Witam, mam dylemat - Le Blanc vs. Karma. Nie mowie co najbardziej lubie w postaci itp, chce poprostu zeby wypowiedzial sie ktos kto gral tymi postaciami, ich plusy i minusy, wrazenia z gry nimi itp.
Jakiego bohatera kupić?
Karma = najbardziej useless champion w grze, LeBlanc = heavy nuker, bierz LeBlanc, przynajmniej na coś się przydasz (Karma to takie ch*j wie co do ch*j wie czego szczerze powiedziawszy)
Zdecydowanie Vayne ma dosc duze hity
Karma = najbardziej useless champion w grze, LeBlanc = heavy nuker, bierz LeBlanc, przynajmniej na coś się przydasz (Karma to takie ch*j wie co do ch*j wie czego szczerze powiedziawszy)
nie ma useless champow, sa useless gracze.
Karma dobry ap/support do carry/offtank/tankow z dashem (xin/jarvan/amumu itd..) Banka ma dosc dobry przelicznik co sie rowna dobra obrona + atak
LB dobry nuker, dobre combo ktore latwo przerwac (banshie/badz CC), w late game nie jest juz taka dobra.
Ale Karma nie jest dobrym supportem, czego nie można powiedzieć o LeBlanc w kategorii nukerów. Zresztą, niech bierze co chce ale jak ogarnięty LeBlanc prędzej "zrobi grę" niż ogarnięta Karma I nie dlatego, że Karma to support (bo Soraką da radę zrobić grę, tak samo Alistarem albo Tariciem), tylko dlatego, że nie jest w niczym bardzo dobra
A kto lepszy w late?
A kto lepszy w late?
+ Banka (obrona + atak w jednym = sporo asyst)
+ Mass Heal (jak dla mnie najlepszy heal iz aoe + % HP)
+ Wardy (map control = win)
+ 3 Buildy AP/HP - AP/Supp - Offtanky/Supp
+ dobry dps do 6-7 lvl (oczywiscie wybierajac droge supporta)
+ Escape Mode (speed/slow linka ktora mozna zaczepiac o miniona)
- Wymaga Skilla
LeBlanc
+ Dmg, Combo (juz na 2-3 lvl zlapanie killa to kaszka z mleczkiem)
+ CC (silence,rooty)
+ Escape Mode (tpka + mirror ktory tak naprawde latwo rozpoznac)
- Z taka sama szybkoscia co zabija, tak i pada
- Postać z 1 AOE (2 z ultem)
- Przeciwnicy z Banshee + SelfShieldem sa wyzwaniem
- Jesteś 1 celem w TF
Ja osobiście wybieram Karme, iz support więcej się przydaje niż h.nuker bez aoe.
Yo na dzien dzisiejszy jezeli chcesz wbic jakies elo to wybierasz akali morgana kassadin lee sin gp oraz SION pod ap ofc . Jezeli chodzi o vayne daje rade na solo q ale jest ciezko bo to jednak ad carry. Karma tez jest ok tylko ludzie flame zaczynaja jak widza ze chcesz isc na mida karma bo jednak troche trzeba umiec tym grac. Jezeli chodzi o pytanie karma a leblanc zadne z nich gdyz na late game jest potrzebny jakis nuke aoe. Karma w late jest silna ale juz tylko daje heal i tarcze zas leblanc jezeli nie uda Ci sie zabic na full combo to przez kolejne 25sec jest dosc ciezko co kolwiek zrobic.
Dobrze napisane ludii123, dodam iż brand,cassio i malza są dobrymi postaciami na rankedy. AOE/CC/DMG wszystko to co najważniejsze.
No i wyżej wymieniony Kassadin, muszę powiedzieć, że gdy nie mam jakichś większych retardów w teamie (np. ww jungler bez smite'a -.-) to gra jest nasza (na ostatnie 7 rankedów Kassadinem mam tylko 2 porażki), ale trzeba trochę załapać tą postać i polecam porobić smart casty
Ezio na ap? - jesteś aż takim hardkorem? a może annie na ad? - też mega koxutakich porad od cholery a g*wno Się z tego dowiesz. Już lepiej pogadaj z graczami(#IRC), którzy streamują.
lol jak gram EZ zawsze ap nie raz mierzyłem sie z ad i zawsze wygrywałem, kwestia wprawy
lol jak gram EZ zawsze ap nie raz mierzyłem sie z ad i zawsze wygrywałem, kwestia wprawy
Kwestia przeciwnika...
Hmm to i ja sie zapytam:Planuje kupic jakas postac za 6.3k, normalnie gram Akali, ale czasem (szczegolnie w randomach) brakuje tanka..., wiec myslalem na Leoną,Ogarnąłem spotlight, popatrzylem na YT, Wywnioskowalem ze to Typowy Tank, z dosyc dobrymi CC. Zacmienie + ostrze zenitu mozna ladnie sie wbic Gral ktos ta/albo z ta postacia ?Jakies wrazenia ?, moze byc, czy szukac innej ?
Mam leone i powiem Tobie ,że to jest najlepszy tank jakiego miałem, na samym starcie łatwo o kille,po 10 minutach gry moglem sobie poprostu wbiegac w wrogą drużyne a moj team wszystko zalatwiał sunlight(pasyw) daje bardzo duzo dodatkowy magic dmg przy uderzeniu po kazdym skillu potrafi kogos zniesc w pare sekund
Szukam jakiegoś ranged AD za dowolną ilość punktów. Na razie grałem tylko Ezrealem i Ashe jako postaciami tego typu. Jednocześnie proszę o plusy i minusy takiej postaci.
Kog Maw
-W late miażdż wszystkich innych AD Carry. Mega zasięg i duży att speed.
Caitlyn
-W eraly game najlepszy ad carry. Duży zasięg to jej ogromy plus.
Vayne
-Swoim combo (passywny skill) niszczy bez problemów nawet tanków. Może przybijać też do ściany i dobijać jak leci
Mógłby mi ktoś coś powiedzieć o tych postaciach i pomóc wybrać 1 z nich ?;D
-Pantheon
-Xin Zhao
-Jax
Dżaksów (na 10 lvl) widuje słabch, Pantheon jest wyrąbany w komos super gites, i to jego ulti, xin zhao też jest wyrąbisty
Brał bym Pantheona albo Xin Zhao.
Sam mam pytanie. JAkiś fajny support. Mam jak narazie Kyle i dobrze mi się nią gra. I zastanawiam się nad kupnem Shena. Może mi ktoś ogólnie opisac supporty i szczegółowo shena?
Pantheon - jak lubisz robić dobre dmg to bierz, takie champy zawsze sprawiają fun, aczkolwiek jego ulti i tak zostało mocno okrojone
xin - papier, ale ma robić duży dmg, dobry do łapania przeciwników ( skill e->q, mega attack speed
jax - dobry jax to mega trudny przeciwnik 1vs1, jego upierdliwy counter i duża szansa na unik, oraz ulti boostujący as i dające damage co 3 ataki
Wiecie co zacząłem się jeszcze zastanawiać nad Udyrem (chyba dobrze napisałem) ponieważ też wydał mi się dość dobry. Może powie mi ktoś coś o nim ? ;>
Skoro jeszcze nie masz rozeznania, to bierz Xin'a, mój kumpel ogarniał Xin'a od low LVL'a i niszczył system. Jax'a łatwość jest zbyt trudna, Udyr raczej też taki mega łatwy nie jest, Xin ma dasha i kręci bardzo dobry damage, możesz go nawet próbować budować pod off-tanka, czyli idealna postać dla średnio-zaawansowanych graczy.