Co do Fizza... Agresja to słowo, które powinno cechować twoje zachowanie. Oczywiście z zachowaniem zdrowego rozsądku - większość champów na midzie może nas harassować autoattackami (o skillach nie wspominając), nie każdy też pozwoli się pojechać... ale Fizz ma na tyle silne early i mid, że musi zdominować grę jak najszybciej. Jeśli nie da rady to niewiele osiągnie.
I oczywiście roaming. Nie po to masz ulta z całkiem niskim CD, żeby siedzieć non-stop na lane. Post-6 gankuj tak często jak tylko możesz nie zostając daleko w tyle z lvlem i farmą.
No i last but not least, pamiętaj o umiejętnym użyciu playful/trickstera. Mam trzy przykłady:
1. Ucieczka przez wąską ścianę na jungle - czasami uratuje nam tyłek
2. Ucieczka przed ulti Karthusa (trolling lvl advanced)
3. Ucieczka przed ulti Veigara (które już do nas leci - trolling lvl master, nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż widok Veigara który używa ulta, który ostatecznie nie dolatuje do przeciwnika).
Oczywiście można je mnożyć, ale to już kwestia pomysłowości (może zadam dmg i dam slowa? może użyję go do gonienia wroga? a może zrobię towerdive i ucieknę zanim wieża mnie zje?)
Poza tym nie bierz moich słów za pewnik, bo Fizz-playerem nie jestem, to tylko mój wgląd na tego champa po kilku meczach jako Fizz i przeciwko Fizzowi.