Jakiego bohatera kupić?

@UP

Hmmm.. trudne pytanie, ale chyba jednak Nunu lepszy.

Co ty gadasz. Karma teraz OP niech ją bierze.

Niech kupi Olafa, ma fajną brodę.

Mam quick question która postać daje lepszy fun z gry i jest viable w late game:

Fiora, Brand, Draven, Jayce.

Nie dzielcie ich na pozycje, bo akurat to nie jest ważne. Liczy się fun ^ ^

Jak fun to Fiora i Draven wg, mnie :D W late nafeedowani (i draven w early) to postrach i śmiech na sali :D

Wg. mnie najwięcej funu daje Jayce, następny jest Brand. Draven to w większości auto attack. Fiora zbytnio funu nie daje.

Jak fun to Fiora i Draven wg, mnie W late nafeedowani (i draven w early) to postrach i śmiech na sali

No to postrach, czy śmiech na sali? Bo to coś zgoła innego.

Fiora to champ z takim steroidem na attack speeda (110%, dobrze pamiętam?), że itemy pod większy AS praktycznie nie są potrzebne podczas walki. Dorzuć do tego podwójnego dasha do wroga (celowany, dość niski zasięg) i ripostę (która blokuje następny AA wroga, ewentualnie skill działający z on-hit effect oraz dodaje sporo AD), a wisienką na torcie będzie bardzo niemiły ultimate z fajnym dmg i byciem nietargetowanym. I pasyw, dający większy sustain na linii. Problemem jest to, że jeśli zablokujemy ją jakimś CC albo zmniejszymy attack speeda, to tak naprawdę nie istnieje - gros jej obrażeń idzie z autoattacków.

Q Rengara i tak już jest znerfione poza tym to jego główny dmg source.Ale faktycznie bije sporo.

No to postrach, czy śmiech na sali? Bo to coś zgoła innego.

Postrach dla enemy, śmiech na sali dla ciebie, gdy padają jak kaczki i nie mogą uciec :P

Bicz pliz, zagrajcie Fiddlestickiem to poznacie moc prawdziwego OP :D Po prostu niektóre postacie są łatwe do ogarnięcia, a niektóre, ale balans jest całkiem dobry.

Który ninja lepszy?

Katarina, Talon, Lee sin czy Akali?

Katarina, Talon, Lee Sin lub Akali na pewno ci się spodobają ;)

Czego wymagasz od postaci ?

@Warcraft

Dat Ignite/Stun/Silence/Knockback etc.

@Abraxus

Trudne pytanie, bo różnią się pozycją, więc tylko ci ich przybliżę.

Katarina - APC, brak CC, ograniczają ją tylko CD, redukcja heala z ulti, mobilna, świetny pasyw pozwalający użyć ulta w TF nawet 2 razy. Counter: Wszelakie Stun'y, Silence'y, ogólnie hard CC.

Talon - Counter APC na mida, slow, silence + blind, stealth z ulta, Bleed z Q skilla (jak enemy chce uciec z 20 hp to mu się nie uda) i pasyw zwiększający dmg, jeśli cel ma nałożony slow i inne soft CC. Counter: Oracle, Armor, HP, odcięcie od blue itp.

Lee Sin - Jungler z energią, 7 skilli, dash na Q, lifesteal + spell wamp + shield + dash na W, slow + stealth detection na E, knockback na ult=wspaniały jungler. Świetne early, w late słabnie jak nie zdobędzie killi. Counter: Hard CC, blinki, dashe itp.

Akali - Typowy zabójca wbij>zabij>ucieknij, w czym pomaga jej stealth + dash. Do tego Q po którym nasz następny AA zada większe obrażenia. Świetnie skalujący się z LB. Counter: Oracle, Hard CC, Lee Sin ze swoim E skill'em :D

Nie no, stun na 3 sekundy to przecież nic ;)

Jaki kurw stun i na jakie 3 sekundy :o.Od ilu grasz w lola ? Wiesz jaki kiedyś fiddle był op ? Teraz nie jest aż takim dobrym champem, kiedyś był to swietny jungler+dobra postać na mida.

Drake na 1 lvl u mad?

Dalej jest mocny, ale raczej już zaściankowy.

Taaaa drake na 1 lvlu.........Zobaczycie jak wejdzie nowa jungla, nie będzie działał pull (grałem już) blue buff coś około 1.5k hp na start i teraz takie postacie jak alistar nie będą junglerami, nawet typowymi junglerami będzie sobie trudno poradzić.

Ja się zastanawiam co z Rammusem. Jungler z niego słaby (w sensie w lesie), ganki dobre, ale jedzie cały czas na low HP. W dodatku pull nie działa (chyba, że hard pull będzie teraz pull'em), więc nawet blue nie zrobi, bo padnie.

No nie wiem, wkońcu ma bańke i dobrą passyvke w jungle.

Drejka na 1 lvlu Fiddlem nie zrobisz. Potrzebowałbyś conajmniej 4 lv czerpania ;)