Jakiego bohatera kupić?

Pytałem o jakichś championów na jungle i zdanie a temat Shyvanny a dostałem odpowiedź żebym sobie znalazł ulubioną pozycje.WTF?Pozycji szukam,a do grania w jungli potrzebuje jakiegoś championa nie?

Acek

Napisałeś, że najlepiej Ci się gra

Ad Carry/Jungler/Top

i co my mamy Ci polecić? Może napisz czego wymagasz od danej postaci, co sprawia Ci najwięcej "frajdy" kiedy grasz i w czym czujesz się najmocniejszy

Pytałem o jakichś championów na jungle i zdanie a temat Shyvanny a dostałem odpowiedź żebym sobie znalazł ulubioną pozycje.WTF?Pozycji szukam,a do grania w jungli potrzebuje jakiegoś championa nie?

Shyvanna to bardzo agresywny jungler. Jeżeli nie potrafisz dobrze wykorzystać błędów/ganków przeciwnego junglera to nawet się za nią nie bierz. To jungler, którego zadaniem jest totalny counter-jungle. Widzisz przeciwnika gankującego lvl2? Zabierasz RED/Blue. Widzisz przeciwnika gankującego na bot? Kradniesz jego jungle. Na top? Kradniesz jungle.

Spotykasz przecwinego junglera? Zabijasz go. Early dmg od shyvany jest niesamowity.

Ale varus banowany na rankedach?? Please o więcej postów.

R3d Ja gram Shaco w jungli i nawet spoko. Fajne skille tylko pierwsze rozgrywki to Ci może być ciężko. A o Shyvanny to sie nie wypowiem, bo nie wiem.

Shyvana ma najszybszą jungle (albo jedną z najszybszych, nie wiem jak tam z tymi nowymi postaciami), ale brak CC przy gankach boli. Sam ult to za mało, ale ogólnie polecam.

Wiesz gram juz sporo w lola i chcialbym czegos nowego Najlepiej Czuje się w roli typowego wojownika myślałem w sumie o wukongu ale slyszalem ze nie ocieka jakos specjalnie zajebistoscia , ale nie pogardze tez postaciami range ( dobrze mi idzie varkiem , ashką ) . Postać musi mieć jakiegos stuna/slowa albo najlepiej escape'a. ( cos do ucieczki ).

zainwestuje w lee sina

A może Graves ?? :D szukam i szukam...

A może Graves ?? szukam i szukam...

Jeżeli masz duobot - to graves jest chyba jednym z najlepszych wyborów. Taric/Graves, Sona/Graves - takie połączenie daje dominacje na linii.

Gorzej, jeżeli gra przedłuży się do ~~40-50minuty. Wtedy graves po prostu już tak dobrze nie scaluje (jak Vayne, Kog, Ashe)

@Acek

tak jak kolega zaproponował, Lee Sin, Riven (stun i ucieczka), Renekton (stun i ucieczka), Jax (stun i ucieczka).

Obecnie wychodzi coraz więcej bohaterów All Inclusive, Riot po prostu patrzy coraz bardziej na kasę - a co przyniesie im więcej zysków jak bohater ze stunem, ucieczką, burstem i jeszcze selfboostem/healem (Rengar/Elisa/Jayce/khazi'x)

Jeżeli tak będzie dalej, to niedługo support nie będzie potrzebny, wyjdą AD carry z 6 skillami (jak elisa/jayce) w tym stun+closegap+invis+whateverimmmortall omg. Riot trochę posuwa się za daleko z tym wszystkim. Zaczyna brakować balansu.

Znacie kogoś na mida na kogo nie ma kontr?

PS.nudzi mi się,jak ktoś chcę podyskutować o lolu to gg obok.

Każdą postać można w jakiś sposób skontrować.

Wiem że można SS'ami kontrować,itemami.Chodzi mi o taki w miarę bezpieczny pick który ciężko skontrować championem.

Jedyni ciężcy do skontrowania jacy przychodzą mi do głowy to Galio, Talon i chyba LB. Galio ze względu na przeliczanie AP w MR, Talon, bo to zabójca papierków (czyli większość miderów), a LB ze względu na jej burst.

Pomożecie w wyborze? XinZhao, Pantheon czy może Master Yi?

@UP Domyślam się, że chcesz iść na topa. Jeśli tak, weź Pantheona. Jeśli nauczysz się nim grać, powinieneś dominować lane'a.

A może Jax albo Riven?

Polecam Ci Jaxa. Jeden z najmocniejszych topów w grze. Ze swojej strony polecę Ci Nidalee. Jest ona moim mainem już około półtora roku i wiem o niej praktycznie wszystko. Dobrze opanowana dominuje każdą grę.

Dobra opisze postać.

Postać, której szukam ma :

- dobrze kontrolować mida

- niezbyt często być banowana na rankedach

- od średniej illości hp do maksa

- dosyć mocne skille

Edit: Zastanawiałem się na Dravenem

A spośród tych 4: Diana, Syndra, Brand, Ahri? Chodzi mi o dobry burst (potrafiący zabić wroga ze 100% HP) + w miarę dobry survival.

Właśnie wszystko zależy od sytuacji.

Diana i Ahri mają chyba najmocniejszego brusta, ale i Syndra i Brand nie odstają mocno.

Dodatkowo Brand ma świetne AoE, a Syndra Op ulta jeśli umiesz użyć. I ludzie raczej się uczą przeciw niej grać, resztę mają obcykaną.

Za Ahri przemawia najlepszy escape.

Dobra opisze postać.Postać, której szukam ma :- dobrze kontrolować mida- niezbyt często być banowana na rankedach- od średniej illości hp do maksa- dosyć mocne skilleEdit: Zastanawiałem się na Dravenem

Szukasz postaci na mida, a zastanawiasz się nad Dravenem ? -.- Co do pytania, weź Cassiopeie. Jedna z najmocniejszych ap carry.