Jakiego bohatera kupić?

No wiesz ja większość pamiętam ale potrafię zapomnieć o jakimś szczególe dlatego jak gram rankeda to w trakcie ładowania wole sobie poczytać o czempionach w mojej i przeciwnej drużynie. ;)

Czyli do zabijania kto lepszy? Xin czy Pantheon?
Lepiej wybrać katarine czy pantheona?

Pytasz się o jednego champa już drugi raz......Ale to 2 pytanie jest jeszcze głupsze, podałeś 2 postacie które są zupełnie inne (jedna apc, druga offtank) ze swojej strony polecę ci zbierać kasy na runy bo na 20 lvl już zaczyna się je składać.

poczytaj o skillach pantha i katy i pomyśl czy chcesz ap czy ad i btw dla mnie takie pytania typu kto lepszy kto zrobi pente itp są tak bez sensowne i wkurwiające że rzygam nimi

Cóż, kata też zawsze coś zrobi.

Wybierz postać która ci się bardziej podoba w wyglądzie albo rzuć monetą :P

A co do skilli, jest nawet więcej niż 535, bo niektóre mają podwójne, np Nidalee. Za równo miesiąc będą 2 lata odkąd gram w lola. Znam wszystkie skille wraz z efektami i passywami.

Yorick czy Riven na solotopa?

Obie postacie to mocne picki na topa. Yorick ma to swoje duszki którymi może nękać przeciwnika a na 6 lvl jak jest 1vs1 to klonuje siebie i zwiększa szale zwycięstwa. W miarę łatwy według mnie do opanowania.

Riven posiada niezły DMG ze swoich speli, mini stun pod W zawsze coś, tarcza pod E z przelicznikem z obrażeń oraz ult zwiększający obrażenia i dobijający uciekających.

Posiadam obydwa czempiony i jestem typowym graczem solotop i polecam ci obydwie postacie.

Ja bym polecił bardziej Yoricka na solo topa. Jego duszki są naprawde niezłą bronią na wszelkiej maści postacie na Topie. Riven nie jest zła, ale Yorick przebiją ją swoim harrasem w early i mid gamie.Reasumująć : Bierz Pana Grabarza :)

@ Kilkanaście razy UP

Pytałem się graczy z PBE, a po drugie to czemu nie mid, talon jakoś chodzi na mida.

Yorick jest na prawdę strasznym przeciwnikiem na topie, ogarnięty nie do zatrzymania. Riven również potężna, ale Yorick nie ma sobie równych. Poza tym, riven jest teraz darmowa, pograj nią, póki masz okazję, a nuż się trafi Yorick na next rotacji ;)

Bo Talon jest dobrym counterpickiem na postacie AP Carry. Jako, że ma doskok z silence może łatwo zabijać czempionów takich jak Kassadin, Morgana czy Zyra.

Poszukuję jakiegoś dobrego champa na mida. Moje mainy na mida to Katarina i LeBlanc. Chcę aby postać miała mocnego bursta, weszła, zabiła, wyszła. Może być papierowa, ale bez przesady. Najlepiej jakby champ z AA bił na odległość, ponieważ jak bije z bliska ( Kassadin, Gragas ) to ma dość trudną farmę ( wg. mnie )

@UP

Ryze dobrze zbudowany zarówno wytrzymuje co leje.. wiem co pisze gram nim sporo

Poszukuję jakiegoś dobrego champa na mida. Moje mainy na mida to Katarina i LeBlanc. Chcę aby postać miała mocnego bursta, weszła, zabiła, wyszła. Może być papierowa, ale bez przesady. Najlepiej jakby champ z AA bił na odległość, ponieważ jak bije z bliska ( Kassadin, Gragas ) to ma dość trudną farmę ( wg. mnie )

Masz katę, masz LB... może Kassadin? Co prawda bije wręcz, ale jego kit to bardzo fajna sprawa (długi silence w pocisku, regeneracja many pasywnie i dodatkowe dmg z AA aktywnie, slow w stożku przed Kassadinem i ult pozwalający na flash z obrażeniami co 5-7 sekund)... No i podejrzewam że może pasować do twojego stylu gry.

Grał ktoś z Was na PBE tym nowym Zedem? Warto na niego zbierać i oczywiście jak się sprawuje? Czekam na Wasze odpowiedzi.

Wbij na PBE i zagraj albo obejrzyj sobie filmik na YT.. i będziesz wiedział..

Mi osobiście się nie podoba ale nie lubię assassinów. Koniecznie trzeba nim opanować walkę z cieniem (cień też bije ze skilli). Z tego co widziałem dobry na jungle coś jak shaco.

JuniorR polecam viktora ma stuna dobre Q/E + ult każdy leży :D oraz ziggsa też ma dobrego bursta ^^

"Wbij na PBE"

to raczej niemożliwe. logujesz sie na PBE a tak kolejka do logowania.... 9000 osób to norma( no chyba że w środku nocy to wtedy ok. 4000) czekalem prawie 1h i doszlo mi dopiero do ok. 5000 O.O za dużo napaleńców , za jakiś tydzień sobie odpuszczą ...chyba...

Do pytania tam wcześniej, twoj opis, wchodzi, zabija wychodzi to kassadin. Na 6 lvlu jest coś takiego: Q>R>E i odchodzisz. 2 razy tak zrobisz i koleś pada. Tylko trzeba po prostu patrzeć na stacki E. Farma początkiem jest słaba, ale jak już ściśniesz kolesia to jest super. W dość dużo daje przy biciu melee.

Może jeszcze Brand albo Ahri? Brand bardziej na dystans, z finezją stunujesz, robisz niesamowity dmg i tyle. Bardzo przydatny na Teamfightach.

Ahri ma skoki z ulti i może albo dobiec albo uciec od przeciwnika. Obydwie te postaci mają dość dobry dmg.

"Poszukuję jakiegoś dobrego champa na mida. Moje mainy na mida to Katarina i LeBlanc. Chcę aby postać miała mocnego bursta, weszła, zabiła, wyszła. Może być papierowa, ale bez przesady. Najlepiej jakby champ z AA bił na odległość, ponieważ jak bije z bliska ( Kassadin, Gragas ) to ma dość trudną farmę ( wg. mnie )"

Veigar jest całkiem porządny do bursta, szczególnie na AP'ków.

Do pytania tam wcześniej, twoj opis, wchodzi, zabija wychodzi to kassadin. Na 6 lvlu jest coś takiego: Q>R>E i odchodzisz. 2 razy tak zrobisz i koleś pada. Tylko trzeba po prostu patrzeć na stacki E. Farma początkiem jest słaba, ale jak już ściśniesz kolesia to jest super. W dość dużo daje przy biciu melee. Może jeszcze Brand albo Ahri? Brand bardziej na dystans, z finezją stunujesz, robisz niesamowity dmg i tyle. Bardzo przydatny na Teamfightach.Ahri ma skoki z ulti i może albo dobiec albo uciec od przeciwnika. Obydwie te postaci mają dość dobry dmg.

Sprawdzę Branda i Ahri. Grałem nimi tylko jak zaczynałem przygodę z LoLem i nie ogarniałem. ;)

Co do reszty wypowiedzi, miałem okazję zagrać wszystkimi champami i większość sam posiadam, ale średnio wychodzi mi gra nimi ;)