duzo frajdy
-ma jakąś fajną umiejętność obszarową
i to tyle ;> Gram narazie na Ashe, zaden z darmowych bohaterów nie spodobał mie się ;d
Polecam Twisted Fate. Dystansowiec (według mnie najlepiej robić go pod atack speed) a jego ulti teleportuje go na duży obszar co pozwala na skuteczne gangowanie czy szybkie dostanie się do turreta.
A moze jeszcze jakis bohater który stoi z przodu i napie*rza ile wlezie ? ;D Moze być drozszy ;>
Ja polece za 1350 amumu. Postać kozak. Ja nim mam po 10/0/i ileś tam asyst. Moim zdaniem najlepszy tank, dlatego ze nawet build full tank daje rade zabijac. postac w draft czasami banowana
Powiedzcie mi cos tych bohaterach i pomózcie wybrać ;D
Amumu
Poppy
Twisted Fate
Cho'Gath
Amumu jak narazie na każdym rankedzie banned ze względu na OP Crowd Control, jak nie grasz często ranków to kup A jak grasz rankedy to byłoby to wyrzucenie IP w błoto.
Poppy to postać którą ciężko zrozumieć, a co dopiero dobrze ogarnąć.
Twisted to świetny harras + dobry dmg, z tym, że musisz ogarnąć zmienianie karty ale trochę potrenujesz i zrozumiesz OCB.
Cho'Gath to taki pół mag pół tank na solo topa (bruiser), duże survi, średnie dmg ale ma CC
Z tej czwórki polecam najbardziej Twisteda
Hmm, w początkach mojej kariery LoL'owej grałem Poppy, niby kolega up pisze, że trudno ją ogarnąć, ale ja ją polecam, ze względu na duży dmg, movement speed+atk na 2 spellu, ulti, z którym można się wbijać pod turrety, w wielu ludzi.
Jakiego championa idzie zrobić na max AS/AD? Bądz tylko na AS?
Caitlyn i większość AD Ranged?
Amumu op. Jesli nie dostanie bana na ranked to bieerz go!
Nigdy nie robisz czempiona pod samo AS, tylko AD + AS i nawet czasem jakies survi w late (jak maja dla przykladu 2 mocnych casterow) bo niczym nie wskurasz majac 2hit/sec, gdzie bedziesz bil po 80 w czempiona, jak nie mniej.
Bohater co stoi z przodu i "napieprza" - nic innego jak wybor leci na Xin Zhao, tylko nie rob go nigdy pod full as/ad bo to najgorszy build jaki mozna na niego zrobic, az mnie krew zalewa jak widze Xina pod build ad/as only...
Napiszesz jaki najlepszy build dla xina??
Mogłby mi ktoś podac jakiegos bohatera podobnego do Riven (ale tańszego) I jaki build dla Twisted Fate ?
Ujme to tak TF = wyzwanie, nie jest to latwa postac + bardzo papierowa, a buildu sie nie podaje do danego championa tylko składa na danego przeciwnika
Co do postaci z samym AS to polecam kog'maw (madredy,malady,wit jako core)
A Championa ktorego ja polecam to - Xin/Nunu/Ashe/Veigar/Garen - proste postacie jak na poczatek
dla Bardziej ogarnietych Ryze/Gp/Anivia/MUNDO ! :*