@Gruca Misieg ma 11 lat. Jego umysł pracuje jak umysł dorosłej kobiety-musi się 10 razy zapytać i namyślić zanim wykona daną czynność.
Jakiego bohatera kupić?
Serio ??? xDDDD
@Red u mnie twój obrazek nie działa.
Aaaaa bo to ze schowka gg,to u innych nie działa
Już się poprawię: http://imageshack.us/photo/my-images/443/lolpostacie.png/
Teraz mam problem w wyborze: Katarina, Akali. Obydwie postacie bardzo mi się podobają, ale... Któraś musi być pierwsza, teraz pytanie która. Trudno mi powiedzieć czego od nich oczekuje, więc jeśli możecie podajcie mi ich plusy i minusy oraz którą Wy byście woleli. Z góry dziękuje.
+ że obie postacie nie korzystają z many przez co (przynajmniej jak ja gram) mogą się utrzymać długo na lini bez narzekania, "no mana, sry" Dodatkowo przy Akali jak uaktywnimy oba efekty pasywki to leczymy się delikatnie z minionków. Oba champy nie mają cc (no dobra ale takie spowolnienia jak mają to są gorsze od pasywki kosturu Rayila). Teraz: Akali to nuker rozwalający po kolei, świetna na solo, Robiona pod hybrydę ad/ap (tak w stosunku 1:2 czy 1:3) by uzyskać możliwie najlepsze wartości passywki. Katarina ma to do siebie, że ma większe cooldowny, ale przy zabójstwach/asystach odnawiają nam się 3 skille a ulti skraca o 15 sek, tez ją można pod hybrydę, ale ja jak większość, robię ją czysto pod ap. Zatem Akali ma większy dmg na pojedynczego wroga a Katarina mniejszy od Akali, ale na wiele celów (z ulti max 3).
i zapomniałem dodać, że wole Akali i że obie postacie to papierki z świetnym Dmg
Do tego Katariną można fajnie podgryzać przeciwników w early, q + e +w i szybka ucieczka dzięki zwiększeniu prędkości. A Akali nie grałem.
Zdecydowanie Katarina : ) Akali jest dobra, ale nie wniesie tyle do teamu co ogarnięta kata. Tak jak już wyżej napisali, Akali sprawdza się 1vs1, dobry escape system. Katarina może wygrać z drobną pomocą cały TF. Zależy co wolisz, ja jako że nastawiam się na grę zespołową, stoję murem za Katariną
R3d masz Lee sina. Jak lubisz jungle/topa z większym nastawieniem na jungle to graj lee sinem. Jest trudny do ogarnięcia, ale w obecnej chwili jeden z najlepszych junglerów. Na mida kassadin, swain. Kassa ult do enemy carry DFG->Q->E i R do ucieczki. Jak zejdą cd to znowu to samo. Kassa nie jest zbyt twardy więc powinien wejść, jak najszybciej zabić i uciekać. Swain jest dużo twardszy. Jak złożysz RoA, Rylaia i hextech revolwer będziesz prawie nieśmiertelny. Ult który cię healuje. Masz klatke slowa i dot skilla, który zwięszka twój dmg w ten cel. Ult jest okej jeżeli masz blue i nie dostaniesz ignite. Bez blue długo nie będziesz kruczkiem, a później padniesz bo nie będziesz miał many na spelle. A jeżeli już masz blue to musisz uważać na wszystko co redukuje heale (ignite, morello, executioners blade i inne) Swain ze zredukowanym healowaniem ma ciężko. Ale ogólnie postać bardzo dobra. Potrafi dużo zadać i wytrzymać.
Dzięki sprawdzę swaina.Grałem ostatnio 1 mecz fizzem,21/10/14 + quadra kill.Prawdopodobnie już mam swojego maina bo gra nim sprawia mi radość,jest mocny i można za pomocą E ludzi w ch*ja robić np.użyć w przeciwnym kierunku jak mnie 5 goniło,albo przez ścianę itp.
Co sądzicie o Ahri? Jest w promocji, a mi akurat zostało RP. Opłaca się ją kupić czy lepiej poczekaj na kogoś innego (w promocji)? Lubię mida, ale mam już dużo postaci na niego, tak więc... Ahri niby mi się podoba z tym, że nie ma CC (nie licząc taunta, którym trudno trafić, bo wali w miniony).
Ahri świetna:
-2x dash
-świetne obrażenia z Q
-Do tego stun z e chyba
Ahri świetna:-2x dash-świetne obrażenia z Q-Do tego stun z e chyba
3x dash
z q bijesz przy powrocie true dmg
i TAUNT z e
do tego przydatny skill z w
Ale jak piszesz, ze ma już dużo mid postaci to radzę ci się zaopatrzeć w inną kategorię w celu rozgrywania dobrych rankedów w 3 sezonie.
Taunt z E jest lepszy niż stun ponieważ możemy dzięki niemu kontrolować (w niewielkim stopniu ale jednak) położenie przeciwnika,co do trafiania w miniony to już zależ od twoich umiejętności trafiania skillshotami (wszystkie skille ahri są nimi).Jest ona bardzo dobrym championem,ma świetny dmg,mobilność,sustain dzięki pasywce,dmg jest co więcej AoE,3x dash o zasięgu flasha jest OP (mobilność w tej grze jest ogólnie bardzo podobna).Dzięki jej combo (kula + ogniki w przypadku minionów obok,jeśli masz pewność że trafisz E to zacznij od tego combo).
No w gruncie rzeczy o to mi biegało, ale zapomniałem słowa.
Naprawdę świetna postać
@ishtar
Boże święty po co posty nabijać? o.O
-3x dash z ult >_>
-Magic i True obrażenia z Q
-Tunt z E (ale trafia tylko w 1szy cel)
-B.dobra w TF
-Łatwa linia z powodu spellvampa
-Po 6 lvl niegankowalna
@ishtarBoże święty po co posty nabijać? o.O-3x dash z ult >_>-Magic i True obrażenia z Q-Tunt z E (ale trafia tylko w 1szy cel)-B.dobra w TF-Łatwa linia z powodu spellvampa-Po 6 lvl niegankowalna
Dodam do tej wypowiedzi poniewaz dzisiaj sobie ja kupilem ciezko countrowac + dobry harras mimo wszystko Q+W albo samo W i zycie spada
Wyobraź sobie że mam inne zajęcia oprócz Lola jak choćby szkoła(O.o) życie towarzyskie(O.O) czy sport, a mimo to chciałem pomóc więc zamiast się czepiać doceń to.
Co sądzicie o Zedzie jako solotop?
Aktualnie jest strasznie OP i zapewne dostanie nerfa ASAP ale chodzi o jego mechanikę i nie za dobry sustain w porównaniu z innymi solotopami.
Grałem z kumplem double topa żeby go podglądać, ale szczerze powiedziawszy nie wiele mi to dało.
Wyobraź sobie że mam inne zajęcia oprócz Lola jak choćby szkoła(O.o) życie towarzyskie(O.O) czy sport, a mimo to chciałem pomóc więc zamiast się czepiać doceń to.Co sądzicie o Zedzie jako solotop?Aktualnie jest strasznie OP i zapewne dostanie nerfa ASAP ale chodzi o jego mechanikę i nie za dobry sustain w porównaniu z innymi solotopami.Grałem z kumplem double topa żeby go podglądać, ale szczerze powiedziawszy nie wiele mi to dało.
Jeżeli sądzisz, że inni ludzie mają inaczej to się mylisz, mogę ci napisać jak spędzam 4 dni w tygodniu, bo tylko w 3 mam czas dla siebie.
Zed jako sama postać, nie podoba mi się.......Nie ma jakiegoś dobrego dmg i survi.Polecam ci się zastanowić nad kimś innym.
Ahri nie ma tauta na E, lecz charma qq. Bohater trafiony nie atakuje nas, jak to jest w przypadku taunta, lecz tylko idzie w naszą stronę z nałożonym slowem.
@UP
Taunt to skupienie uwagi na sobie-jest, + inny efekt jak zmniejszenie obrazeń, defa, czy chociażby slow. Więc tak, jest to taunt. Co do "charma" to jest to nazwa skilla, a nie rodzaj CC, którego i tak nie ma. Według twojego rozumowania taunt Shena nie jest tauntem tylko Shadow dash'em? Pomijając to, że wrogowie cię atakują.
@ishtar
Nudne jest już to wytłumaczenie "mam własne życie" >_> Ja też je mam, a mimo to potrafię zapamiętać parę rzeczy. Jak nie wiesz, to się nie wypowiadasz, jak nie jesteś pewny to się upewniasz. Jak w szkole napiszesz sprawdzian na 1 to też powiesz, że masz własne życie?