a co myślicie o caitlyn w late game coś robi??
Jakiego bohatera kupić?
Niby robi, ale brak CC robi swoje, do tego papier... AD IMO musi mieć CC i ch*j.
a ktoś fajny obojętnie za jaką cene ktoś warty uwagi. Najbardziej lubie takie postacie jak xin. Lubie wejść w środek oszołomic jebnąć jakieś AOE i ich powybijać
Ja osobiście lubię grać wszystkimi Fighterami pod AD czyli WW,Olaf,Udyr,Trynd(postacie potrafią przyjąć dużo na klatę i zadać solidny DMG) no i jeszcze z papierowych to Master Yi, Pantheon.
Na dystans to polecam TF,Teemo,Miss Fortune,Caitlyn(czy jakoś tak) no i Ezreal(tutaj tak jak przy Teemo chyba najlepsza hybryda AP/AD)
Chyba wezmie siona bo z kolegami mam 3vs3 team garen fiddle i ja 3 i kogo do takiego teamu polecacie?
xin
jeszcze nie macie zadnej databzy czy jakiegos wiki na temat lola? tam wszytsko mozna sprawdzic jest tez YT
Sion pod AP, Nasus i Nidalee
Więc jutro kupuje Siona bo dzisiaj już ide spać. Nq wszystkim
Siema to znowu ja próbowałem juz tego Xina i Pantheona na koncie kolegi i wybrałem pantheona. Wygrałem kika rundek i zastanawiam sie nad jakąś odskocznią od niego ;D oczywiście tez wojownik, ale tym razem tylko do 1350 Ip. Próbowałem Jaxa nie spodobał mi się ;d
Możę trynd? ma mega ulti kiedy wie się jak go użyć
Trynd jest raczej słabym champem. Ult można scounterować exhaustem albo ignitem, poza tym jedyny dobry trynda to taki który dostanie nieco farmy, a mało kto ci na to pozwoli.
Trynd to rzeźnik. Potężne jebnięcie ma
Ludzie po co robicie takie tematy one są bezsensowne. Każda postać jest dobra sama w sobie nie ma dobrych i złych postaci to wszystko zależy od gracza i od składania wyposażenia dla danej postaci moimi ulubionymi postaciami są:
-Jarvan
-Nasus
-Irelia
-Olaf
-Wukong
-Alistar
Możesz zasugerować się moimi typami ale odpowiedzieć na pytanie jaką postać kupić nie kieruj do nas tylko do siebie w jakich postaciach czujesz się pewniej magowie,tanki,offtank,fighterzy itp. My tobie w tym nie pomożemy. Każdy z nas czuje się lepiej w innych postaciach.
Potrzebuję pomocy w wybraniu maga za 3150IP a mianowicie Le Blanc vs. Lux. Prosiłbym o plusy i minusy tych czempionów.
jak wolisz suppotrow to wez lux a jak maga to leblanc
Hej ja mianowicie zastanawiam się nad Blitzcrankiem i Shackiem .Możecie dołożyć jakąś postać która ma dobre survi i ma mocne skille.
Shacko jest trudny bardzo. A postać z dobrym survi to Olaf i Jarvan i maja przy okazji mocne skille. Jest jeszcze graren oraz Trundle.
Potrzebuję pomocy w wybraniu maga za 3150IP a mianowicie Le Blanc vs. Lux. Prosiłbym o plusy i minusy tych czempionów.
No cóż, plusem u Lux jest na pewno dość łatwa farma (skille + pasyw). Posiada shielda (na kilku champów naraz), spowolnienie, unieruchomienie no i swojego lazora. Natomiast LB to typowy assassyn, który stara się wskoczyć nagle na twojego carry i zburstować go tak, by zostały z niego tylko buty - a wierz mi, że jest do tego zdolna. Inna sprawa, że LB nie posiada skilli raniących wielu wrogów naraz - jest po prostu od tego, by ściągnąć tego najgroźniejszego z wrogich dmg dealerów "or die trying". Jeśli chodzi o powód dla którego LB miałaby być właśnie taką postacią - flash, który pozwala na powrót do miejsca startu w ciągu kilku sekund.
W skrócie: Lux jest magiem z kilkoma niezłymi funkcjami supportu, natomiast LB to ktoś kto czai się na killa na wrogu i zadaje swojemu celowi cholernie duże dmg w ciągu chwili.
Minusem Lux jest to, ze kiedy uzyjesz juz q to nie masz za duzo do powiedzenia w walce 1 na 1. Ogolnie to wole Lux i gram nia poniewaz ma skille AoE (nawet glupie q zatrzymuje juz 2 wrogow nie mowiac o e a tym bardziej r i w), Lux wg. mnie ma lepsza farme i moze latwo nie pozwolic takiemu tryndowi zblizyc sie do ciebie - poprostu walimy e w miniony i czekamy az podejdzie, po czym detonujemy i walimy z hita z powodu naszego pasywa, pozniej jezeli wychyli sie troche bardziej natychmiast walimy q potem hit nastepnie r i po sprawie . Dlatego tez jezeli uwazasz, ze Lux jest slabsza bo ma 1 skill wspomagajacy to jestes w bledzie - obydwie te postacie sa nukerami, a ja polecam Lux.
Lux
- mało hp
- mało many
- można używać jako support
- 20 mejai + Rabadonka = DESTRUKCJAAAA
wymaga dużej ilości ap, dobrze użyta potrafi przesunąć szale teamfightu na +, na linii najbardziej wkurzająca postać [nawet jak nie podejdziesz to możesz już nie żyć]