Jakiego bohatera kupić?

Dobra opisze postać.Postać, której szukam ma :- dobrze kontrolować mida- niezbyt często być banowana na rankedach- od średniej illości hp do maksa- dosyć mocne skilleEdit: Zastanawiałem się na Dravenem

Polecam ci Katarinę. Jest łatwą postacią do ogarnięcia, ale trzeba znać przeciwnika i wiedzieć kiedy możemy użyc ulta ;)

btw. Draven na mida ? ; o

Gram w LoLa od niedawna a w menu pisze Draven postać prowadząca ;p, dlatego tak napisałem. A Katariną teraz grałem i nie przypadła do gustu, mało hp :(

Draven to tzw AD(attack damage) carry(prowadzący). Jest to postać zazwyczaj preferowana na bot ze względu na możliwość współpracy z supportem.

Na mida nada się dla początkującego własnie Kata, Lux, Brand czy Akali. Postacie wg mnie łatwe, przyjemne i ciekawe.

Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć, co do mojego pytania? Ishtar wielkie dzięki za pomoc, ale chciałbym też się dowiedzieć zdania innych.

@UP

Bierz Cassio, Anivię, Karthusa, Oriannę, albo Gragasa. Domunujący AP carry, oczywiście na czas dzisiejszy.

Dobra opisze postać.Postać, której szukam ma :- dobrze kontrolować mida- niezbyt często być banowana na rankedach- od średniej illości hp do maksa- dosyć mocne skilleEdit: Zastanawiałem się na Dravenem

Ryze! Tani jak ryż, a lepszy od niejednego za 6300.

Twisted Fate! Żółte runki hp per lvl i lecisz. Od mojego rocznego grania nim ani razu ( serio) mój turret nie padł pierwszy. Poza tym świetne ultimate i kosmiczny dmg w late. Sam w sumie nie wiem czemu ludzie nim nie grają.Postać praktycznie nie banowana. Jedyne mankamenty to brak jako takiego escepe ale jak ogarnie się losowanie kart to da się uciec. Jednak nawet przy statach 11/2 ze słabym teamem Tf-em gry nie uciągniesz( Na faktach ;/)

A teraz będzie coś bardzo głupiego/genialnego.Jakiego championa polecacie na którym łatwo zacząć,a po 10 meczach opanować.Wiem że to ciężkie pytanie,ale od 3 miesięcy mój skill w lola nie poprawia się jak kiedyś,może to przez to że chce opanować zbyt dużo linii,albo coś innego.A wy jakie macie pomysły by stać się lepszym?

Jakiego champa za 3150 polecacie? AP, Offtank lub AD Carry.

A teraz będzie coś bardzo głupiego/genialnego.Jakiego championa polecacie na którym łatwo zacząć,a po 10 meczach opanować.Wiem że to ciężkie pytanie,ale od 3 miesięcy mój skill w lola nie poprawia się jak kiedyś,może to przez to że chce opanować zbyt dużo linii,albo coś innego.A wy jakie macie pomysły by stać się lepszym?

Chcesz łatwą postać. Chcesz iść na kilka linii. W takim razie polecę ci Garena. Jest tani, a lepszy od niejednego za 6300. Ma dużo hp, niemały dmg. Po 2 - 3 grach go ogarniesz. Możesz nim iść na solo topa jak i też na bota jako support ( tank ).

Jakiego champa za 3150 polecacie? AP, Offtank lub AD Carry.

Kim ci się fajnie grało ? Co preferujesz ? Napiałeś tylko, że za 3150. Postaram się podać, ale niektóre mogą być droższe lub tańsze :

AP - Katarina, Anivia,

AD - Ashe, Caitlyn (4800 PZ)

Offtank - Garen, Pantheon, Jax, Yorick, Darius

Chcesz łatwą postać. Chcesz iść na kilka linii. W takim razie polecę ci Garena. Jest tani, a lepszy od niejednego za 6300. Ma dużo hp, niemały dmg. Po 2 - 3 grach go ogarniesz. Możesz nim iść na solo topa jak i też na bota jako support ( tank ).Kim ci się fajnie grało ? Co preferujesz ? Napiałeś tylko, że za 3150. Postaram się podać, ale niektóre mogą być droższe lub tańsze :AP - Katarina, Anivia,AD - Ashe, Caitlyn (4800 PZ)Offtank - Garen, Pantheon, Jax, Yorick, Darius

Garen to shit, nie polecaj go nikomu. Co do pytania do champa za 3150. Bierz Nidalee jako offtanka. Jej mid game jest broken, jeśli dobrze ją zbudujesz.

A do jungli? Grałem już Shaco, ale go sprzedałem, bo mi się nim średnio grało. Myślałem jeszcze nad Udyrem.

Udyr według mnie to najlepsza postac do jungli na obecna chwile ale dobrze tez sobie radze na sejuani.

Widziałem wiele razy Maokaia w jungli i świetnie mu szło. Wczoraj sam go sobie kupiłem :D

A co sądzicie o Swainie i Warwicku? Oczywiście nie do jugnli, tylko tak jako champy.

Garen to shit, nie polecaj go nikomu. Co do pytania do champa za 3150. Bierz Nidalee jako offtanka. Jej mid game jest broken, jeśli dobrze ją zbudujesz.

Garen to shit? :P

chyba nie grałeś garenem po ostatnich buffach. Zjada 90% solotop. W tym dariusa, rengara i riven.

Shen ( jako tank ) czy Akali ??

Garen jest bardzo mocny na topie. A do jungli ja polecam shyv. Chyba najszybsza jungla w grze.

Shen czy akali? Toć to są 2 różne typy postaci. Shenem idziesz w tanka a akali typowy assassin. obydwie postacie fajne.

Shen bardzo częsty ban. Można chodzić nim jungle i topa. Bardzo mocny. Akali raczej średni pick. Może iść mida i topa, ale jest łatwa do skontrowania i przed 6 jest dosyć słaba. W late też opada z sił. Jej potęga to mid game

Ale dlaczego nie pograć shenem na normalach z kolegami?Z moich doświadczeń drużyny solotop+jungla wygrywają przeciwko dual topowi.Shen swoim ultem ratuje sytuacje 2vs1 i pomaga zamienić 1vs1 na 2vs1