Jakiego bohatera kupić?

Na top na pewno Irelia.

Rengar po nerfie nie jest już tak pewnym pickiem na topa jakim był jeszcze z 3 tyg temu.

Mocno daje o sobie znać brak hard CC(jest to zatrzymanie,ale co to 1 sekunda, tym bardziej że tracimy ogrom dmg z Q), zmniejszone obrażenia, znerfiony core.

Dalej daje ogrom frajdy, ale już nie jest tak skuteczny.

Nerf na cooldown ulta i hp regen to aż tak dużo ?

Tyle, że problem w tym, że nie tylko na to dostał nerfa, ale także na swoje q z którego bije teraz 100% zamiast 150% no i te cooldowny to dosyć smutna sprawa.

Na solo topa polecę ci Garena i Teemo. Mimo, że Teemo nie jest jakimś pro elo offtankiem, to i tak naprawdę daje radę na topie ;)

Na solo topa będzie bardzo dobry Olaf.

Na solo topa będzie bardzo dobry Olaf.

Co mi powiecie o Twisted Fate ? Z tego co widzę, to jest nawet mocny. Lepszy pod AD czy pod AP ? Czy pod AP idzie się nim na mida ? Jak działa jego skill, w którym wybiera kartę ( W chyba ), klikam drugi raz, gdy chcę zatrzymać losowanie karty ? Ulti, przydatne czy raczej nie opłaca się maksować ?

TF moja ulubiona postać. Na midzie daje rade do 6 lvl tylko farmisz potem nękasz wroga, aż cofnie do bazy i idziesz gankowac. Skill W po paru grach ogarniesz jest kolejnosc czerwona zolta niebieska znowu kilkasz W i zatrzymujesz potem rzucasz przyjemny skill. Ulti na team fighty tp za tyły wroga i spamisz Q dobijasz słabsze postacie i tyle. Fajna postać ale trzeba troche pograć :-)

Nerfy na ulta i hp5 naprawdę mu zaszkodziły. Ult nie pozwoli mu aż tak łatwo uciec na chwilę obecną, więc wardowanie jednak będzie bardziej opłacalne. Po drugie, stracił część z uderzenia z ulepszonego Q, to też go zabolało. Po prostu ustawili go w takie miejsce w szeregu, gdzie powinni być wszyscy - na równi.

O kontrach umówmy się że mówić nie będziemy... Na takiego Jaxa też coś się znajdzie, tak jak na Renektona, Singeda, Teemo, Garena czy innego Jayce'a. ZAWSZE jest jakieś wyjście. Dlatego mówienie że np. Rengar jest słaby, bo taki Renekton czy Jax może go pocisnąć jest nie na miejscu.

TF? Nigdy AD. NIGDY. To po prostu nie działa, za mały zasięg z AA żeby zaszkodzić wrogom. Dawniej taki build był popularny (kiedy ult był globalny - TF robił strasznie irytujące backdoory), ale obecnie nie warto. AP TF raczej powinien iść na mida jak typowy caster. Jego Pick a Card działa tak, że po uruchomieniu go gra zaczyna zmieniać nam co sekundę karty nad głową. Po wybraniu skilla drugi raz zablokowujemy kartę, która właśnie się nad nami znajdowała. Kolejność pojawiania się kart jest cykliczna, więc wystarczy zapamiętać co jest po czym żeby szybko wybierać skilla. A ult moim zdaniem warty maksowania jak prawie każdy w grze, wydłużenie czasu widzenia wroga naprawdę może się przydać (i, o ile pamiętam, niższy cd też jest przyjemny).

A na top niezmiennie polecam Renektona. Wcale nie jest łatwo go zatrzymać, a w early od około 2-3 poziomu z reguły włącza mu się taki agresor że mało kto może na to odpowiedzieć. Co prawda potrzebuje farmy i killi w early, żeby nie opaść z sił w mid, ale jego siła we wczesnej fazie gry jest tak mocna że to wcale nie jest tak trudne zadanie. Post-6 Renekton to bardzo zły wybór do walki 1v1, jeśli gramy kimś melee - jego ult i reszta skilli dają mu tyle siły, że może zjeść prawie każdego 1v1 w ciągu chwili. Bestia na 3v3 - solo przegrałem tylko jeden mecz na jakieś 15-20 (kiedy graliśmy 2 melee bot vs. Teemo-Ez - nie było szans ich złapać, a sami strasznie harassowali).

A w jakiej kolejności maksować skille ? I jakiś build może na niego ?

Na TFa

@up Poszukaj na solomid.net.Ze skilli to Q>W>E i ulti kiedy się da.

Zed kupiony.2 mecze zagrane.Mechanika cienia wymaga ogarnięcia pozycji swojej,klona,przeciwnika co jest ciężkie a w TF bardzo chaotyczne.Ale dmg ma nawet niezły.

Ta,zajmuje to sporo czasu ale efekty (duży slow z podwójnego E,dmg z Q) są tego warte.

Ja mam uczucie jakoby ostatnie champy były coraz słabsze:<

Ostatnim naprawdę ciekawym był Jayce no może Syndra

Co sądzicie o Twichu w jungli? Ma być rework i nie wiem jak sobie poradzi w trudniejsze, a junglera i tak muszę kupić-kwestia tylko jakiego?

Jezeli tylko bedzie potrafil wyczyscic jungle, to bedzie milo. Ganki mam mocne dzieki temu stealthowi. Co nie zmienia faktu, ze w late moze sie sprawowac slabiej, bo ma malo CC. Wszystko bedzie wiadomo po rework'u. Ciekawe ile jeszcze razy go zmienia.

Swain czy Brand i Kog'maw czy Vayne?

Swain - sustain, snare, slow i niezły dmg, w teamfightach nie do zabicia w late - ponad 3k hp i niesamowity heal z R

Brand - dobry burst, 2s stun, aoe dmg, 0 mobilności

Vayne - mój main:D, z nunem supp czyni cuda na bocie, po nerfie ezreala jest dobrym pickiem - polecam

Kog'maw - duży zasięg, bestia w late (podobnie jak Vayne) , slow i fajny poke z ult

Polecam Swaina i Vayne

Up- jakbyś chciał chodzić bez końca to blue, grall athene i najlepiej jakiś item pod regen

Nie da sie ciagle, z tego co mi wiadomo to co sekunde zabiera wiecej many. (25+7) (32+7) (39+7) i tak ciagle leci, oczywiscie mozna na dosc dlugi czas w tym chodzic, ale nie "ciagle" (bez konca).

Wystarczy blue. Z samym blue i tak ( wg. mnie ) powinieneś zdążyć zabić przeciwnika. Potem blue " zregeneruje " ci manę i wbijasz się znowu.

Teraz moje pytanie :

Moglibyście bliżej przedstawić mi Fiorę, Dariusa i Dravena ?

Fiora bardzo mobilny i mocny pick na topa przy czym papierowy względem np. Singeda, Voliego. Fajne ulti, nafeedowana tons of dmg.

Darius wielu ludzi skarży się że za mocny- ult regeneruje się wraz z zdobyciem killa, do tego strasznie mocny w early. Trochę słabnie w late, jak się nie nafeeduje w early/mid jest raczej useless. Wbrew pozorom strasznie manożerny.

Draven mój ulubiony adc. Akcja z wyskakującym toporem-magia. Do tego spowolnienie, as/ms buff który sprawdza się nieźle jako escape mechanizm. Do tego globalne ulti- można łatwo zgarnąć kille.

Akali vs Shaco?