Jakiego bohatera kupić?

Poszukuję jakiegoś dobrego champa na mida. Moje mainy na mida to Katarina i LeBlanc. Chcę aby postać miała mocnego bursta, weszła, zabiła, wyszła. Może być papierowa, ale bez przesady. Najlepiej jakby champ z AA bił na odległość, ponieważ jak bije z bliska ( Kassadin, Gragas ) to ma dość trudną farmę ( wg. mnie )

Annie.

Kogo do jungli polecacie? Jax, Shaco, Lee Sin czy Kha'zix?

Z tych czterech najbardziej użyteczny jest Lee Sin ale jednocześnie najtrudniejszy do ogarnięcia.

Ale po kolei

Shaco: Zabójczy w early, bardzo mocne ganki. Niestety głównie na jeden cel i beznadziejny late game

Lee sin: Postać ciężka (wymasterowanie Q) ale bardzo efektywna. Dobry Late Game, wczesne ganki , dość dobry dmg

Jax: Dość efektowne ganki jednak dopiero po celnym trafieniu ze stunem. Bez blue jest mu bardzo ciężko. Przy dobrym wyfarmieniu nie można narzekać na late game.

Kha Zix: Postać o strasznie dużym dmg której mankamentem jest brak dobrego CC we wczesnej fazie gry oraz to że raczej służy do zabicia jednego celu. Zdecydowane zamiast niego wziął bym Rengara który moim zdaniem jest jego lepszą wersją.

Z tych co wymieniłeś to najlepsi będą Jax i Lee Sin. Shaco straszny papier w late game a kha'zix to zwykły wabik na kupno z dennym bajerem ewolucji.

Jax to jungler jak i solotoper z ciekawymi mocnymi spellami i efektywnymi gankami ze stunem. Silny w early, zabójczy w late przy odpowiednim buildzie. Jak najbardziej polecam.

Lee Sin jak wyżej czyli jungle/solotop. Efektywny, mocny, mobilny ale jego ganki są trudne gdyż trzeba opanować to jego Q. Też mocno polecam.

Rypnę się tutaj z serią pytań:

1. Jakakolwiek (dobra) postać tj aleja raczej obojętna ze wskazaniem na top/bot. Nie ma być papierowa ani droga w kupnie, niech da radę zgarnąć fraga / przeżyć gank i zwiać. Mam Cho'gatha, Teemo, Syndra... i to co w pyt na dole

2. Porządne porady co do gry Fizzem oraz Jaxem. A i Evelynn (build, co kiedy użyć etc. - to co muszę wiedzieć by móc w ogóle ogarnąć)

3. Da się opchnąć postać i odzyskać punkty zasług? ;d Jeżeli tak, to jak?

KONIEC SERII (nie pamiętam chwilowo reszty moich pytań jeśli takowe były)

Jak ktoś może odpowiedzieć na któreś spośród tych pytań (również częściowo, tj pojedyncze postaci) niech pisze - będę wdzięczny :)

1. Baaardzo dużo jest takich :P Dla mnie tani i dobry jest Garen, Poppy.

2. To nie moje postacie

3. Trzeba wysłać prosty list do supportu, a oni po pewnym okresie czasu(mi po 15 minutach) wejdą Ci na chwile na konto, przywrócą IP i RP za skiny do tych postaci jak jakieś miałeś. Wiem, że można napisać po polskiemu.

@UP

Refund przeprowadzamy w sklepie w zakładce zakupione? I tyle.

A refund nadal jest? Z tego co mi wiadomo miałem ten 1 "żeton", ale np. świeżego Shena (którym lamię w cholere) nie mogę oddać (nawet nie chcę).

@UPRefund przeprowadzamy w sklepie w zakładce zakupione? I tyle.
Nie rozumeee. Już nie trzeba pisać listu do supportu?

Co do Fizza... Agresja to słowo, które powinno cechować twoje zachowanie. Oczywiście z zachowaniem zdrowego rozsądku - większość champów na midzie może nas harassować autoattackami (o skillach nie wspominając), nie każdy też pozwoli się pojechać... ale Fizz ma na tyle silne early i mid, że musi zdominować grę jak najszybciej. Jeśli nie da rady to niewiele osiągnie.

I oczywiście roaming. Nie po to masz ulta z całkiem niskim CD, żeby siedzieć non-stop na lane. Post-6 gankuj tak często jak tylko możesz nie zostając daleko w tyle z lvlem i farmą.

No i last but not least, pamiętaj o umiejętnym użyciu playful/trickstera. Mam trzy przykłady:

1. Ucieczka przez wąską ścianę na jungle - czasami uratuje nam tyłek

2. Ucieczka przed ulti Karthusa (trolling lvl advanced)

3. Ucieczka przed ulti Veigara (które już do nas leci - trolling lvl master, nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż widok Veigara który używa ulta, który ostatecznie nie dolatuje do przeciwnika).

Oczywiście można je mnożyć, ale to już kwestia pomysłowości (może zadam dmg i dam slowa? może użyję go do gonienia wroga? a może zrobię towerdive i ucieknę zanim wieża mnie zje?) :) Poza tym nie bierz moich słów za pewnik, bo Fizz-playerem nie jestem, to tylko mój wgląd na tego champa po kilku meczach jako Fizz i przeciwko Fizzowi.

Refundy już w sklepie bez prośby do suportu.. (fajnie że jak to wprowadzili byłem po liście.. dzięki czemu mam 3nowe).

Kamikadze tani a dobry też jest "Ryze" moim skromnym zdaniem.

@UP

Lepszy trolling? Skoczyć i nie zablokować ulta Caitlyn gdy leci na towarzysza z low HP ^^.

Twisted Fate czy Nidalee?

Nidalee

Sprawdza się na każdej pozycji jest chyba najbardziej uniwersalną postacią w grze .

@UP

I ma najbardziej przewidywalny skill w grze :D Ale poza tym, potwierdzam, jest ona wspaniałą postacią, zwłaszcza w mid-late game (offtank ad). Taki ADC, gdy zostanie mu 1/3 hp zejdzie na jednego Q skilla. Im mniej aktualnego hp ma przeciwnik, tym większy dmg (Maksymalnie 250%).

@Down

Ja muszę spiąć poślady i do świąt dobić 666 postów :D

Nidalee spotykana jako support lub AP Carry lub na solotop. Zabójcza dzida, heal, pułapka a w formie kota dobra do gonienia i zabijania ludzi z low hp + skok przez ścianę do ucieczek. Trudna do ogarnięcia. Dla nowicjuszy nie polecam.

Twisted Fate (OP OP OP Gangnam Style)-fajny i mocny AP Carry z kartami gdzie pod Q zadają ładny dmg, SUPER W czyli albo obrażenia obszarowe, albo odzyskanie many albo stun (trzeba mocno ogarnąć wybieranie kart), pod E ładny dmg co 4 autoataki i ulti idealne do wspomagania ganków na topie lub na bocie jedyne ograniczenie to obszar na jaki może się teleportować. Kiedyś to było coś jak mógł się teleportować na całą mapę :x.

Btw. 300 post. Trzeba to opić ^^.

Co do Tf się nie wypowiem bo to rożnie z nim było bo raz nerf raz buff a ja już jakiś czas nie gram ale zawsze to była dobra postać ale raczej pod AP nie pod AD

@Top ja zaraz 1000 :)

Kiedyś miażdżył jako AD Carry.

A mocniejsze dmg będzie miał pod AD czy AP? Lepiej będzie pod co miażdżył?

Buduj pod AP. AP miażdży. :3 AD to przeżytek końca pierwszego sezonu.